• Bling1975

    Utredning hos Alan E. Beer - Tråd 2

    De hinner nog inte fram till labbet i Chicago om jag skickar dem via london från stockholm så jag skickar dem direkt. Blir billigare också. Dr G tar £200 för det prov jag ska göra och då ingår så klart frakten men jag måste ändå betala fedex till london. Labbet i USA tar bara $80 och så tillkommer så klart fedex till Chicago.


    Stitch längtar efter Lilo
  • Bling1975

    Vi är också inne på surrogatspåret om inte det här fungerar för precis som Lattemaja så får vi inte adoptera, i vårt fall beror det på min mans cancer som han inte hinner friskförklaras innan vi är för gamla.

    Men pga av att han är steril så fungerar förmodligen inte Indien för oss som jag har tittat väldigt mycket på tidigare. Det kräver ju att pappan via faderskapsprov kan visa att han är pappan och därigenom få vårdnaden så att barnet får svenskt pass och kan åka hem. Mamman gör sedan en närstående adoption. I USA så blir barnet i alla fall amerikansk medborgare och kan därigenom åka hem med oss som är vårdnadshavare.

    Men vi får grotta mer i det om det inte fungerar. Circle surrogacy som de flesta svenskar som gör surrogat i USA använder kommer till Stockholm i höst så då ska vi nog i alla fall gå dit och kolla läget.

    Men för vår del så blir det först spermiedonation som nästa försök om våra egna frysisar misslyckas, ev med två olika donatorer för att öka chanserna till att inte ha en DQ-alpha match. 

    Idag har jag i alla fall lämnat in blod hos fedex och det verkar vara på väg till Chicago enligt hemsidan. Aleris hade dock inga 10 ml rör som de använder i London så vi fick skicka ganska många 4 ml rör istället. Blev att handskriva lite etiketter i sista stund.


    Stitch längtar efter Lilo
  • Bling1975

    DND, när jag kikade på det så fanns det ett underbart forum hos Surrogacy India (där många från andra kliniker också fanns) men jag hittar det inte nu. Kanske har de lagt ner forumet. De var mitt förstahandsval som klinik innan jag insåg att det skulle kunna bli ett problem för oss med donatorspermier. Inden har inte så många gränser alls, du kan nog vara närmare 50 på vissa kliniker.

    Jag åkte ut till Arlanda. Fedexkontoret ligger i Cargo City, för att komma in måste man gå eller åka igenom en säkerhetskontroll liknande den man går igenom för att flyga. Det fanns en 30 min gratisparkering till vänster om kontrolllinjen ifall man har en massa saker i bilen för det är samma regler som på planet. Vi hade parkerat längre bort och min man fick springa tillbaka med en sax jag hade i väskan.

    De hade en box att packa rören i men inga speciella hållare utan bara ett bubbelplastkuvert som skydd. Vi hade som tur var fått plastboxar för rören så de låg stilla var för sig från provtagningen. Blodtagningen gick på 400:- (200 per person) vilket var mer än när de drog mitt TB prov då jag bara betalade 80:- utöver provtagningsavgiften till smittskyddsinstitutet. Fedex tog 1069:- för frakten och Rosalind Franklin tar 80 dollar för LAD testet så sammanlagt ca 2000:-

    Dr G tar £200 för det provet så det blir betydligt billigare när man slipper resan också. Han verkar ha ett större påslag på billigare tester som LAD, på vissa av de dyrare så är hans pris inkl frakt billigare än bara analysen på om man skickar själv.

    Angående Humiran så är det inte så farligt. Jag kände mig lite lite febrig/svag som precis innan man blir sjuk i några dagar efteråt men sedan gick det över och jag har inte fått några biverkningar. Tänk på att de som vanligtvis tar Humira tar det var 14:e dag året runt år efter år. Jag tror säkert att du kan bada, det måste ju reumatiker kunna göra.


