Inlägg från: Anonym (Stress) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Stress)

    Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?

    Symtom jag upplevt pga stress:

    Spända käkmuskler
    Huvudvärk
    Problem med magen
    Problem med menscykeln
    Magkatarr
    Svullet ansikte/känslig hy/stress-nässelutslag
    Känsla av feber
    Frossa

  • Anonym (Stress)
    Hormonermedhumör skrev 2010-01-20 17:24:30 följande:
    Var i ansiktet var du svullen ? När du var svullen ... kom det och gick eller satt det i konstant en längre tid ? Hade du samma känsel i ansiktet då ?
    Svullet på morgonen ibland. Inte så att jag såg ut som en fotboll, men ändå så det märktes. Och så på kvällen. Framför allt på kvällen hettade ansiktet var rött, huden var känslig, fick nässelutslag dels pga stress och dels om man pillade för mycket på huden. Jag kände mig alldeles febrig, men hade ingen feber.

    Samma känsel hade jag nog, tror jag.
  • Anonym (stress)

    Jag är sjukskriven för utbrändhetssyndrom och här kommer en lååång lista:

    Först dessa tecken under flera år som jag vägrade lyssna på:


    Yrsel (som att jag går på en båt i full storm, var tvungen att hålla mig i väggarna) framför allt i affärer, korridorer och liknande där det är olika avstånd och saker som rör sig Magproblem som diarré och illamående Matthet, skakighet, hög puls Domning i vänster sida av ansiktet, stickningar vänster arm, känsla av att munnen inte hänger med Flimmer framför ögonen, ögonen "rycker" Sammanbitna käkar och nergnisslade tänder Värk i nacke och axlar, huvudvärk Andningssvårigheter (vanligt när man är spänd av stress då bröstkorgen som egentligen ska vidga sig vid inandning blir stel och känslan bli att man inte kan andas ordentligt) Trötthet, orkar inte med det sociala livet utan går bara hem och vill vara själv efter jobbet Svårt att somna, vaknar under natten, vaknar tidigt Panikattacker Alltid ont i halsen, hostar upp slemkakor (läkaren tror att det beror på stressen men det är inte säkert) Värk i hjärttrakten (kommer ofta från magsäcken/magmunnen) Hypokondri (som kommer av alla symtom som man tror beror på allvarlig sjukdom)
    Sen när jag gick in i väggen förvärrades många av ovanstående och dessa tillkom:
    Förlamande trötthet, helt slut, går inte att sova bort Minnesproblem - vad gjorde jag igår? Tappar ord. Kognitiva svåriheter: för er som inte vet är kognitionerna det som gör att vi upplever vår omgivning med känsel, lukt, smak, hörsel och syn. För mig klarade jag inte ljus, ljud eller rörelser omkring mig. Att gå på ICA nära var som att gå på rockkonsert. Kunde inte sålla input vilket man normalt gör hela tiden, man hör och ser inte allt som händer omkring en men det kunde inte jag så det blev totalt kaos i huvudet. Helt överbelastat. Mat smakade annorlunda och blev grov i munnen. Klarade inte av att bli t ex struken över armen. Värk i hela kroppen - främst nacke, axlar, korsrygg och knän men även i lår och armar. Nedstämdhet
    Hmm. Jag tror det var allt. Hurra.

    Så ni som börjat få symtom - lyssna på kroppen, ta hand om er och se vad ni kan göra för förändringar för att det inte ska bli värre.
  • Anonym (stress)

    Glömde koncentrationssvårigheter.

    Dessa tillsammans med minnesproblemen gjorde det omöjigt för mig att läsa, följa recept eller hänga med i en film.

  • Anonym (Stress)
    Anonym (Stress) skrev 2010-01-20 16:44:28 följande:
    Symtom jag upplevt pga stress: Spända käkmuskler Huvudvärk Problem med magen Problem med menscykeln Magkatarr Svullet ansikte/känslig hy/stress-nässelutslag Känsla av feber Frossa
    Och till min lista kan jag lägga till en enorm trötthet. Jag är alltid trött. Alltid, alltid. Har svårt att fokusera också. Hattar gärna lite fram och tillbaka i saker för att jag inte kan koncentrera mig.
  • Anonym (stress)

    Oj, såg nu att det redan finns en med samma nick... Förlåt. Tur jag skrev med litet s i början så det blir någon skillnad i alla fall.

  • Anonym (stress)

    Det är olika men oftast kan känslan komma och gå i alla fall en halv dag. Jag känner mig inte direkt svullen, utan mer domnad och stickningar.

  • Anonym (Stress)

    Jaa, jag känner igen det där med overklighetskänsla. Det känns som om jag bara går omkring i en dröm ibland och inte kan fokusera. Jag glömmer saker... Som precis sagts, som jag ska göra. Jag kan glömma att gå av bussen vid rätt hållplats.

    En gång så löste jag ett korsord och det var en bild på en mycket känd människa i Sverige. Jag kunde inte komma på namnet. Jag hade det på tungen hela tiden, men jag kunde inte komma på namnet. Det tog över ett dygn innan jag kom på namnet! Det var lite läskigt.

    Jag är så tacksam för att jag kan sova trots allt detta. Har sällan problem med det. Dock är mitt sömnbehov omättligt, men jag kan iaf sova. Jag ska vara EXTREMT stressad och upprörd för att jag inte ska lyckas komma till ro.

    Jag hade också haft ticks  runt ögonen ibland.

  • Anonym (Stress)

    Fy fan vad kasst jag mår idag. På bussen hem... Det kändes som att allting var en dröm och jag var helt väck. Jag fick verkligen använda all viljestryka för att gå av bussen på min hållplats. Och jag har sådan ångest, sådan fruktansvärd ångest.

  • Anonym (Stress)
    Anonym (gråter) skrev 2010-01-28 18:29:43 följande:
    Usch, din stackare. Om jag hade kunnat så hade jag gett dig världens största kram. Har det varit jobbigt hela dagen eller kom det på vägen hem?
    Jag har väl känt av det hela dagen från och till, men när jag väl gick från jobbet så släppte resten av det jag trängt undan idag och usch. Fy fan. Jag måste vända på detta annars går det åt helvete.
Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?