• Anonym (S)

    Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?

    Anonym (Trötttjej) skrev 2017-01-08 01:39:24 följande:

    Hej TS,

    Jag känner mig ledsen och sårad hela tiden utan någon anledning.
    Jag är väldigt spänd i mina käkar, så spänd att jag har nästan allting ont i mina tinningar. Det är fruktansvärt att ha huvudvärk hela tiden, jag är jätte torr i munnen också.
    Har varit hemma från jobbet hela denna veckan pga huvudvärk stress och oro. Känner ångest, oro hela tiden. Är gravid med mitt första barn och det är den enda som får mig att må bra lite då och då. Den känslan gör mig lycklig en kort stund och sedan kommer oron tillbaka.

    Min man förstår mig inte alls, han börjar tröttna på att jag jämt är ledsen och inte pratar så mycket. Han har sagt rakt ut att han tycker att jag överdriver och att jag inte har något att få ångest för. Hans ord gör det bara värre, han blir arg på mig för att jag mår så som jag gör och skyller på att jag väljer att må så. :(

    Vet inte riktigt om jag kommer orka jobba med detta nästa vecka, orkar inte.. vill bara låsa in mig någonstans och försvinna. Rynkar på näsan


    Vill bara börja med att säga att han inte har någon som helst rätt att bli arg på dig över att du är orolig, stressad och har ångest och att du skulle välja att må så dåligt som du gör till & från är rena rama skitsnacket! Men jag måste få fråga en sak, har han någon gång kommit till dig och frågat varför du tror att du mår så dåligt? Att du har försökt att sätta ord på dina känslor och han har lyssnat och försökt att förstå eller stöttat dig?

    Jag tänker bara på att det ofta i en relation blir så att den ena eller den andra tror att dennes partner är en tankeläsare och borde förstå allt man tänker och känner utan att man ska behöva säga något. Så är det ju inte, man kan inte läsa tankar utan det krävs kommunikation för att kunna förstå den andre. Så det är därför jag frågar. Om han bara ser att du alltid mår dåligt men ni aldrig pratat om det så kan jag förstå att det blir världens krock av det hela. Då han inte vet/förstår vad det är som hänt, han kanske tycker att ni äntligen ska bli föräldrar tsm och det "här" är din reaktion på den glädje som ni skulle dela tsm, ert gemensamma barn!? Han kanske tänker att du kanske inte är så glad över barnet eller andra galna tankar eftersom han inte fattar. Sedan undrar jag om du har vänt dig till bvc? Det kan ju vara en reaktion på att du är gravid och det kanske finns hjälp att få?

    Hur som helst så har han ingen rätt att påstå att du har valt att må dåligt och är det så att du har försökt att prata/berätta för honom om hur du mår och han bara avfärdat det hela istället för att lyssna, stötta och finnas där för dig både fysiskt och känslomässigt så är han kanske.. ja en skitstövel.. som verkar vara i ett stort behov att självrannsaka sig själv några ggr innan ert gemensamma barn kommer till världen. För om han beter sig på det här sättet nu så fort du får en kris i ditt liv och allt inte är frid och fröjd tänk då hur han kommer att bete sig när barnet är fött, håller dig vaken på nätterna, kanske kommer att ha kolik, du är sliten och dödstrött, stressad med mer. En person som inte klarar av de svåra stunderna i en relation, när en partner mår psykiskt dåligt eller fysiskt sjuk., går igenom en kris i livet etcetera och visar upp ett beteende av total avsaknad av empati, sympati, förståelse osv är kanske inte en person att bygga en framtid tsm med. Alla har dock i alla fall 1 chans till att förändras och bli en bättre kärleks & livspartner men inte 10 chanser..
Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?