Inlägg från: Mälaröbo |Visa alla inlägg
  • Mälaröbo

    transfer med små barn?

    Nja, säkert och säkert. Vi har åkt buss utan bälte, precis som hemma i sverige.
    Har sett att vissa haft babyskydd med till de minsta.
    Vi bokar vår transfer när vi bokar resa och mat på flyget osv.

  • Mälaröbo
    ploten skrev 2009-12-28 12:12:34 följande:
    Vi åker inte buss utan bälte i Sverige. Här är det ju lag på bälte även i buss (förutom i tätortstrafik).
    Gör då precis som ni brukar.
  • Mälaröbo
    ploten skrev 2009-12-28 13:44:34 följande:
    Det var ju inget vidare bra råd. Här hemma tar vi ju alltid bilen, eftersom bussbolagen (åtminstone de vi har kollat med) kräver att man har med egen bilbarnstol, samtidigt som de inte kan garantera att stolen passar i deras säten. Så det har aldrig funkat för oss att åka landsvägsbuss här i Sverige heller.Det jag undrar är om det t ex går att boka taxi med bilbarnstol i eller om researrangören kan hjälpa till med bilbarnstolar i bussen (gäller alltså Kanarieöarna eller Egypten). Vi kan ju inte vara de första turisterna med små barn? Eller struntar alla i säkerheten så fort man kommer utomlands? (Eller folk kanske åker utan bilbarnstol i Sverige oxå?)
    De jag pratat med tar med sig egna stolar/kuddar. Har aldrig hört eller sett en lokal taxi eller buss med stolar då det inte är ett krav i dessa länder.
    Inga större problem med egna grejor på flyget heller.
  • Mälaröbo
    ploten skrev 2009-12-28 14:10:55 följande:
    Kan man alltså räkna med att transferbussen har bälte? För vi kan ju ta med ett babyskydd till den lilla. Men hur vi ska göra med 2,5-åringen vet jag inte, hans stol är ju alldeles för stor och klumpig att dra med sig, och man vet ju inte ens om den går att få i en buss/bil där nere. Om det bara finns bälte kanske en kompromiss kunde vara att ta med en mindre bälteskudde till honom.
    Det har varierat och ibland har det funnits bälte men som inte fungerat...
  • Mälaröbo
    ploten skrev 2010-01-10 12:57:57 följande:
    Det är ju helt otroligt att folk helt lugnt (eller några som verkar lite oroliga) sätter sig i en buss med små barn i knät. Dessutom konstaterar många av er att "vi hade barnet i knät och det gick bra". Åker ni med barnet i knät i bilen här hemma i Sverige också då? Onödigt att lägga ut en massa pengar på bilbarnstolar när det ju går så bra att ha barnet i knät.
    Innan bilarna och bussarna i Sverige hade bälten på alla platser så åkte alla med barnen ändå. Innan bilarna och bussarna i Turkiet (eller what ever) har bälten på alla platser så åker man med barnen ändå.
    Vad är problemet?
    Olyckor händer inte oftare för att man INTE har bälte på sig. OM det händer är bälte att föredra men att jämföra det med något akut livshotande är bara löjligt!
    I lagen står (här i sverige) att det är ok att åka kortare sträckor i tex en taxi med obältade barn.

    Ta seden dit du kommer, ta med egen stol eller stanna hemma!!

    Tror faktiskt inte på allvar att folk som åker lokaltrafik i Sverige konkar runt sina bilstolar för att barnen ska sitta säkrare än i knät.
Svar på tråden transfer med små barn?