Inlägg från: Anonym (jobbigt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Jobbigt)

    Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?

    Anonym (stress) skrev 2010-01-21 11:10:45 följande:
    Jag är sjukskriven för utbrändhetssyndrom och här kommer en lååång lista:Först dessa tecken under flera år som jag vägrade lyssna på: Yrsel (som att jag går på en båt i full storm, var tvungen att hålla mig i väggarna) framför allt i affärer, korridorer och liknande där det är olika avstånd och saker som rör sig Magproblem som diarré och illamående Matthet, skakighet, hög puls Domning i vänster sida av ansiktet, stickningar vänster arm, känsla av att munnen inte hänger med Flimmer framför ögonen, ögonen "rycker" Sammanbitna käkar och nergnisslade tänder Värk i nacke och axlar, huvudvärk Andningssvårigheter (vanligt när man är spänd av stress då bröstkorgen som egentligen ska vidga sig vid inandning blir stel och känslan bli att man inte kan andas ordentligt) Trötthet, orkar inte med det sociala livet utan går bara hem och vill vara själv efter jobbet Svårt att somna, vaknar under natten, vaknar tidigt Panikattacker Alltid ont i halsen, hostar upp slemkakor (läkaren tror att det beror på stressen men det är inte säkert) Värk i hjärttrakten (kommer ofta från magsäcken/magmunnen) Hypokondri (som kommer av alla symtom som man tror beror på allvarlig sjukdom) 
    Ungefär alla de här symtomen har jag också haft tilsammans med en overklighetskänsla, som om att jag inte riktigt kan delta i det som händer omkring mig. Försöker ta det lite lugnare men stressen ligger ofta precis under ytan.
  • Anonym (Jobbigt)

    Ticks har jag också runt ögonen under mycket stressiga perioder, måste verkligen försöka att ta det lugnare. Förra våren var jag extremt dålig och hela sommaren blev ett kaos och jag var ledsen och ovänn med min man väldigt ofta. I efterhand känner jag ju att allt (jag) bara kollapsade när jag tillslut fick vara lite ledig och slappna av.

  • Anonym (jobbigt)

    Innan jag fick mina tablett hade jag ofta hjärtklappning, svettning om händerna, blev ibland stel/svimfärdig (som om man plötsligt tappade fotfästet ) 

Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?