• Smurfan 81

    Tårttråden del 16

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.


    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.




    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1


    Tråd nr 15 


     


    Bildtråden:
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m48253316.html




    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-10-26 21:22
    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-10-28 20:01
    Ny CupCaketråd!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m48321652.html
  • Svar på tråden Tårttråden del 16
  • Lenilus

    Oj, oj! Här är man bortrest i 3 små ynka dagar och bildtråden är bombarderad med superfina tårtor! Har försökt läsa igenom tråden, hur många sidor som helst. Tror jag är ikapp nu {#lang_emotions_smile}.

    Malme73, det går inte att gå in och svara i din gästbok, jag är oinbjuden till ditt konto.

  • strommis

    provade att tillsätta bittermandelessens i min sp som jag gjorde i helgen och det blev alldeles för mycket, smakar inte bra=( så nu måste jag ut och handla så jag kan göra en ny sats, jag tror att jag skippar den i nästa sats.
    har fixat lite fp rosor som går i orange som ska vara på helgens beställningstårta. oj vad roligt detta är=)))

  • Niccipicci
    strommis skrev 2009-11-02 12:08:35 följande:
    provade att tillsätta bittermandelessens i min sp som jag gjorde i helgen och det blev alldeles för mycket, smakar inte bra=( så nu måste jag ut och handla så jag kan göra en ny sats, jag tror att jag skippar den i nästa sats. har fixat lite fp rosor som går i orange som ska vara på helgens beställningstårta. oj vad roligt detta är=)))
    Nej, vad synd. Hur mycket stoppade du i då?
  • Aiwendil

    YES!
    Nu har jag kommit på hur man ska göra för att inte banan ska bli brun.
    Dela bananen i skivor. Koka den några minuter i saften från en apelsin.
    Häll av saften och mixa bananbitarna.
    Blanda ner i vispad grädde och voliá...
    en jättegod fyllning som INTE blev brun!

    {#lang_emotions_laughing}

    Ville bara dela med mig av detta


    Har du inte försökt så vet du inte om du kan!
  • Aiwendil
    Anna83 skrev 2009-11-01 23:23:47 följande:
    jag hade det i en tårta men hade i fyllningen bara en stund före den skulle serveras så det såg inte så farligt ut
    Jag vill alltid fylla tårtorna dagen innan för att dom ska bli goda så det går inte för min del
    Har du inte försökt så vet du inte om du kan!
  • Cacaoo

    Hej
    vad rekomenderar ni att jag ska köpa på för färg till sockerpasta/marsipan? och varifrån?
    Just nu köper jag färg från en butik som gör tårtor här där jag bor men betalar nog mer än vad jag skulle behöva på tex kakburken. Vet dock ej vad de e för märke på färgen jag har nu.

    Sen fråga nummer 2 hur mycket sockerpasta räknar ni med att det går åt om man ska täcka en tårta som e ca 26 i diametern?
    och hur tunt brukar ni kavla ut.

    tack på förhand

  • kajsad
    Aiwendil skrev 2009-11-02 12:39:21 följande:
    YES!Nu har jag kommit på hur man ska göra för att inte banan ska bli brun.Dela bananen i skivor. Koka den några minuter i saften från en apelsin.Häll av saften och mixa bananbitarna.Blanda ner i vispad grädde och voliá... en jättegod fyllning som INTE blev brun! Ville bara dela med mig av detta
    TACK! Hur kom du på detta?! Hi hi hi såg framför mig hur du stod hemma i köket med grytor puttrande och massor av gamla bananskal i en stor hög på golvet efter otaliga experiment
  • kajsad
    Cacaoo skrev 2009-11-02 12:58:43 följande:
    Hejvad rekomenderar ni att jag ska köpa på för färg till sockerpasta/marsipan? och varifrån?Just nu köper jag färg från en butik som gör tårtor här där jag bor men betalar nog mer än vad jag skulle behöva på tex kakburken. Vet dock ej vad de e för märke på färgen jag har nu.Sen fråga nummer 2 hur mycket sockerpasta räknar ni med att det går åt om man ska täcka en tårta som e ca 26 i diametern?och hur tunt brukar ni kavla ut.tack på förhand
    Gå in på denna länk så får du svar på dina frågor (och massor av annat)
    http://www.tartiversum.se/
  • strommis

    Niccipicci, jag gjorde satsen innan jag fick ditt inlägg, jag hade i knappt en matsked och som sagt så blev det inte bra, ska se om den går att använda till att göra lite blommor;) och då blanda ut den med den andra satsen som blev bra. Det lär ju inte vara första gången som man misslyckas så det är bra om man kan hitta på saker att göra av det misslyckade;)

  • Sokkerkakan

    Jag undrar om nån har provat att göra "MMF" på såna där vita fluffiga "sockerbitar" som brukar finnas i lösviktsgodiset? Funkar det tro?

Svar på tråden Tårttråden del 16