• Bling1975

    Utredning hos Alan E. Beer - Tråd 2

    Lattemaja, DQ-alphan var också Chicago via Dr G. Testet heter HLA-DQα Alleles och du kan säkert betala Chicago direkt och skicka provet själv om du inte vill gå via Dr G. Det vet jag att flera  England har gjort.

    Det finns tydliga instruktioner här: rosalindfranklin.edu/DNN/home/CMS/Microbiology/CILab/CITests/tabid/1311/Default.aspx

    Du kan också mejla deras koordinator Lorraine Ellis: Lorraine.Ellis@rosalindfranklin.edu


    Stitch längtar efter Lilo
  • Bling1975

    Dr G är lite jobbig ibland och vill inte diskutera framtiden allt för mycket så vi har inte pratat om de behandlingar som jag behöver inför nästa försök ännu. Jag ska pressa honom nästa gång så jag kan planera. Men förmodligen så är det intrapelider, clexane och prednisolon.

    Men det är Prednisolon 15-25 mg (öite olika bud) som man brukar ta från ÄL och sedan äter dagligen fram till förlossningen. Det borde din vanliga doktor kunna skriva ut åt dig. Annars finns det en privat gyn på strandkliniken i Sthlm som tror på det. Det kostar dock ca 2000:- att träffa henne.

    Intrapelider är en ny variant av Ivig som inte är gjord av blodprodukter. Vissa svarar bättre på Ivig och andra bättre på Intrapelider. Men båda är dropp och jag tror att det är väldigt svårt att få någon av dem i sverige om man inte har en allvarlig autoimmun sjukdom. Jag har en vän som har en autoimmun sjukdom som påverkar blodet och hon får Ivig varje vecka fram till förlossningen för att få till trombocyterna.

    Du kan få dem hos Dr G men även på Reprofit i tjeckien. Finns en tråd om det på FF om jag inte missminner mig. Intrapelider kostar ca 4000:- per gång i England.


    Stitch längtar efter Lilo
  • Bling1975

    Det är nog lite som du säger att man i England är mer benägen att använda både hängslen och livrem. Jag gillar det för då vet man att man inte missar något.

    Jag är inte helt säker på vad Dr G vill göra, han mumlade lite om att ta nya prover vid en ev graviditet för att se om jag behövde ivig/intrapelider. Men andra på FF i samma sits har fått det innan återförandet.

    Om du känner att du har uttömt det immunologiska så kanske en ordentlig utredning av miljön i livmodern hos Dr Penny skulle vara något. Framförallt att till en början ta testet för dold Klamydia (görs på mensblod som kan postas) men kanske också en lapraskopisk undersökning som är betydligt mer utförlig än de koksalts ultraljud som görs i sverige. Jag vet flera som har blivit hjälpta av det. Ca 50% av de som har testat sig har varit positiva och det påverkar både immunförsvaret, äggkvaliten och infästningen men det har avhjälpts med monsterkrer med antibiotika och i vissa fall även någon slags operation. Finns ganska mycket om det på FF.

    Men det kan ju också vara så att du har fått ordning på allt redan och det faktiskt bara var som för alla friska att inte varje embryo blir en graviditet hur fint det än ser ut.


    Stitch längtar efter Lilo
  • Bling1975

    Klexan är precis som du skriver en variant av heparin. I sverige skriver man oftast ut fragmin men i england och USA är det mest klexane som Dr Beer ansåg var lite bättre. Dexametason är ett alternativ till prednisolon, det är tänkt att det ska hålla nere NK nivån. Båda skyddar embryot genom att dämpa en ev attack från kroppen.

    Kan din snälla läkare som hjälpte dig med proverna skriva ut? Det är ju bara ett annat märke när det gäller fragminen och det är ju ganska vanligt idag. Dexametason är inte heller något farligt, men om ingen vill så borde du kunna kontakta strandkliniken och fråga dem efter ett recept.

    Jag kan hämta ut på engelska recept (dock ej på högkostnadskortet) men jag vet inte vad som gäller för amerikanska recept. ring apoteket och fråga.


    Stitch längtar efter Lilo
  • Bling1975

    Mammawannabe - lycka till hos Dr G och hoppas att ni får njuta lite av London också!


    Stitch längtar efter Lilo
  • Bling1975

    Fråga om alla tester du har hört talas om och ha gärna koll på din egna historia. Han frågade rätt detaljerat när vi var där. Att ha en lista med frågor är nog också bra för det är lätt att glömma när man väl sitter där. Men mest frågor har man nog efter provsvaren.

    London är fint när det regnar, det passar liksom.


    Stitch längtar efter Lilo
  • Bling1975

    Villsågärna. Vänd dig till Strandkliniken i stockholm. Det är en plastikirurg (intim) som även är gynekolog där som tror på kortison då det är en vanlig behandling i hennes hemland. Besöket kostar dock 1-2000:- då hon inte är landstingsansluten.


    Stitch längtar efter Lilo
  • Bling1975

    Precis, så har det i alla fall varit för mig hos andra ej landstingsanslutna läkare. Jag har inte gjort det själv utan vände mig till England istället då hon var lite konstig i övrigt, men hon var verkligen positiv till just kortison.


    Stitch längtar efter Lilo
  • Bling1975

    Jag är inte helt säker på om det blir kortison eller inte, har inte fått slutliga behandlingsplanen ännu, men det är nog högst troligt.

    Lycka till själv. Hoppas det gör susen nu för er.


    Stitch längtar efter Lilo
  • Bling1975

    Tydligen så hade Dr Beer något bättre resultat med Dexa och Klexane än andra varianter, men det var ju en stund sedan och i dag görs de flesta studier på prednisolon istället och det är vad man använder i england. Men alla där får också klexane så jag är lite sugen på att tjata mig till det. Men fragmin eller innohep gör ju säkert samma jobb.

    Både Dexa och Prednisolon är C klassade vid graviditet, vilket innebär att de ska användas med försiktighet. Biverkningarna för barnet är samma.

    Det låter dock som en väldigt låg dos prednisolon, I England får alla 20-25 mg.


    Stitch längtar efter Lilo
Svar på tråden Utredning hos Alan E. Beer - Tråd 2