• yrväder

    Sytråden spinner vidare - röd tråd

    Sytråden spinner vidare - Röd tråd
    Här samlas vi sömnadsintresserade, nybörjare eller erfarna, oavsett vad vi syr. Alla är välkomna med tips, idéer, frågor, ge och få inspiration eller bara visa upp sina alster!

    UFO = Unfinished Object, är en hyllvärmare som vi av någon anledning inte färdigställt.

    Länkar till mönster, butiker etc finns i första inlägget.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-12 13:12
    Bibbi

    www.sysidan.se/company/view.htm

    Hon har massor i sybehör, är billig och supersnabb på att skicka!

  • Svar på tråden Sytråden spinner vidare - röd tråd
  • bakabakalitenkaka
    yrväder skrev 2009-12-08 22:20:13 följande:
    grymt tråkigt tycker jag! Jag körde med den varianten i början, när jag var kass på att sy (japp, jag har varit det en gång i tiden ) men då sålde jag å andra sidan BARA till släkt och vänner som var medvetna om att sömnadsbiten av det hela inte var perfekt. Jag skulle aldrig (som en del man ser) fått för mig att lägga ut på tradera på den tiden. Man ser ju ibland både på tradera och bloggar folk som uppenbart är nybörjare, som säljer plagg otroligt billigt, och det är ju tråkigt på två vis. Dels undrar kunderna förmodligen varför en del är hutlösa på priser (vi som tar normala priser) och sen är ju risken den att folk köper, får hem, ser att det är dåligt sytt och anser att hemsytt är skräp och aldrig mer köper det, när det finns dom som syr så pass fint att det ser finare ut än köpes.Sen finns det säkert dom som inte är nybörjare, men som ändå prisdumpar, men jag har inte sett så många sådana.Just nu bryr jag mig inte så hårt, jag syr mest till lillstumpan, och en del till vänner och bekanta som gärna betalar vettiga priser eftersom dom vet att dom får grejer av bra kvalitet.Men det är trots det en intressant aspekt. Vet dock inte vad man ska göra åt det. Fick tips i traderatråden att inte skriva att det är hemsytt utan att skriva typ " du budar här på ett plagg av märket xxxx osv" för att inte göra det så uppenbart.
    och så rätt som du säger också.
  • Botilda

    Jalla, jag tror att du vet vad jag tycker Prisdumpning är bara kortsiktigt bra för den som dumpar sina priser och just då får sälja. Det är samtidigt ett bra sätt att tala om för omvärlden att det de köper faktiskt inte är värt så mycket. ?Herregud, det är ju bara lilla jag som roat mig med att sy lite?. Visst. Och då är det inte värt nåt?

    (För övrigt har du mitt fulla stöd i den snedvridna diskussionen. Efter att jag svarat på den bloggen stängde hon den. Kanske inte har något samband, kanske har samband. Vad vet man?)

  • Jalapeno

    lilja, jag tror jag fattar. Om det går att gå på en marknad och köpa landskapsdregglisar 3 för 100 och några bord bort är det någon som tar 85 kr så inte fasen betalar någon de 85 kr det borde kosta.

    Sen är det ju kvalitetsfrågan som yrväder tar upp. Övningsplaggen är ju inte alls lika mkt värda. Nu har jag hunnit se ganska mångas alster, via galleri hemsytt o div byten och det är fantastiskt hur bra många syr! Inte alla men mååååånga.

  • yrväder

    fast vissa saker, typ dregglisar har jag insett att man inte ska sälja. 50 kr tar butikerna, om man bortser från molo och andra dyrmärken som tar runt hundralappen. Jag tycker dregglisar kräver mer jobb än en mössa ex, och dom är det inga problem att ta 100-150 för.

    Jag har ju inte direkt superetablerat ett märke, men jag körde ändå på i mitt lugna mak med vänner och släktingar och på nåt vis hittade folk ändå till min blogg så småningom.

    Sen tror jag det finns två aspekter till att det är svårt att få nåt sålt, både överhuvudtaget och till vettiga priser.
    Dels så är vi så otroligt många som syr och säljer nu, att det finns för mkt konkurrans.

