Inlägg från: yrväder |Visa alla inlägg
  • yrväder

    Sytråden spinner vidare - röd tråd

    Fiffa5 skrev 2010-02-20 12:53:44 följande:
    Hmm, jag har en som är som en smal smal sicksack... och sen några som ser ut som raksöm fast vartannat stygn är tre stygn i bredd. Vet inte vad man har den sömmen till?
    låter som stretchraksöm.
  • yrväder
    emmize skrev 2010-02-21 12:26:42 följande:
    Förlåt om jag tjatar...men snälla är det ingen som vet av ett bra singoallamönster. Jag vet inte ens hur man gör en singoalla, för man måste väl ta till extra tyg i och med att man lägger in resår. har precis skickat bort man och barn och tänkte försöka mig på en, men vet inte riktigt vart jag ska börja...
    Jag brukar bara ta ett mönster på raglantröja och så lägger jag halsen ca 1 cm från mittvikningen och sen  vinklar jag ut hela mönsterdelen så att längst ner ligger mönstret ca 3 cm från mittvikningen. Sen förlänger jag bara. Vill man har mer pös så kan man lägga mönstret längre från mittvikningen. För att få ärmen vidare har jag delat själva ärmmönstret mitt itu och lägger delarna ca 1-2 cm ifrån varandra.
  • yrväder
    Skumboll skrev 2010-02-21 12:29:11 följande:
    Är det bara jag som inte kommer in på SoS?  Typiskt när man skulle lägga en beställning.
    jag kommer in.
  • yrväder
    Skumboll skrev 2010-02-21 12:52:47 följande:
    Även på sidorna "mode" och "hemtextil"? 
    nej, kollade aldrig det, men kollade nu och det kommer upp nåt felmeddelande.
  • yrväder
    Lallan skrev 2010-02-21 17:07:31 följande:
    Jag har en liten fundering, när man ska sy ihop ett plagg med kantband i avvikande färg vad väljer ni då för färg i ol? Jag ska bla sy ihop en dress i det gula aknintyget med röda kaniner kantat med rött och började fundera på om det kanske blir snyggast att sy ihop den med rött också. Tar man gult blir det ju fult på kantbandsskarven.
    Jag skulle ta samma färg som kantbandet. Möjligen kan du ju ta gult i nåltrådarna. Syns ju inte så tydligt där du sy över kantbandet och gör att det inte finns nån risk för att det syns på utsidan.
  • yrväder
    Lallan skrev 2010-02-21 20:52:38 följande:
    När ni ändå diskuterar kampress så kan jag slinka in med en liten fråga *vinkar och tackar till gobli* Finns det någon anledning till att man inte har plastknappar till bodys och liknande? Kliar lite i fingrarna och knappar i rätt färg känns ganska så lockande
    Jag har funderat på det med, men iaf dom knappar som jag har hemma nu känns lite stora till barnplagg. Dom är 12 mm i diameter. MEN det finns mindre att beställa från usa. tror dom är 10 mm. Dock tycker jag att dom här bli högre än vad metallknapparna blir. På blöjor funkar det ju, men jag tror det skulle kännas klumpigt på bodys.
  • yrväder
    Titinea skrev 2010-02-21 21:30:25 följande:
    Jo det borde man, men jag tänker bodys och sånt, där blir dom nog för tjocka.
  • yrväder
    Infinite Joy skrev 2010-02-21 22:13:56 följande:
    Yrväder: Din "molo-overall" är så himla fin och funderar på att sy ngt liknande. Undrar bara hur varmt det blir med shetlandsullsfoder? Har molos egna overall och fleecejacka, men de är ju helt ofodrade.... funderar på om det räcker med endast trikåfoder.... våren borde ju ändå närma sig snart (inte för att det verkar så här i snökaoset). Och minstingen är fortfarande så liten att han ligger i varm åkpåse.
    Tack! Hm, ingen aning faktiskt, men hon har då varit varm och skön hittills, nu har hon tyvärr växt ur den. Det är ju ganska kallt häruppe så jag tänkte att det är bättre hon är för varm än för kall. Men ska du sy en nu så räcker nog trikåfoder. Som du säger är väl våren inte så långt borta, iaf inte hos er.
  • yrväder
    Infinite Joy skrev 2010-02-22 08:49:49 följande:
    Ja, får nog bli så. Lilleman har en voksipåse (ull i botten, dun i toppen) så det blir nog alldeles lagomt även de dagar det är lite kallare. Idag var det ju skrämmande 25 minusgrader då vi klev upp, brrr. Och snön verkar inte ge med sig den heller. Kommer från dina trakter ursprungligen och denna vinter har varit precis som de norr om polcirkeln. Såg även ditt "beco-alster". Du skrev ngt om patent, betyder det att man inte ens får sy för eget bruk? Inte för att jag tänkte sy ngn (alldeles för avancerat för mig), bara nyfiken. Den såg jättefin ut den som du gjort.... har länge suktat efter en, men prislappen får mig att tveka lite.
    Tack!
    Jadu, det där med patent, jag vet faktiskt inte vad som gäller. Sambon surrade nånting om att patent gäller för specifika funktioner och inte för hela selen, så isåfall menade han att ändrar man bara nån liten del/funktion så borde man komma runt det. Men rent krasst, även om man inte skulle få sy en för eget bruk så kan man ju göra det och bara låta bli att blogga om den. Sen tvivlar jag ju på att dom sitter och scannar av bloggar i jakt på privatpersoner som syr liknande för eget bruk.
  • yrväder

    Är det någon som vet nåt ställe som har lite "sambovänliga" färger på jersey med lycra? Har sytt en t-shirt åt han i nåt randigt tyg från hilco, och han tycker jättemycket om den. Men han är inte så förtjust i limegrönt och orange
    Marinblått och svart har jag hittat, men typ mörkgrå (ej melerad) och petrolblått hade varit trevligt. Kanske oliv/militärgrön oxå.

    Nån som kan kolla vad swelogent har för färger?

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - röd tråd