• LoLiNi

    Vi som gör äggdonation ute i Europa, #2

    Vi som gör äggdonation ute i Europa, #2


    Gör en ny tråd då vår gamla stängdes igår...
    Detta är en tråd för oss som gör/gjort äggdonation ute i Europa. Vi som kämpat och vi som kämpar, här kan vi diskutera och gratta och trösta varandra på denna jobbiga vandring {#lang_emotions_sunny}

    Klippte ut det som vi hade i tråden sen förut…
    Antar att det lika gärna kan vara jag som startar en ny tråd! :)
  • Svar på tråden Vi som gör äggdonation ute i Europa, #2
  • Lippa

    Bette: Åhh vilket fint skrivet inlägg du skrev, känns verkligen lugnande!!  I morgon skall jag träffa barnmorskan igen, men doktorn för första gången. Får se om det blir något tydligare besked gällande kejsarsnittet. Tycker att det känns lite jobbigt med ovissheten, barnmorskan är helt oförståede till att jag vill ha ett planerat kejsarsnitt, trots att jag har en tuff förlossning bakom mig med sugklocka (dock för länge sedan men ändå...). Tror att det beror på att kejsarsnittstrenden ökar och att landstingen vill spara pengar. Även om barnmorskan säger att det beror på att det är ett stort bukingrepp som kan ge svåra komplikationer. Har förstått att man måste vara bestämd och helst inte förhandlingsbar om man vill ha ett planerat "snitt".

    Hur går det för din lilla guldklimp?

    Håller tummarna för er andra som kämpar på med ÄD, själv är jag förbluffad över hur himla smidigt allt gått från första början, detta med undantag av ett ihållande illamående fram tills jag fick behandling med Zofran.

    Kramar

    /Lippa

  • Bette
    Lippa skrev 2010-03-08 08:38:55 följande:
    Bette: Åhh vilket fint skrivet inlägg du skrev, känns verkligen lugnande!!  I morgon skall jag träffa barnmorskan igen, men doktorn för första gången. Får se om det blir något tydligare besked gällande kejsarsnittet. Tycker att det känns lite jobbigt med ovissheten, barnmorskan är helt oförståede till att jag vill ha ett planerat kejsarsnitt, trots att jag har en tuff förlossning bakom mig med sugklocka (dock för länge sedan men ändå...). Tror att det beror på att kejsarsnittstrenden ökar och att landstingen vill spara pengar. Även om barnmorskan säger att det beror på att det är ett stort bukingrepp som kan ge svåra komplikationer. Har förstått att man måste vara bestämd och helst inte förhandlingsbar om man vill ha ett planerat "snitt". Hur går det för din lilla guldklimp? Håller tummarna för er andra som kämpar på med ÄD, själv är jag förbluffad över hur himla smidigt allt gått från första början, detta med undantag av ett ihållande illamående fram tills jag fick behandling med Zofran. Kramar /Lippa
    Jo man måste vara mycket bestämd vad gäller planerade kejsarsnitt. Jag tyckte det var helt fantastiskt. Det man skall tänka på är att livmodern kan ha svårt att dra ihop sig, det hände mig, fick då flera olika dropp och en spruta i livmodern. Tillslut drog den ihop sig och de kunde sy igen. Visst är det ett stort ingrepp, men man tänker inte så när man väl är där. Jag duschade dagen efter kejsarsnittet och så var jag givetvis uppe och gick, jag var ju uppe och gick samma dag som kejsarsnittet också. Det som jag hävdar är att vid ett kejsarsnitt så finns ju all personal där och det är sällan något går riktigt fel.

    Hoppas innerligt du får ditt planerade snitt. Jag kommer vilja snittas igen om vi bestämmer oss för ett till barn.

    Bette
  • milou67

    Hej tjejer igen ursäkta att jag stör er med mina frågor som jag slänger in mellan era. Fick detta från Ivgpgd center på Cypern idag. när jag frågade igen vad det kostade med eggdonation. någon som vet vad M 2 eggs är? tycker att detta låter väldigt billigt?

    Our price for eggs donated IVF ( 6 eggs rate) includes ICSI micromanipulation . 4000euro,These 6 eggs are mature eggs ready for fertilization , so called M II eggs .


    No extra cost is in the treatment , only if there are embryos left after the transfer and they are worth cryopreservation - we can freeze them .


    It costs 300 Euros for freezing and storing for a year.


    .


  • geten

    Hej hej!!

    Har en liten fråga angående kortisontabletter vid äd, hur många av er har fått det vid äd? Har det blivit fler positiva besked (+) vid behandling med kortison eller inte??
    Ska in på onsdag till RMC och funderade på att ta upp det med dem då men känns ju som att man vill ha lite fakta innan....

    Tacksam för svar.

    //Geten

  • Caribe

    Geten jag tog inte Kortison vid mitt färskförsök, då blev jag gravid, men det blev Ma som upptäcktes i v.13 (fostret dog i v.9)

    Vid frys försöket tog jag 10mg kortison och nu är jag i snart i 5.e månaden, man kan ju inte dra några slutsatser av detta.....men med facit i hand, hade jag haft möjlighet att ta kortison på första försöket så hade jag gjort det!

  • ZXC

    Hej Geten

    Jag plussade på 3:e försökte, ett färskförsök, men tyvärr fick jag ett tidigt missfall i v6. Jag fick kortinson (och blodförtunnande medicin) utskrivet först vid 4:e försöket, ett FET. Tyvärr blev det negativt, men nu vid 5:e försöket plussade jag och förlängde tiden jag åt kortison på eget bevåg. Nu är jag i 20:e veckan!

    Man kan väl aldrig säga säkert vad som gjorde att det gick bra just nu, men jag är definitvt pro-kortison. Både för att jag själv lyckats kanske tack vare det, mn också för att jag läst på lite om hur det kan förbättra chanserna att bli gravid!

    Lycka till!

    Kram
    ZXZX

  • geten

    Tar men kortison för att kroppen inte ska stöta bort det "främmande" föremålet? Ger man det i Sverige också?? Är det receptbelagt?

  • Caribe

    Geten ja det är receptbelagt och ja jag tog dom för att sänka mitt immunförsvar så att min kropp inte skulle stöta bort fostret (främmande föremålet). Tror inte att läkarna i sverige är allt för pigga på att skriva ut det, de flesta tror inte på det...

  • geten

    Ok, tack för era svar. Vi gör ju vårat försök i Sverige så det kanske blir svårt att få det utskrivet då????? Vill ju så gärna att det ska lyckas den här gången eftersom att det troligtvis är vårat sista försök om vi inte får några små eskimåer också för då kör vi ju på med dem.... Börjar bli lite små desperat att hitta något som kan ge oss större chans att lyckas!!

  • crijo

    geten: Jag har tagit kortison vid färskförsöket, men hjälpte inte mig. Det pågår flera studier/forskning internationnellt när det gäller kortisonpåverkan på lyckade graviditeter vid ÄD.  Jag vet att läkarna i Sverige inte rekommenderar, men det beror oxå på att de inte har så mycket erfarenhet när det gäller ÄD. Min gyn sa att det känns många ggr som vi blir "övermedicinerade" vid ÄD, men så länge det inte har visats negativ påverkan, skriver hon ut recept pgav i Sverige finns inga studier om det. 

Svar på tråden Vi som gör äggdonation ute i Europa, #2