Inlägg från: Starbaby |Visa alla inlägg
  • Starbaby

    Unga mödrar Danmark

    3 barns mamma84 skrev 2012-05-19 16:34:06 följande:
    Det har man självklart här med.
    Näe, i DK och i Finland arbetar man för barnens BÄSTA - I Sverige har föräldern rätt till sitt barn oavsett vad man gör. Jag tycker det inte ska vara en rättighet att få ha barn, det är ett privilegium som man måste sköta.
  • Starbaby
    xXMaLoXx skrev 2012-05-19 19:21:48 följande:
    Starbaby; Det uttalandet antar jag att du gör efter egen erfarenhet? Man ska inte generalisera. Jag har sett många fall av det motsatta, vad säger det?

    Ja i Sverige arbetar man efter att familjen ska vara tillsammans så långt det går, men det innebär inte att föräldern kan "göra vad som helst". Det är ett vettigt resonemang, ur barnets synvinkel. Det är ingen universal-lösning att skilja barnen från sina föräldrar. Man gör det i fall där det krävs. Självklart så kan det brista, som med allt annat som styrs av den mänskliga faktorn. Men att säga att du får bete dig och försumma dina barn hur som helst i Sverige är fel!!

    Det största problemet som jag ser det, är att te x skolor, fsk och folk överlag är rädda att göra en orosanmälan. Vi vill inte gärna blanda oss i i det här landet.
    Ja av egen erfarenhet. Jag har ett barn i min närhet som har en extremt narcissistisk mamma, som är psykiskt väldigt ostabil och mår väldigt dåligt. Barnet är diagnostiserad med en allvarlig diagnos och mamman är inte kapabel till att ha några som helst rutiner för barnet, inga mat och sovtider osv vilket gör att barnet inte kan utvecklas. Det råder kaos runt detta barnet konstant. Mamman kan sova en hel helg och barnet äter torra flingor och surfar på nätet. Hon kan vitt och brett skryta om att hon exempelvis tagit amfetamin på helgen eller supit sig redlös (på facebook) medan barnet är hemma och sover.

    Men då barnet är ren och har fina kläder och hemmet är i fint skick iaf när socialen gör besök så avskrivs målet. Mamman kommer från en "fin" familj som är väl anpassat och det anses som ett skäl till att avskriva målet. Jag är inte den enda som har synpunkter på detta.
  • Starbaby
    ProudMama skrev 2012-05-19 20:09:45 följande:
    Låter ju helt otroligt att hon skulle kunna komma undan med detta? Speciellt när hon öppet berättar/skriver om sina problem?
    Hon skriver inte "jag tar droger medan jag har mitt barn hemma" men vi vet att barnet varit hemma vid den tidpunkten. Det kan ex handla om att hon och en väninna dricker 2 bag in box på en kväll och sover hela nästa dag. JAG vet att barnet varit där.....vem tar hand om barnet kan man ju undra.....ingen.
  • Starbaby
    Snösparv skrev 2012-05-21 14:25:03 följande:
    Okej, det kände jag inte till!

    Tyvärr har du rätt i det. Jag är lärare och tycker det är liite märkligt att jag gjort flera anmälningar medans många kollegor som arbetat i decennier inte gjort en enda. Har de aldrig stött på det? Har jag nåt som gör att barn öppnar sig för mig? Tyvärr, TYVÄRR, är jag benägen att tro att många blundar. Det är inte kul att anmäla, jag får ju inte alls vara anonym utan måste skriva under med mitt namn och möta dessa föräldrar på div möten efteråt och vittna om det går så långt. Något som är helt självklart för mig, men som jag tror en del backar för.

    Här kanske det är läge att du agerar om du vet att ett barn far illa? Du behöver inte komma fram med några bevis, endast göra en anonym orosanmälan så är det upp till soc att avgöra om det är allvarligt eller ej. Bara att du ringer och berättar vad du vet och att du är orolig.
    Jag har gjort det redan - det resulterade i ingenting - mamman är mycket manipulativ och får det att se väldigt bra ut på utsidan.
  • Starbaby
    Heligakossan skrev 2012-05-25 20:00:06 följande:

    Herregud ja tycker att NN Borde göra nått åt sin övervikt, hon verkligen vaggar fram och flåsar som jag vetb inte vad hela tiden!  när man hörde vad hon sa inne på socialkontoret så undrar man ju om hon är en särskillt bra mamma?!  vet inte riktigt vart man ska placera henne =/


    Ja fast tänk vilken situation hon befinner sig i, det kan inte vara lätt. Stackare. :(
  • Starbaby
    ProudMama skrev 2012-05-29 01:27:37 följande:
    Usch hur löshåret ser ut! Vad är det med de unga mödrarna och deras fula löshår? Och vad skitigt NN hade det! Fy! Kansli borde tagit tag i det först?
    Ja verkligen vidrigt.....usch. Sen ska hon flytta igen - grattis då får du din son tillbaka snabbare. Alltså vad är det för fel på henne?
  • Starbaby
    slemtorsk i din bralla skrev 2012-05-29 13:57:47 följande:
    preventivmedel verkar inte vara så flitigt använt.......

    Camilla-Sophia måste ju blivit gravid i stort sett direkt.....PLUS att hon då hann med att bli gravid innan hon träffade denna snubben, hur fort hoppar de i säng med killar UTAN skydd!??! Är de inte rädda om sig själva, jag menar graviditet är ju ändå det MINST farliga som kan drabba dem, sjukdomar finns ju och de är ju ändå mammor och har ansvar för sina barn...förstår verkligen inte, eller är det jag som är för gammal?
    Jag tror det har blivit en identitet att vara "mamma" då de blivit det i så unga år så då skaffar de barn på rullande band (ska jag säga som väntar barn #4 hahaha)
  • Starbaby
    slemtorsk i din bralla skrev 2012-05-29 14:48:12 följande:
    ja kanske är det så.....fast de verkar ju inte vilja ge upp sitt "ungdomsliv" heller...kan inte vara lätt att bli mamma så tidigt, jag tyckte det var en pärs som 30-åring och flera av mammorna imponerar stort på mig men de flesta känns bara tragiska och patetiska och man undrar liksom vad de har fått med sig hemifrån, de mammor vars familjer man får träffa ser man ju ett tydligt mönster hos- en del verkar ju totalt beyond rescue...

    Är grymt impad av hon tjejen med William.. hon som rökte hasch dagligen fram tills hon blev gravid...Hon verkar så harmonisk och lugn och hennes mamma verkar ju rätt vettig också även om mamman kanske är lite väl 40-årig fjortis för min smak *ASG*
    Ja hon är bra, men hur sminkar hon sig? Rakar av sig ögonrbynen och målar dit dem mitt i pannan....och kläderna sen då  hahaha Men hon verkar duktig med barnet och sitt liv.

    Du har rätt, point of no return har redan varit för dessa människor tyvärr.
  • Starbaby
    Heligakossan skrev 2012-05-29 16:43:19 följande:
    jisses vem köper barnvagn i V.8?
    Hahaha, inte jag iaf. Men alla är vi olika, vissa tycker att det är verkligare om man köper saker. För mig är det känslomässigt för jobbigt att göra sig av med saker om något skulle hända. Här köper vi ingenting före RUL.
Svar på tråden Unga mödrar Danmark