Inlägg från: hugo2006 |Visa alla inlägg
  • hugo2006

    Bim v.51 2005 - nu stolta föräldrar till treåringar

    Bra att du startade en ny tråd! Måste vara jobbigt att dölja magen, jag hade aldrig lyckats med det i v. 15 med tanke på hur stor jag var. Skönt att ni äntligen ska få lyssna på hjärtljuden, håller alla tummar jag har för att allt är jättebra!

    Vi har varit hos polisen i dag och fixat pass till mig och barnen. Planen är att Magnus börjar på nya jobbet 1 februari men jag tror inte att vi hinner ordna med allt så snabbt. Vi ska iaf skriva på kontraktet nu snart så då kan vi äntligen berätta för folk att vi ska flytta, känns så jobbigt nu när kompisar planerar saker till våren som vi vet att vi inte kan vara med på utan att kunna säga något.

  • hugo2006

    Bra förslag Johanna, har varit lite dålig fart här igen. Hoppas att det blir bättre efter jul.

    Här har nästan hela familjen åkt på magsjuka, bara jag som har klarat mig. Det går visst någon riktigt smittsam magsjuka på dagis, i går hade det bara varit 4 barn där för resten hade magsjuka.

    Annars så försöker vi fixa lite julstämning här hemma i flyttkaoset. Vi har iaf lyckats ändra flyttdatum till slutet av februari så det känns lite lugnare nu.

  • hugo2006

    Gott nytt år! Hoppas att ni alla har haft det bra över jul och nyår. Vi firade jul i lugn och ro men direkt när julen var över så började vi packa på allvar inför flytten. Är ju egentligen sjukt hur mycket saker man har. Vi har redan fyllt över 20 flyttkartonger och då har vi packat som mest 10% av allt vi har. Men samtidigt så är ju det här ett perfekt tillfälle att rensa lite.

  • hugo2006

    Anna: Mysigt det låter att åka skidor, skulle också vilja göra det med barnen men vi har inte riktigt kommit igång än. Snö har vi ju i alla fall ingen brist på i vinter!

    Johanna: Jag har ju gjort 2 snitt men ingen vanlig förlossning så jag kan inte direkt jämföra. Båda gångerna har jag blivit akutsnittad men det är ju skönt att du slipper det. Jag kan tänka mig att det känns skönt att veta exakt när man ska föda och kunna ordna med barnvakt och sånt i lugn och ro. Båda mina snitt gick bra men det kändes mycket bättre nu andra gången och det tror jag beror på att jag visste exakt vad som skulle hända. Så mitt tips till dig är att läsa på ordentligt exakt vad som händer under ett snitt så att du är förberedd. Sen så får du räkna med att ha lite ont några dagar men det får du smärtstillande mot. Försök kliva upp så tidigt som möjligt efter snittet, det gör jätte ont i 10 sekunder men sen så blir det bara bättre och bättre. Jag har två jätte fina bikini-snitt som inte syns alls ens i låga trosor. Och det bästa av allt med ett planerat snitt är ju så klart att du slipper smärtan under förlossningen - inget alls som gör ont. Sen så tror jag att min kompis som sprack under förlossningen hade mycket ondare efteråt än vad jag hade som blev snittad. Så jag har ju väldigt positiva erfarenheter av mina snitt och det får du säkert också!

    Ullen: M hoppas alltså på en pojke? Fast sånt brukar ju inte spela någon roll när barnet väl kommer. Bara allt är bra så brukar lyckan vara total ändå

    Vi ska inte ta med några möbler eller så till Malaysia men vi kommer att skicka en del kläder, böcker, filmer och leksaker i förväg. Magnus åker dit igen nästa vecka och sen en gång till i februari och då kommer han att fixa det sista i huset och packa upp det som vi har skickat. Sen så kommer han hem och hämtar oss och den 25 februari flyttar vi hela familjen. Det känns faktsikt lite kul att bli "lyxhustru" även om jag hellre hade varit det i Sverige eller i alla fall i Europa. Det blir så klart skönt att få vara hemma med barnen 2 år till. Jag hoppas bara att vi lär känna lite folk som har barn så att Hugo och Hanna får några kompisar. Det som känns lite konstigt är att livet där blir så "lyxigt" med tanke på huset och området som vi kommer att bo i. Sen så säger Magnus att västerlänningar alltid blir extremt väl behandlade där, nästan lite som att vi var en högre klass och det kommer att kännas jätte konstigt. Sen så finns det ju en hel del fattigdom där så kontrasterna blir väldigt stora.  

Svar på tråden Bim v.51 2005 - nu stolta föräldrar till treåringar