• Risifrutti

    hittade en STOR spindel i mitt rum,se bild, är den giftig??

    jag hittade denna spindel i mitt rum, har aldrig sett så stora spindlar i sverige förr, kan den vara giftig? fasar!! :O :O

    se bild:

    [url=gickr.com][img]gickr.com/results2/anim_358081dc-6d13-e4a4-415a-fd4d8a1bed3e.gif[/img][/url]

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-10-26 17:28
    oj, fel länk, denna borde fungera:

    gickr.com/results2/anim_358081dc-6d13-e4a4-415a-fd4d8a1bed3e.gif

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-10-26 17:33
    har laddat upp en bild på den i mitt fotogalleri här på FL nu

  • Svar på tråden hittade en STOR spindel i mitt rum,se bild, är den giftig??
  • mammabamma

    Vargspindel.
    Sådanna har vi titt som tätt, är vanligt i vissa områden. Men visst är det äckliga.....

  • Pimpinellan
    Mandragora skrev 2009-10-27 16:33:28 följande:
    Var bor du om man får fråga?I Blekinge och Skåne är sådana där stora spindlar (tyvärr) vardag. Om man inte hittar dem i gamla hus och källare är det nästan konstigt. I somras hade vi en sådan i badrummet. Den vandrade kanske in genom ventilen i taket och brukade sitta bredvid badkaret. Den gången som jag fann den bakom min handduk fick den flytta hemifrån.
    Vi bor lite norr om er och längre norrut där jag bott fanns det gott om jättespindlar,men som sagt har jag aldrig sett dem här. Men de som är 2 cm i omkrets räcker för panik och ångest och gallskrik-tro mig.
    Jag har noll pardon med dem-pang på med en sko! Och maken får bära ut liket!
  • Hanniz84

    åhh, fy fan... jag hade dött o aldrig mer gått in i det rummet.... *ryser*

  • Snuttjulla

    Jag kan inte ens titta på bilden... Fy vad äckligt det är med spindlar. Sambon fick kolla, och säga om den var stor, fick panik och kunde knappt hålla i datorn... kan nån bara tala om vad spindlarna är bra för...?

  • Amine

    1. Hårspray. 2 dammsugaren.
    Och spindlar finns i alla rum så att aldrig skulla gå in i ett visst rum... nja ingen bra ide, ohållbar.

  • StorSara

    I sommar när jag och min sambo och två kompisar var på kolmården så hade vi hyrt en stuga där i närheten. PÅ kvällen när vi skulle gå i säng så tittar jag upp i taket och där mellan taket och väggen sitter en mega stor spindel. Jag hoppar till och min sambo kollar på mig och funderar vad jag sysslar med. Jag skrattar och pekar mot taket och säger: -"Jag trodde det var en riktig spindel men det kan det ju inte vara. Det finns inte så stora spindlar i Sveriger". Jag tänkte först att det var ett sånt där klistermärke som man fick med i cornflakes paket för flera år sedan. I alla fall så bestämde vi oss för att visa våra kompisar den där "låtsas" spindeln (tjejkompisen våran, HATAR spindlar) så vi knackade på hos de och de kom in i rummet och de trodde inte heller det var en riktig spindel.. så min bror blåste lite på spindeln och då rörde han benen! Fyfan så äckligt det var alltså.. det slutade med att vi hämtade han som jobbade på det där stället och undrade om han kunde ta ut spindeln. "jamen absolut" svarde han.. Han trodde i alla fall att det var en vanlig husspindel. De är inte giftiga.
    Vi hade lite svårt för att sova den natten om vi säger så. haha

    Ni kan gå in i mitt galleri och kolla på bilden. ska lägga ut den nu.

  • idiblon
    StorSara skrev 2009-10-27 21:58:25 följande:
    I sommar när jag och min sambo och två kompisar var på kolmården så hade vi hyrt en stuga där i närheten. PÅ kvällen när vi skulle gå i säng så tittar jag upp i taket och där mellan taket och väggen sitter en mega stor spindel. Jag hoppar till och min sambo kollar på mig och funderar vad jag sysslar med. Jag skrattar och pekar mot taket och säger: -"Jag trodde det var en riktig spindel men det kan det ju inte vara. Det finns inte så stora spindlar i Sveriger". Jag tänkte först att det var ett sånt där klistermärke som man fick med i cornflakes paket för flera år sedan. I alla fall så bestämde vi oss för att visa våra kompisar den där "låtsas" spindeln (tjejkompisen våran, HATAR spindlar) så vi knackade på hos de och de kom in i rummet och de trodde inte heller det var en riktig spindel.. så min bror blåste lite på spindeln och då rörde han benen! Fyfan så äckligt det var alltså.. det slutade med att vi hämtade han som jobbade på det där stället och undrade om han kunde ta ut spindeln. "jamen absolut" svarde han.. Han trodde i alla fall att det var en vanlig husspindel. De är inte giftiga. Vi hade lite svårt för att sova den natten om vi säger så. haha Ni kan gå in i mitt galleri och kolla på bilden. ska lägga ut den nu.
    Haha, så var bilden på en burk... Jag hade hoppats på att se om det var samma stugor vi bodde i när vi var på Kolmården!
  • Helajni

    Husspindel tror jag, vi har sådana hemma hos oss med.
    Panikartat stora och de gillar att komma in, särskilt så här på hösten när det börjar bli kallt ute.
    Jag har skaffat en sån där getingsmälla med ström i för att kunna eliminera snuskspindlarna om inte mannen är hemma

  • StorSara
    idiblon skrev 2009-10-27 22:03:55 följande:
    Haha, så var bilden på en burk... Jag hade hoppats på att se om det var samma stugor vi bodde i när vi var på Kolmården!
    haha.. tyvärr så var det bara en burk med en spindel i.. men jag har bilder på stugan/hotellet om du tvärtis vill se.. haha. Det var nog mer hotellaktigt än som att bo på en camping. Det ingick frukost. :D
Svar på tråden hittade en STOR spindel i mitt rum,se bild, är den giftig??