• yrväder

    Sytråden spinner vidare - röd tråd

    Sytråden spinner vidare - Röd tråd
    Här samlas vi sömnadsintresserade, nybörjare eller erfarna, oavsett vad vi syr. Alla är välkomna med tips, idéer, frågor, ge och få inspiration eller bara visa upp sina alster!

    UFO = Unfinished Object, är en hyllvärmare som vi av någon anledning inte färdigställt.

    Länkar till mönster, butiker etc finns i första inlägget.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-12 13:12
    Bibbi

    www.sysidan.se/company/view.htm

    Hon har massor i sybehör, är billig och supersnabb på att skicka!

  • Svar på tråden Sytråden spinner vidare - röd tråd
  • Jalapeno

    hon måste verkligen blivit sårad och det var ju aldrig mitt syfte

    meeen oavsett ska hon ge fan i min blogg. Vi är alla över 14 år

  • maria204
    Jalapeno skrev 2009-12-08 20:13:26 följande:
    japp, går jättebra. Jag gör så på min. Köper tre trådrullar i samma färg och kör fållar. Ett annat tips är att skicka tygprover till bibbi som sen matchar tråden. Funkar hur bra som helst som allt annat som har med den kvinnan att göra.
    Vad bra! Jag har märkt att Bibbi är kanon! Snabbt och enkelt och god kvalité.
  • klara07
    Jalapeno skrev 2009-12-08 20:48:29 följande:
    plockade bort det såhär skrev hon "Javisst, en hel värld full med trevliga och ärliga människor. Jag råkar förövrigt veta nu att det var du som hängde ut mig på familjelivs forum. Trevligt var ordet!" Inget jag vill att mamma, kollegor, dagisfröknar och andra som ibl tittar in i min blogg ska se. Jag är inte direkt hemlig med vem jag är här på fl men jag har inte min blogg i presentationen. Däremot är jag snabb att länka till den så snart jag får chansen
    Men "hängde ut", jag fick bara uppfattningen att du ville skapa debatt om en fråga som hon själv startade på sin egen blogg, eller är jag helt ute och cyklar?
  • Jalapeno

    nä, det är du inte. Du har fattat mina intentioner helt och fullt.
    Men jag släpper gärna detta nu.


    klara07 skrev 2009-12-08 22:03:38 följande:
    Men "hängde ut", jag fick bara uppfattningen att du ville skapa debatt om en fråga som hon själv startade på sin egen blogg, eller är jag helt ute och cyklar?
  • klara07

    Skulle behöva lite fler broderade sångpåsefigurer och Amda är ju fullt upptagen, vet nån var man kan hitta såna (helst innan jul)?

  • Jalapeno

    vad tycker ni om prisdumpning på hemsydda saker? jag kastade ut ämnet i helgen men försöker igen nu.
    Folk som tar ut bara tygkostnaden av människor de inte känner, alltså på marknader osv. Tradera är det svårare att klaga på för det bli det ju det blir det blir.

    hur många dregglisar får man ut av en meter landskapstyg?

  • yrväder
    Jalapeno skrev 2009-12-08 22:10:17 följande:
    vad tycker ni om prisdumpning på hemsydda saker? jag kastade ut ämnet i helgen men försöker igen nu. Folk som tar ut bara tygkostnaden av människor de inte känner, alltså på marknader osv. Tradera är det svårare att klaga på för det bli det ju det blir det blir.
    grymt tråkigt tycker jag! Jag körde med den varianten i början, när jag var kass på att sy (japp, jag har varit det en gång i tiden ) men då sålde jag å andra sidan BARA till släkt och vänner som var medvetna om att sömnadsbiten av det hela inte var perfekt. Jag skulle aldrig (som en del man ser) fått för mig att lägga ut på tradera på den tiden. Man ser ju ibland både på tradera och bloggar folk som uppenbart är nybörjare, som säljer plagg otroligt billigt, och det är ju tråkigt på två vis. Dels undrar kunderna förmodligen varför en del är hutlösa på priser (vi som tar normala priser) och sen är ju risken den att folk köper, får hem, ser att det är dåligt sytt och anser att hemsytt är skräp och aldrig mer köper det, när det finns dom som syr så pass fint att det ser finare ut än köpes.

    Sen finns det säkert dom som inte är nybörjare, men som ändå prisdumpar, men jag har inte sett så många sådana.

    Just nu bryr jag mig inte så hårt, jag syr mest till lillstumpan, och en del till vänner och bekanta som gärna betalar vettiga priser eftersom dom vet att dom får grejer av bra kvalitet.

    Men det är trots det en intressant aspekt. Vet dock inte vad man ska göra åt det. Fick tips i traderatråden att inte skriva att det är hemsytt utan att skriva typ " du budar här på ett plagg av märket xxxx osv" för att inte göra det så uppenbart.
  • bakabakalitenkaka
    Jalapeno skrev 2009-12-08 22:10:17 följande:
    vad tycker ni om prisdumpning på hemsydda saker? jag kastade ut ämnet i helgen men försöker igen nu. Folk som tar ut bara tygkostnaden av människor de inte känner, alltså på marknader osv. Tradera är det svårare att klaga på för det bli det ju det blir det blir. hur många dregglisar får man ut av en meter landskapstyg?
    Det är en väldigt svår fråga, och då menar jag att det är svårt om man syr för skojs skull men ändå vill etablera att märke för att kunna sälja lite av det man syr, att ta dom priser man egentligen skulle behöva för att få vinst, istället säljer man utan någon vinst och enbart i syfte att komma ut på marknaden.
    Dessutom är marknaden så stor och konkurrenterna så många, att det kan vara svårt att ta, tex, 85:- för en dregglis när någon annan bara tar halva priset. Då blir det svårt att sälja något över huvudtaget. Förstår någon hur jag menar? Det var lite svårt att skriva ner mina tankar...
  • yrväder
    Jalapeno skrev 2009-12-08 22:10:17 följande:
    hur många dregglisar får man ut av en meter landskapstyg?
    Förmodligen en hel del, 5 på bredden borde gå (för det är 150 brett va?) Och på höjden, hm, 3-4 kanske. Så nånstans mellan 15 och 20. Fler om du kan tänka dig att ha mönstret upponer på vissa. Fast hur många det blir is jag inte räkna ut
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - röd tråd