    Sen så tror jag att i början när vi var få, så fanns det föräldrar som fick upp ögonen för hemsytt och insåg att det gick att få helt unika kläder, vilket många idag vill ha.
    MEN, nu är det så många som syr, både för hemmabruk och till försäljning, så det mesta blir inte så unikt längre. Det är inte bara 100 ungar som springer runt i kanintröjor, utan minst lika många ungar springer snart i molntröjor som vissa plagg av me and I. Undantaget är ju såklart om man handlar av Naimas design eller dylika som gör annorlunda kläder.
    Men både tygmarknaden och sömmerskorna har ökat och därmed ickeunika hemmasydda kläder.

  • lindalake

    men om man sätter låga priser och "kommer ut på marknaden" undrar nästa varför det helt plötsligt blev så dyrt, om man nu bestämmer sig för att ta mer vettiga priser.
    Det kan vara ett sätt för att få feedback men då ska man ju se till att kunna få det också. Bättre att sy och ge i present i så fall.
    Nä, jag tänker inte börja sy och sälja. jag skulle själv aldrig betala över 200 spänn för ett par muddbrallor, och då kan jag ju heller inte ta det priset som det faktiskt kostar att göra dem (tiden!)

  • yrväder

    Jalla
    fast alla är vi ju nybörjare nån gång, många har ju sytt länge nu, och blir därför bättre. Haha, mina första plagg var apfula, fattar inte hur jag ens kunde ge bort dom i present som jag gjorde

  • bakabakalitenkaka
    Jalapeno skrev 2009-12-08 22:26:18 följande:
    lilja, jag tror jag fattar. Om det går att gå på en marknad och köpa landskapsdregglisar 3 för 100 och några bord bort är det någon som tar 85 kr så inte fasen betalar någon de 85 kr det borde kosta. Sen är det ju kvalitetsfrågan som yrväder tar upp. Övningsplaggen är ju inte alls lika mkt värda. Nu har jag hunnit se ganska mångas alster, via galleri hemsytt o div byten och det är fantastiskt hur bra många syr! Inte alla men mååååånga.
    Absolut, man får (oftast) vad man betalar för.
    Och visst är det synd att många tullar på kvaliteten för att spara lite pengar (eller så kanske det är just därför dom gör det?).
  • yrväder

    fast det där med vad man är villig att betala handlar ju om vad man får i utbyte. Dom flesta som jag syr och säljer till idag (återkommande kunder) har barn som är som flaggstångar Långa och smala. Att hitta byxor på affären till dom som passar bra, är i princip omöjligt. Och då kanske man är villig att betala lite mer, för att få plagg som sitter bra.

    Tex en av mina kunder har en pojk på dryga året, dom enda köpesbyxor som passar, är lindex tjejtajts. Bra utbud värre för en ettårig grabb

  • bakabakalitenkaka
    yrväder skrev 2009-12-08 22:33:49 följande:
    fast det där med vad man är villig att betala handlar ju om vad man får i utbyte. Dom flesta som jag syr och säljer till idag (återkommande kunder) har barn som är som flaggstångar Långa och smala. Att hitta byxor på affären till dom som passar bra, är i princip omöjligt. Och då kanske man är villig att betala lite mer, för att få plagg som sitter bra.Tex en av mina kunder har en pojk på dryga året, dom enda köpesbyxor som passar, är lindex tjejtajts. Bra utbud värre för en ettårig grabb
    ja custom made då med andra ord, då får man räkna med att betala lite mer, men samtidigt får man exakt vad man vill ha.
  • yrväder
    bakabakalitenkaka skrev 2009-12-08 22:37:18 följande:
    ja custom made då med andra ord, då får man räkna med att betala lite mer, men samtidigt får man exakt vad man vill ha.
    ja, fast jag tar inget mer för det än för "vanliga" storlekar. Mest för att oftast räcker det med att ta en storlek på bredden, och en annan på längden. Måste jag rita ett helt nytt mönster brukar jag dock ta extra.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - röd tråd