• Sverker

    Köpte en kolsyrepatron från Sodastream - ändå säger dom att den inte är min??

    Köpte idag en Sodastream där en kolsyrepatron ingick i köpet enligt deras hemsida. När jag kom hem och packade upp maskinen så låg det nåt skumt licensavtal med i paketet. Där står det att det fortfarande är Sodastream som äger kolsyrepatronen! Inte jag, trots att jag betalt den!! Jag har bara rätt att använda den i max 5 år, sen måste jag lämna tillbaks den !!???
    Men det värsta är att jag inte får lämna den för byte mot annat än en Sodastream. Fast t.ex. AGA kolsyrepatroner passar precis lika bra och brukar vara minst en tia billigare att byta ut (89 på OKQ8 mot oftast över en hundring för Sodastream).
    Jag får heller inte fylla den hos någon annan än Sodastream om jag hittar någon som kan det (har hört att det finns "piratfyllare" även i Sverige, någon som vet???)
    Men det törs man väl inte göra, även om det skulle vara halva priset. Då riskerar man väl att bli stämd av Sodastream, suck.
    Hur kan det vara så att man inte själv får bestämma över det man köpt???

  • Svar på tråden Köpte en kolsyrepatron från Sodastream - ändå säger dom att den inte är min??
  • Sverker

    Min handlare säger att Sodastream kommer att höja priserna, han hade fått deras nya prislista för några veckor sen. Har sett att det redan finns de som tar över 100. Så räkna med att 89-kronorsnivån inte håller så värst länge till...

    Ett annat vanligt problem är att det verkar som att Sodastream inte är så bra på att hålla leveranstider, det sa i alla fall min ICA-handlare på Kvantum. De skulle gärna ta in ett märke till bara för att slippa göra kunderna besvikna för att de har slut lager när Sodastream inte kan leverera. MEN DET KAN DOM INTE!! I deras avtal med Sodastream står det att handlare inte får byta in andra märken, i så fall riskerar de att få sitt lager beslagtaget av SS. Helt galet om det är sant (vilket jag inte har nån anledning att betvivla, kolla själva om det är OK att de byter in andra märken).

    Visste ni förresten att både Sodastreams och AGAs gaspatroner åker lastbil till Tyskland när de är tomma? Där fylls de och åker sen lastbil tillbaks till Sverige igen!?

    Jag googlade på "kolsyrepatron återfyllning i Sverige" och ser man på, det finns en uppstickare som fyller i Sverige...

Svar på tråden Köpte en kolsyrepatron från Sodastream - ändå säger dom att den inte är min??