strommis skrev 2010-01-24 15:48:08 följande:
Mae, hur har du gjort sargen? har du lust att förklara, den blev så bra.
Jag smälte Marsmallows (20 stora) och lite smör (2 msk) i micron. Med tanke på rengöringsarbetet efteråt överväger jag att använda en kastrull på spisen nästa gång. Sen blandade jag i 3 cps rispuffar (smörj verktygen innan - det klibbar som f-n). Häll i smeten i en smord form och platta ut mha smörpapper.
Eftersom det skulle bli en böjbar sarg valde jag att göra den rätt tunn och tog upp den innan den stelnat alldeles. Sen skar jag till ut "remsor" som jag putsade lite med en kniv för att få den jämna och släta på bredden.
Eftersom det var en gräddtårta var det dessutom lätt att få den på plats eftersom det bara var att trycka ner den i grädden.
Blev riktigt bra tycker jag - och gott. Det ska tydligen även gå att smaksätta med tex jordnötssmör eller någon essens om man vill att det ska smaka mer/annat än marsmallows.
Nu längtar jag redan efter nästa projekt som tyvärr är två helger bort...