Inlägg från: Anonym (vet) |Visa alla inlägg
  • Anonym (vet)

    Kan man lära sig att dricka?

    NEJ, en alkoholist kan INTE lära sig dricka NORMALT, NEJ. ALDRIG:
    Det är där problemet sitter för dem som inte kommit till insikt med sitt beroende.

  • Anonym (vet)
    Anonym skrev 2009-10-31 19:22:11 följande:
    Ja, man kan lära sig dricka på ett mer "normalt" sätt. De flesta som missbrukar har andra psykiska orsaker till sitt missbruk. När man har tagit tag i det psykiska finns inte längre behovet att missbruka kvar och då kan man behärska sitt alkoholintag. Så visst finns det hopp även för din man ts, helt övertygad om det!
    Alltså en "riktig alkoholist" KAN INTE LÄRA SIG DRICKA NORMALT; ALDRIG, kanske de fungerar en kort period, men sen är mönstret igång igen. Blir arg på uttryck som att man kan lära sig dricka normalt, JA, men är man ingen alkoholist.
    Det finns olika skalor för när man kan betecknas som alkoholist. En alkoholist är väldigt beroende och får abstinens utan alkohol, en alkoholist tappar sitt känsloliv och kan bygga in sprit i väggen för att kunna tanka på.
  • Anonym (vet)
    Anonym skrev 2009-10-31 20:56:29 följande:
    Anonym (vet) skrev 2009-10-31 20:50:02 följande: Ja, DU tycker säkert att det är så. Men jag (som själv är f.d alkis) VET att man kan lära sig dricka normalt så fort man har tagit tag i grundproblemet till missbruket! Det var många år sedan jag var alkis, du skulle ALDRIG kunna gissa det om du såg mig idag!!!
    Nu är det så att de flesta alkoholister SITTER INTE PÅ PARKBÄNKEN, DE HAR ARBETEN som de på något sätt klarar av, de arbetar inom alla sektorer, de är chefer och ja, tom läkare.
    Nyktra alkoholister har tagit tag i grundproblemet och även kommit till insikt med att de måste avstå från alkoholen för att inte skada sig och andra.
Svar på tråden Kan man lära sig att dricka?