• Smurfan 81

    Tårttråden del 16

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.


    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.




    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1


    Tråd nr 15 


     


    Bildtråden:
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m48253316.html




    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-10-26 21:22
    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-10-28 20:01
    Ny CupCaketråd!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m48321652.html
  • Svar på tråden Tårttråden del 16
  • Lioness
    Sokkerkakan skrev 2009-11-02 14:00:41 följande:
    Jag undrar om nån har provat att göra "MMF" på såna där vita fluffiga "sockerbitar" som brukar finnas i lösviktsgodiset? Funkar det tro?
    Det funkar finfint! Smakar precis som "sockerbitar!

    Kram Karin
  • Mael
    stinky79 skrev 2009-11-02 09:53:34 följande:
    Helgens godsaker i bildtråden!
    Allvarligt!!! Vilken fantastiskt söt tågtårta. Det är en sån otrolig finish på allt du gör. Oerhört imponerande!!!
    - The greatest thing you'll ever learn is just to love and be loved in return
  • strommis

    ser att det blev lite fel, jag hade i en matsked till en dubbel sats. men nu har jag gjort en ny och hoppas att den blir lika bra som den första jag gjorde.

  • Aiwendil
    kajsad skrev 2009-11-02 13:26:09 följande:
    TACK! Hur kom du på detta?! Hi hi hi såg framför mig hur du stod hemma i köket med grytor puttrande och massor av gamla bananskal i en stor hög på golvet efter otaliga experiment
    Hahaha.. nu kunde jag också se detta men så illa var det inte
    (eller illa och illa, det hade varit lite kul)

    Jag googlade på bananpuré och det fanns nästan ingenting faktiskt..
    Men så hittade jag nåt nånstans där det stod att man skulle koka bananerna i fruktjuice (typ apelsin) så då var jag tvungen att testa DIREKT.
    Som tur var hade vi lite grädde kvar hemma så jag kunde testa hela vägen ut!

    Det blev nååååågra små bruna prickar i men absolut inte så som det är annars.
    Det såg fortfarande gott ut om man säger som så!

    VÄL värt att testa! Man kan ju säkert blanda puren med vaniljkräm typ, om man inte vill ha grädde.
    Har du inte försökt så vet du inte om du kan!
  • Aiwendil

    Linoess
    Var ditt inlägg menat till mig eller bara allmänt? *trött*


    Har du inte försökt så vet du inte om du kan!
  • MissMurrig

    Halloj!! Jag ska göra hallonfärskostmoussen strax. Sist så blev det klumpar av gelatinen i moussen, hur gör jag för att det inte ska bli det? Och det står i receptet "passear genom sil", är det för att mosa? Eller för att bara ha det flytande med? Sist så slängde ja i allt i en mixer så det blev slätt, var det helt fel? Smakade gott iaf det enda som var dåligt var ju klumparna...

  • Missy Cat
    kajsad skrev 2009-11-02 11:11:16 följande:
    Jag tänkte också göra Homer Simpson till Fars Dag, men en fundering uppstod. När man gör icing som liksom ska "rinna ut" och sen stelna ovanpå något, vilket recept är bäst då? Det finns ju miljoner recept på frostingar etc men jag antar att det är någon som är rätt söt. Men vill ju inte kladda ut det ovanpå för då blir det väl märken i den. Vill att den så att säga ska stelna ovanpå. Förstår ni vad jag menar?
    Det är väl vanlig kristyr.
    Först hård kristyr till konturerna och sen lite lösare som får rinna ut.
    Det är så man gör på kakor iaf.
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
  • Missy Cat
    MissMurrig skrev 2009-11-02 17:59:18 följande:
    Halloj!! Jag ska göra hallonfärskostmoussen strax. Sist så blev det klumpar av gelatinen i moussen, hur gör jag för att det inte ska bli det? Och det står i receptet "passear genom sil", är det för att mosa? Eller för att bara ha det flytande med? Sist så slängde ja i allt i en mixer så det blev slätt, var det helt fel? Smakade gott iaf det enda som var dåligt var ju klumparna...
    När du passerar genom en sil pressar du igenom hallonen genom silen
    Men det går att utesluta, gjorde jag sist men vill man inte ha med hallonkärnorna passerar man genom silen.

    Blanda ner gelatinet i de varma hallonen och låt det svalna av lite sedan ner med färskosten (den kan gärna få stå framme en stund så den inte är helt kylskåpskall, det kan underlätta)
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
Svar på tråden Tårttråden del 16