    Stitch längtar efter Lilo
  • Bling1975

    Dom var snabba som vinden hos Rosalind Franklin och jag har fått mina provsvar som nu ser mycket bättre ut. Jag är så lycklig Solig vet inte om jag hade orkat med ytterligare en resa till Aten. Nu ska jag boka tid hos Gorgy istället och planera för ett nytt FET i september.

    Efter 2 x paternal LIT:
    T IgM: 1.0
    T IgG: 2.7
    B IgM: 13.9
    B IgG: 20.6

    Efter ytterligare 1 x pooled donor:
    T IgM: 1.0
    T IgG: 11.7
    B IgM: 13.3
    B IgG: 90.1


    Stitch längtar efter Lilo
  • Bling1975

    Förmodligen så är det flera faktorer men DQ alphan är nog den största. Dr G var lite förvirrad och sa 2 veckor mellan till mig. Alla andra har kört på 4 veckor så det kan ha spelat in. Det är tydligen inte helt ovanligt med en större höjning mellan nr 2 och 3. Alla grekiska tjejer kör på 3 innan de ens testar.

    Jag åkte till New York bara dagar efter sista Humira sprutan och det gick bra Du kan ta den när som helst på dagen. Har du fått den automatiska eller den vanliga sprutan?


    Stitch längtar efter Lilo
  • Bling1975

    Nope, de måste med lunchflyget för att hinna fram i tid så de ska lämnas innan 11.00. De har verkligen ingen koll alls. Vi tog proverna vid 8.30 och lämnade in dem vid 10.00. Om du vill så kan jag mejla dig kopior på alla papper vi fyllde i så kan du bara skriva av dem med era uppgifter.

    Du bör nog hålla dig lite borta från de som är sjuka om du kan. Men man kan ju inte låsa in sig utan bara använda lite sunt förnuft och handsprit.

    Det var 2 veckor mellan LIT 1 och 2 som han sa vilket tydligen är felaktigt, det ska vara 4. Mellan LIT och LAD ska det vara 4-5 veckor enligt Dr T som ska vara experten.


    Stitch längtar efter Lilo
  • Bling1975

    Många har ju inte fått upp sin LAD mer när de kör igång utan har fått både en och två LIT efter det att de blev gravida så du borde också kunna börja i september tycker man

    Jag mejlar dig, måste bara scanna in dem först. Det är bara att du mejlar mig om du har några frågor, det är lite rörigt men till slut gick det ju bra.

    Jag har nu bokat tid för återbesök den 21/7 på plats hos Dr G för att planera resten av behandlingen inför nästa frysåterförande. Har fått tag på flygbiljetter men inga vettiga hotell ännu.


    Stitch längtar efter Lilo
  • Bling1975

    Villblimor, jag tror att det ska vara så färskt som möjligt, därav att man ska ta det på dag två eller när man blöder som mest. Men det behöver inte vara någon mängd utan några droppar duger. Lättast är att använda en menskopp, men de finns de som har kramat ur en tampong också så det verkar inte vara så kinkigt. Någon använde en tesked också. Jag lämnade ju mitt på plats i Aten så de tog provet åt mig som tur var.

    FedEx är nog snabbast och det är ok om det tar några dagar.


    Stitch längtar efter Lilo
  • Bling1975

    DND, jag tror inte alls att det är någon fara med de låga doser vi tar. Men eftersom de inte har några studier så tar de det säkra före det osäkra och rekommenderar att man väntar 5 månader tills allt är ute ur kroppen. men det gäller ju inte oss som behöver effekten just vid en graviditet. Din pdf där var ju ganska uppmuntrande och det var samma svar min läkare fick när han pratade med en expert på Enbrel som också är en TNF-alfa hämmare.


    Stitch längtar efter Lilo
  • Bling1975

    Jag tror att det är ok med just det provet om det tar några dagar, jag vet att en tjej i England fick vänta några dagar pga av askan men det hade gått bra. Men det är nog bäst att kolla med labbet. Dr G eller någon av englandstjejerna för att vara på säkra sidan.


    Stitch längtar efter Lilo
Svar på tråden Utredning hos Alan E. Beer - Tråd 2