Inlägg från: Anonym (fri sen 13 år) |Visa alla inlägg
  • Anonym (fri sen 13 år)

    Någon annan som fastnat i medicinmissbruk?

    Jag har varit fast i tablettmissbruk.
    Då jag har missbrukare i släkten har jag alltid varit extremt försiktig med alkohol och aldrig provat några droger.

    Jag har en nackskada plus ledvärk vilket gjorde att jag fick en tablett som heter somadril och somadril comp utskrivet jag frågade om det fans risk för beroende nej det fanns det inte.
    Det var början på ett sex årigt helvete.
    De var extremt beroendeframkallande och är i dag förbjudna i EU på grund av det.

    Jag försökte sluta otaliga gånger men det gick inte för abstinensen var fruktansvärd, till slut fick jag hjälp med att bli inlagd på sjukhus för avgiftning, då var jag uppe i en dos av ca 50 tabletter om dagen. Och jag fick alla tabletter på recept av läkare inget svårt alls.

    Jag tog mina sista tabletter den 19 februari 1996 och har inte återfallit någon gång, tack vare min egen envishet och den hjälp jag fick från sjukvården.

    Jag får inte den kicken och välbefinnandet av någon annan värktablett tack och lov

    Mitt råd är att söka hjälp det funkar inte i längden att gå på tabletter, i början funkade jag men vart efter åren gick desto sämre fungerade jag till slut var jag hög större delen av dygnet och inte kapabel att göra någonting, jag hade tre blödande magsår efter varann jag gick ner till under 50 kilo jag är 167 lång och hade inga muskler.
    Efter några år mår man inte bra längre deprisionerna blir värre för ovanpå allt annat har du skuldkänslorna över att knapra piller, jag försökta ta mitt liv tre gånger under dessa år. höll på att lyckas två gånger men räddades till livet.
    Det är inte värt att slänga bort sitt liv, tro mig.

    Jag har ju dilemat att jag har fortfarande min kroniksa värk och är livrädd för att fastna i missbruk igen, men utan värktabletter har jag inet liv för då är jag sängbunden med olidliga smärtor.
    Så det är en balansgång men det går och är värt det.

  • Anonym (fri sen 13 år)
    Anonym skrev 2009-12-25 23:23:59 följande:
    Vilken bra tråd! Och vilken BRA läkare jag har! Jag som var så arg på min läkare för att hon inte skrev ut mer Tradolan till mig!Kort:Har kronisk värk! Jättehemskt! Behöver ngt för att orka jobba. Fick Tradolan och de var superbra! MEN utöver att de hjälper mot värken så mådde jag så jäkla BRA av dom! Var pigg och glad! Allt var så roligt! Alla glada känslor i livet förstärktes. Så jag käkade upp hela paketet av dessa skäl (inte på en dag naturligtvis, men åt ändå upp dom för fort).Sen behövde jag mer och hade då bytt lökare. Hon vägrade skriva ut Tradolan/Tramadol. Tydligen har läkare i Sveriga nu fått dirktiv om att dessa är farliga och därför ska de snart förbjudas. Jag förstår varför..Istället fick jag Citodon som inte alls ger mig samma psykiska effekt. Men efterson de också är beroendeframkallande så ska jag BE om ngt annat nästa gång. Trots att det är skönt med piller som dessutom gör en lite lugn så ska jag verkligen be om tabletter som inte ger såna "biverkningar" alls! Jag vill bara bli av med värken. inte få ett "rus".Tack för alla inlägg här! Det är otroligt lätt att fastna på Tradolan/Tramadol! Jag hann också med att få några "svart" ev en kompis. Så jävla dumt!!!!!! Jag lyckades nog stoppa ett beroende i tid tack vare min mkt kloka läkare!!! Vet ngn om det finns bra medicin mot värk utan biverkningar med "rus"? Jag vill leva det riktiga livet med riktiga känslor!
    Det är jättesvårt för vad som ger dig ett rus ger inte mig ett rus och tvärtom.
    Mitt bästa tips är att prata med apotekstanterna domkan mest.
    Jag har även problemet att jag har Crohns så jag får inte äta vad som helst för då rasar min mage.
    Har du provat anti-inflamatoriska medel dom ger sällan rus?
  • Anonym (fri sen 13 år)

    När man är inne i det och inte vill sluta hittar man alla skäl man kan till varför det inte är skadligt att hålla på.

    Jag som själv har ett missbruk bakom mig anser att när man börjar använda en medicn till vad den inte är för då missbrukar man medicin.

    Och bland det farligaste som finns är att självmedicinera sig med mediciner som inte är till för den åkomman.

    Plus att det är ni rent krasst som ställer till det för oss med kronisk värk, vi får inte den medicinen vi behöver för att det finns folk som missbrukar den.

    Och mot deprissioner finns det advekata mediciner, men jag tillhör en grupp patienter som absolut inte kan äta antidepp. Då måste man lära sig att hantera deprisionerna på annat sätt det går, jag är ett levande bevis för det.

    Jag har konstaterad kemisk depprision men lever ändå ett bra liv, har Theralen vid behov annars ingenting.

  • Anonym (fri sen 13 år)
    Anonym skrev 2009-12-29 10:28:52 följande:
    Anonym (fri sen 13 år) skrev 2009-12-29 02:45:22 följande:
    Är jätteglad att det fungerade så bra för dig, men det är naivt att ta för givet att det fungerar på samma sätt för alla andra. Dels har man olika förutsättningar, dels finns det olika grader av depression. Mitt liv som deprimerad är inte ett liv värt att leva.
    Jag har inte lite lätt vårdepp utan djupa depressioner plus att jag har flera kroniska och handikappande sjukdommar.
    Är 44 år men har bestämt mig för att sjukdommarna inte ska få förstöra mitt liv helt och hållet.

    Ja man har olika förytsättningar men har man bestämt sig för att hänga upp sitt liv på verktabletter så....
    Du vill ju inte sluta så enkelt är det eller hur?

    Du tror att du har kontroll men när man tar tabletter på det sättet du använder dom då ar man ingen kontroll oavsett vad du försöker intala dig
Svar på tråden Någon annan som fastnat i medicinmissbruk?