Inlägg från: Allis X |Visa alla inlägg
  • Allis X

    Sytråden spinner vidare - röd tråd

    Tack Yrväder, skulle just fortsätta och "spämma" i gamla tråden och be dig starta en ny tråd

  • Allis X

    Mimmi så roligt, ser oxå framemot vad du kommer skapa. Men inge kul med skjukdom - krya på!

    Och LumLum får oxå ta och kurera sig. Fiolkonsert låter härligt.

    Jag har målat en gren vit idag.... Till vad kan man undra Kommer på bloggen så småning om Men nu ska jag hämta PrinsT på förskolan.

  • Allis X
    NCL skrev 2009-12-09 10:27:00 följande:
    Sömmarna som jag sytt med tvillingnål går bara upp, gör jag något fel eller går tråden av extra lätt just på sådan söm? Det är undertråden som går av, inte när jag syr utan när plagget används. Jag får inte sömmen att se speciellt fin ut på avigsidan heller, måste ha väldigt låg trådspänning på övertrådarna för annars blir det en "korv" mellan sömmarna vilket medför att det bli mycket övertråd på avigsidan. Är det någon som förstår mitt svammel och har tips på hur jag kan göra?
    Jag undrar oxå!
  • Allis X

    Godkvällens!
    Jag har bara vändhålet kvar att sy i overallen (den som jag rationaliserade bort sömsmånerna på) Men fick hjälp med tyg från en "sykompis" här. TACK! Min tanke är att blogga om den i morgon, får se om Traktorn har tänkt det också.

    Annars så har jag kommit in på stickning... hur kommer det sig att jag inte kan ha en hobby? Finns det flera här som fastnar för lite allt möjligt i perioder. Jag är nog lite skapar galen, måste få skapa och göra själv. Men skulle vilja bli riktigt duktig på något, men det blir jag ju inte om jag ska ta in nya hobbys "hela tiden" Ja ja, nu till soffan för att sticka lite, inget avancerar utan bara räta, skönt att inte behöva tänka...
    Det kanske är det allt handlar om: mina olika hobbyers ger mig tillfredställelse på olika sätt. Sy kan jag ju inte göra framför tv, så ska jag sitta i soffan behöver jag pyssla med något där. Och behöver jag komma ifrån, så går jag upp på vinden och syr.

  • Allis X

    Kaja
    Jag följer din blogg, men tyvärr är det sällan jag läser. Traggla engelska är inte min starka sida... men nu tänkte jag att jag minnsam skulle läsa och så gör jag det. Blir stolt över att jag förstår och så läser jag den sista raden och brister ut i skratt!

    Jag har uppdaterat min blogg, inte med overallen som utlovat, har inte ens hunnit fota den. Men med en av mina nya hobbys.

    LumLum -skickar över lite peppning
    du är inte ensam med sådana misstag!

  • Allis X

    På tal om HTML och blogg.

    I diskussionen som var här för ett tag sedan om, vem som var först och vilken rätt man har att kalla sitt mönster sitt. Och om man inspireras medvetet eller omedvetet av vad andra gör och sedan kopierar.

    Det jag undrar är, i diskussionens början så visste hon att hennes blogg hade blivit länkad till. Vad är det för funktion? Då man kan få reda på vem som länkar från en blogg.

    Förstår någon vad jag är ute efter och hur man gör det?

  • Allis X

    GOBLIgobli: Hu vilken historia! Jag håller med om att det är glappet som är läskigt. Från innan det blir svart tills man är sig själv igen.

    Jag tycket att det är jätteintressant att diskutera vad som är ok och inte ok när det gäller "plagiat", inspiration osv.
    AMDA: Förstår din frustration. Hur ligger du till i pris, mot henne?

    Svårt det där när man bloggar och lägger upp, för att visa andra och få feedback. Man vill ju visa men inte bli kopierad. Vill ge inspiration men inte härmad.
    Samtidigt när jag läser bloggar så kan jag bli så inspirerad av ett visst plagg och känna - Men precis vad jag vill göra! Och så händer det att jag då gör något "likadant" men då länkar när jag bloggar (hoppas att jag inte missat det någonstans i bloggen, förlåt annars) Men därifrån till att sy och sälja... Något som är "unikt" för någon annan.
    Men samtidigt finns det ju en gråzon. ex: Nästduksfodral och bulpåsar är inte min ide... är det då ok att jag säljer det? Hur ska jag kunna hitta den som gjorde dem först, för att fråga om det är ok att jag syr och säljer dem.

    Och vem är egentligen först?
    Jag hade inte sett byxor med lång benmudd innan jag skapade mönster och sydde det själv. Men när jag senare är runt på bloggar finner jag andra som gjort det före mig.
    Är det då ok för mig att kalla byxorna min ide? Mitt mönster?

    Jag tror inte att denna diskusion är "svart eller vit" utan argumenten kan bli olika beroende på hur man menar.

  • Allis X

    Men syendet är det skit idag!
    Skulle sy barnens finkläder till jul, nyär och dop. Men just nu går det skit. Blir ju inte bättre av att jag knappt ingen sytid har kvar.

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - röd tråd