Inlägg från: yrväder |Visa alla inlägg
  • yrväder

    Sytråden spinner vidare - röd tråd

    Kaja skrev 2010-02-10 10:48:15 följande:
    Fint yrväder! Själv ligger jag och pusslar också. Men, det är mest för att få ihop jobbet och sömnbehovet också. Tur att man har skrivit lite bloggisar i förväg annars hade det varit HELT dött här. Yrväder, dina grejer KOMMER snart... Ville bara stryka dem först, men bokslutet kom igång och det har varit värre än vanligt, så jag har jobbat miljoners övertidstimmar...
    Tackar! Ingen fara, din är ju inte heller klar, och det är fortfarande vinter häruppe
  • yrväder
    bakabakalitenkaka skrev 2010-02-11 09:12:15 följande:
    Någon som har ett bra tips på hur man på snyggaste sätt förlänger en gardinkappa som är lite för kort på höjden?
    Om du har gjort kanalen i samma tyg så rekomenderar jag att du sprättar upp kanalen, och syr på ett kanalband baksidan.
  • yrväder
    6barnsmamman skrev 2010-02-11 18:15:11 följande:
    Men gud vad smart!! Jag har exakt samma problem men hade inte ens tänkt tankenHmmm....Tack!!
    Jag jobbar extra i tygbutik numera, så jag har fått lära mig en massa om gardintillbehör som jag inte ens visste fanns innan
  • yrväder
    Annis123 skrev 2010-02-11 21:56:53 följande:
    Frågar igen och hoppas att någon vill råda mig.  Blir det bra att sy en klänning/tunika i SoS muddväv? Funkar det att sy en klänning i elefanttyget från samma?
    risken är att fallet på klänningen blir konstigt då tyget är rätt tungt och stretchigt. Men jag vet inte. Liemel har iaf sytt massor i tröjor i det. Elefanttyget passar bra till klänning.
  • yrväder
    Tjej 83 skrev 2010-02-11 22:57:15 följande:
    syr jacka efter mönster från ottobre som ska va breda storlekar osv. så ja mätte på dottern o fick ut storlek 92 ja de stämmer men hon drar 98 i kläder så ja sydde efter 98 i mönstret o när ja va klar med jackan va den lagom till sonen som  har 86/92... nu fick ja göra om jackan men i större storlek,när ja sydde den nu så verkar den bra ska prova den på henne imorn o ska se men asså de är ju inte alls breda eller stora i storlekarna. 
    det varierar ganska rejält. oftast (iaf på mindre storlekar) får man räkna en storlek mindre än normalt. Dvs att på dom allra flesta mönster borde du ha fått sy i 92 till henne. Men som sagt så varierar det ofta. Jag har sytt av flera barnmönster till mig själv, och ofta fått sy i ca 146/152, drar XS/S i vanliga fall. Jag sydde en munkjacka i 170 till mormor, som normalt drar M. Men jag har även sytt en tunika från damtidningen i storlek 34 till mig själv och det enda jag fick ändra var ärmhålsvidden, annars passade den fint.
  • yrväder
    Ullerull skrev 2010-02-13 18:00:02 följande:
    Alltså minanamnband måste ha höjt priserna massor, nästan det dubbla :o( Man blir ju helt ruinerad nu juh...
    169 kr för 50 st tidigare, nu 219....
    269 för 100 st tidigare, nu 299, så det är mest få som verkar ha höjts. Större mängder har jag inte köpt tidigare, så jag har inga prisuppgifter på dom...
    Men det är klart, priserna på allt höjs ju nu för tiden, så även dom måste väl....
  • yrväder
    sarahl skrev 2010-02-14 09:38:30 följande:
    är det någon här som bor i lidköping med omnejd och kan tänkta sig att hjälpa mig? inboxa.. Dessutom undrar jag vad som blivit av JNY har mailat henne men inte fått nå svar.
    Jag mejlade henne häromdagen, tog 2 el 3 dagar att få svar, hon har nog bara mkt att göra.
  • yrväder
    Lokatt skrev 2010-02-14 16:13:47 följande:
    appropå totaly stable, jag köpte hem det för att prova, saknar dock instruktioner på hur man gör, man bara strycker fast eller? I vilken ordning, applicationen först och sen på tyget? Nån som vill dra en snabb förklaring? eller länka nån smart bloggare som skrivit om det?
    Du behöver två saker för att göra bra applikationer, dels vlisofix (klister på båda sidor) och totally stable.

    Rita det du vill ha som applikation på vlisofixets skyddspapper. Stryk på på tyget du vill applicera. (klistret neråt på baksidan av tyget, skyddpappret mot strykjärnet) Klipp ut runt konturerna. Ta bort skyddspappret.  Lägg applikationen på tyget du ska sy fast det på. (med klistret neråt). Stryk. Sedan stryker du fast totally stable på avigsidan av plagget, på samma plats där applikationen sitter på framsidan. Sy!
  • yrväder
    sarahl skrev 2010-02-14 16:29:50 följande:
    ingen som har tips på vad man kan sy av mellantjock ull tyg? har en bit som bara ligger.
    är det inte så kliigt så kan du ju testa att sy blöjytterbyxor till bebisen.
  • yrväder
    madebyinferno skrev 2010-02-14 19:38:34 följande:
    Köpte en restbit med ett tätt men ganska tunt ulltyg på stan som jag hade funderingar på att göra en a-klänning till tösen men ullbyxa vore kanske bättre, men jag har ingen aning om det är behandlat lr om det skulle gå och lanolisera dock Funderar på om det behövs två lager också, några tankar eller tips???
    Jadu, jag har inte så bra koll, vet bara att bla emiliten har gjort ullbyxor av nåt ulltyg och även i andra bloggar har jag sett folk som gjort det. Smartast är väl att testa att lanolisera en liten bit eller att sy en testbyxa.  Vad jag läst så verkar det som att med tunna tyger behöver man två lager, men det är riktigt tunna tyger, typ interlocktjocklek och så. Tyger som är tjockare, typ mer fleece borde nog räcka med ett, möjligen att du behöver ha två just i grenen.

    (själv har jag just beställt 6 yard ullinterlock (och en himla massa bambu) via coopen, att ha till blöjs, bäst att va ute i god tid, är ju rätt lång leveranstid på dessa coops.)
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - röd tråd