• Bling1975

    Utredning hos Alan E. Beer - Tråd 2

    www.fertilityfriends.co.uk/forum/index.php

    Jag är verkligen ingen expert och vi har så olika fel, Agate på länken ovan är dock en klippa och hon hjälper dig säkert under kvällen om du postar det där.

    Ivig är nästan omöjligt att få igenom i Sverige men det finns de som har lyckats. Verkar dock alltid vara under bordet och mycket som kan skita sig på vägen. Jag läste dock på FF att det är billigare på Reprofit kliniken i Tjeckien än i London.


    Stitch längtar efter Lilo
  • Bling1975

    DND, Ivig är i sig inget konstigt. Det ges för ett flertal autoimmuna sjukdomar som tex MS, men det är i sverige inte ett godkänt preparat för upprepade missfall eller infertilitet. Det är därför väldigt svårt att hitta någon som vill ge det för något det inte är godkänt för.


    Stitch längtar efter Lilo
  • Bling1975

    Trinity, om du vill ha medicinerna på högkostnadskortet så måste en svensk läkare skriva ut dem. Men vissa preparat är väldigt svåra att övertala svenska läkare om att ge en, då kan man använda ett recept från Dr Gorgy på vanliga apoteket, man får dock betala hela kostnaden själv och inte det subvensionerade priset. Humira som jag behöver kostar då ca 11.000:- för två sprutor. Hade en svensk läkare skrivit ut det så hade jag bara behövt betala upp till högkostnadsnivån på 1.800:- och då även fått med alla andra preparat jag kanske behöver som fragmin, trombyl, progesteron etc.


    Stitch längtar efter Lilo
  • Bling1975

    Det verkar vara svårt med ett dygn från linköping, även fedex kör 2 dygn till aten. Från stockholm är det 1 dygn.


    Stitch längtar efter Lilo
  • Bling1975

    Jag vet hur det känns DND. Jag var nere igår men idag är allt mycket bättre. Det är svårt med den eviga bergodalbanan av känslor.

    Visst är hon fantastisk, vi skramlade till en present till henne när vi var nere i Aten. Så kul att träffa folk live, hon var väldigt blyg och ödmjuk men har en så fantastisk kunskap och tar sig massor med tid.

    Jag tror inte att det är någon fara alls med 0105 (1.1) även om den är lite ovanligare. Men hur kommer det sig att du har 0104 och 0501 också? Jag trodde att alla bara hade två uppsättningar, en från mamman och en från pappan.


    Stitch längtar efter Lilo
  • Bling1975

    Jag såg att du hade fått svar på FF om det, lät ju rätt normalt ändå så det borde vara ok. Så mycket att tänka på med allt detta, provsvar och behandlingar och planering. Mitt i det ska man hinna jobba också. Vi har verkligen som mest att göra nu i mars/april/maj så det är lite körigt. Jag åker ju till Aten igen på lördag.

    Barn runtomkring går lite i vågor för mig. Ibland är det superjobbigt och ibland är det underbart. Men när folk man inte gillar får barn så är det alltid lite svårare. Men min bror ska ju ha vilken dag som helst och det bara längtar jag efter.


    Stitch längtar efter Lilo
  • Bling1975

    Då var dos två av LITen avklarad. Det var sjukt mycket lugnare idag. Vi behövde inte vänta ens två minuter för att lämna blod och vi kom in för injektionen redan vid 16.10. Det var nog inte mer än 7 par totalt där så Dr T var riktigt pratsam. Han var väldigt bekymrad över att våra svenska läkare inte hjälpte oss med provtagning mm. tom deras sämsta allmänna sjukvårdsförsäkring täckte en del av kostnaden för immunologisk behandling vid infertilitet och upprepade missfall.

    Nu följer 5 veckors nervös väntan på provtagningen. Första humirasprutan ska jag ta om en dryg vecka. Det är lite läskigt, speciellt eftersom jag åker till New York bara dagar efteråt.

    Men just nu längtar jag bara hem från Aten för i söndags blev jag faster för första gången till en helt underbart söt liten pojke som jag bara längtar efter att få gosa med.

    Lattemaja, när ska du testa igen?

    Hoppas alla ni andra i tråden mår bra och att ni har haft en skön påsk.


    Stitch längtar efter Lilo
  • Bling1975

    Visst är det jobbigt mellan varven med allt man måste göra för att få hålla ett efterlängtat barn i armarna. Som vanligt är det bara att bryta ihop och gå vidare.

    Än så länge är jag bara ordinerad LIT, Humira och Trombyl. Det räckte med vanliga folsyradosen för mig. Jag har dock inte diskuterat närmare vilken behandling han vill ha inför vårt försök. Tänkte ta det i samband med att vi tar om proverna. Men jag tror att i mitt fall blir det en låg dos clexane också oavsett, i övrigt tror jag att han avvaktar ett plus och testar igen men det vet jag inte. Det beror nog lite på hur jag reagerar på Humiran också.

    Men du och jag hade ju väldigt olika testresultat så behandlingen kan nog skilja sig en del.

    Men Trombyl, Clexane, Folsyra och progesteron hade nog de flesta läkare även i Sverige ordinerat. Prednisolon ska inte vara något farligt men jag har för mig att man ska se till att äta calcium. LIT är mest bara dyrt, det är inte heller skadligt. Levaxinet bör du absolut ta om du har problem med sköldkörteln.

    Det som är lite annorlunda är ju Intrapeliderna och Humiran. Jag är mest rädd för Humiran, men bara två doser verkar inte ge några direkta biverkningar. iVig och intrapelider har jag inte läst på så mycket om men de verkar ge mycket bra resultat. jag har en kompis som är gravid och har en autoimmun blodsjukdom som påverkar hennes tromocyter. Hon får Ivig inför förlossningen här i Sverige vilket jag tycker känns tryggt.

    Men du ska göra det som känns bra för dig. Har du inte ålder eller som oss dåliga förråd så kan du ju pröva med mindre behandling först och se om det hjälper.

    Kram


    Stitch längtar efter Lilo
  • Bling1975

    Mammawannabe, välkommen hit!

    Jag mejlade en sammanfattning av vår historia samt alla tidigare prover och bad om en tid. Jag hade sedan tänkt att ringa några dagar senare och boka men då hade jag redan fått ett förslag på tid via mejl.

    Det är bäst att ha en tid på en måndag för man måste lämna blod före klockan 13 på en måndag eller tisdag. Och Dr G är ibland lite sen om det har kommit någon akutpatient mellan då han också gör IVF så det är bra att ha möjligheten att lämna blod dagen efter i så fall.

    Till mötet är det dock bra att ha med alla journaler för han kommer att ställa en del frågor och jag var i alla fall tvungen att kolla vissa fakta.

    FF ger mig fantastiskt mycket info om allt det här. De är så väldigt många fler än oss som gör allt det här så det finns alltid någon som har liknande resultat eller som har gjort samma behandling.


    Stitch längtar efter Lilo
Svar på tråden Utredning hos Alan E. Beer - Tråd 2