• Smurfan 81

    Tårttråden del 16

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.


    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.




    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1


    Tråd nr 15 


     


    Bildtråden:
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m48253316.html




    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-10-26 21:22
    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-10-28 20:01
    Ny CupCaketråd!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m48321652.html
  • Svar på tråden Tårttråden del 16
  • Egensinnig
    hotflower skrev 2009-11-03 20:45:54 följande:
    Hua mek...har precis försökt mig på att modellera en Westies terrier!!! Åh usch vad jag är kass på att modellera...hur fixar ni alla era underbara verk?Min hund ser nu ut som ett...får! Vet ni några bra sidor man kan gå in å kika på hur man modellerar?Desperat!
    Finns lite på Youtube . inte nån Westie precis men kanske lite hjälp?

    ">

    Matilda, Matilda........
  • kajsad

    Såg att flera har problem med daisychain. Det hade jag också, men använder man fp till daisychain är det inga problem. Tror dock att det är för "smått" för sp eller mmf.


  • qazws

    hej hej efterlyser tips å ideer på en vegankaka/tårta..... samt nåt kul man kan göra med frukt till dotterns "femårskalas" på dagis, det får inte vara socker med i bilden....

    tackelitack

  • Smurfan 81
    MissMurrig skrev 2009-11-03 22:43:03 följande:
    Tyvärr har jag INGEN aning om vad en stödkrage är...
    Du sätter en kant av bakplåtspapper runt formen så att den sticker upp över formens kant och ger formen en stödkrage så att kakan inte sväller över!
  • MissMurrig

    Smurfan 81 skrev 2009-11-03 22:48:14 följande:


    Du sätter en kant av bakplåtspapper runt formen så att den sticker upp över formens kant och ger formen en stödkrage så att kakan inte sväller över!
    AHhh... Tack!

    Vill någon hjälpa mig att lgga upp 2 bilder på min "gravidtårta" i mitt galleri.
    Det var jättekul att göra den, men var SÅ himla nervös.. För jag har aldrig gjort någon så avancerad tårta... Det blev faktiskt helt OK
    Men min SP började smälta lite (???Ballinas??), så det blev lite tunnt på ett ställe. Men med tanke på att det var första gången, och att jag gjorde det samtidigt som jag hade hand om min lille kille på 5 mån, så tycker jag det blev bra!
  • Jullessk

    Är det någon som vet om det går att köpa modelleringspasta i Stockholm, i en fysisk butik?


    Alvin 081121
Svar på tråden Tårttråden del 16