Inlägg från: Anonym (Eliza) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Eliza)

    Kan man lära sig att dricka?

    Låter som han behöver proffesionell hjälp med att sluta om han skall det och verkligen menar det.

    Låter även som han behöver hjälp att gå till botten med VARFÖR han dricker så ofta/mycket. Om han mår dåligt eller om han är beroende, att han inte kan sluta osv.

    Alla alkoholister behöver inte "balla ur" varje gång, men det låter som att han är beroende utav vad du skriver.

    Som sagt jag tycker han behöver skaffa proffesionell hjälp, speciellt med tanke på att han mår så fruktansvärt dåligt när han druckit och endå inte kan kontrollera det eller helt avstå från alkoholen.

    Bara "tänket" att han nu dricker för att han "får" tycker jag gör det allvarligt, målet är ju att han kanske inte skall behöva dricka alls utan någons "tillåtelse"
    Och för honom låter det som att dricka är enormt viktigt och för prioriterat just nu för att vara "normalt"

    Man behöver som sagt inte balla ur eller dyl för att man är alkoholist, det finns alkoholister som får hjälp och de har endå bara druckit folköl, däremot kan de inte sluta dricka, de vet inte riktigt hur det kommer sig/varför de dricker, ofta tänker de "ja men jag skall ju bara ta EN öl" och sedan blir det mer endå,och hur detta har gått till, ja det har de oftast inget svar på "det bara blev så"
    (Jobbar på psyk och har även jobbat med missbrukare)

  • Anonym (Eliza)

    Anonym (vill veta) skrev 2009-10-30 11:27:36 följande:


    Jag tänker konfrontera honom idag, och berätta att jag varit hemma och fråga vad han håller på med. Han har en son sedan tidigare, som sov hos mig inatt och vårt barn var också hos mig. Men till helgen har han båda. Vill inte behöva vara orolig att han ska dricka då... Vet inte om jag ska hota med att han kanske inte får ha sina barn hos sig, men är bara rädd att det blir dubbelt värre då. Samtidigt verkar han ju inte inse sina problem, och han kanske behöver ner på den absoluta botten för att inse...
    Kan du ställa ultimatum på honom? Antingen söker han hjälp eller så får han inte ha barnen?
  • Anonym (Eliza)

    Anonym (vill veta) skrev 2009-10-30 14:41:56 följande:


    Det är just det jag funderar på om jag ska göra. Prata ihop mig med hans andra sons mamma (som jag har väldigt bra kontakt med) och säga att tills han har rett upp sitt drickande, så är det bäst att han inte har barnen. Jag är dock livrädd för att det ska göra att han dricker ännu mer! Hans barn är hans allt. Det är det jag menar med att han kanske behöver ner på botten innan han inser allvaret... Men vad händer om han inte tar sig upp igen?
    För barnens skull bör han ju träffa dem,men kanske inte ha dem ensam.

    hur mycket vet hans fd om hans drickande?

    Som sagt jag tror han måste välja,, och en sak är säkert,VÄLDIGT FÅ alkoholister lär sig dricka med måtta.
  • Anonym (Eliza)

    Anonym (vill veta) skrev 2009-10-30 22:38:52 följande:


    Jag kommer att lämna min son där imorgon bitti. Han har lovat att inte dricka när han har honom, och sa idag att jag får väl åka förbi och kolla honom om jag inte tror på det... Men det tänker jag inte göra. Jag måste ju lita på hans ord...Hans ex vet precis hur hans drickande har sett ut. Han har följt samma mönster när de var tillsammans. Men när de gjorde slut ballade han ur totalt, tills han träffade mig. Så dricker han en halv flaska vin hemma är väl det "bra" jämfört med hur han var då.. Skulle hon veta att han sitter hemma och dricker när han har deras son nu, skulle hon inte tillåta att han har honom.
    Tycker du skall prata med henne och att ni kanske försöker komma på en pkan tillsammans, tycker dessutom hon har rätt att veta eftersom han har umgänge med "hennes" barn också.
Svar på tråden Kan man lära sig att dricka?