• Anonym (?)

    Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?

    Hej!

    Jag var med om något konstigt i natt och vill gärna ha era åsikter om vad det kan vara..

    Vaknade runt kl 4 med hög puls och uttalat illamående. Vet ej om jag somnade om lite efter detta men efter en stund gick jag upp för att ta ngt att äta och se om det skulle gå över. Darrade i kroppen, frös och svettades om vartannat tillsammans med illamåendet och hög puls. Kändes ung. som ett rejält blodsockerfall. Drack lite saft och åt en grov macka och gick sedan och lade mig igen. Efter en stund mådde jag mer illa och gick till toaletten och kräktes.

    Saken är den att jag igår tänkte att jag skulle minska ner lite på kolhydrater eftersom det blivit för mycket godis och sånt på sista tiden. Åt därmed inte så mycket kolhydrater igår men lite blev det såklart. Till en början tänkte jag att illamåendet och det andra berodde på mitt snåla kolhydratintag under gårdagen men nu undrar jag..  Har nämligen inte mått så bra på sistone och har varit utsatt för en jobbig psykisk påfrestning. Har upplevt några mindre ångestanfall, bl.a. ett nattligt i våras och besväras även av hypokondri och katastroftankar. Har även haft ett ångestanfall för några månader sedan där det kändes som att ena sidan av ansiktet domnade bort. Blev livrädd men det gick över efter ngn minut.

    Detta "anfall" kändes dock väldigt fysiskt utan den speciella ångestkänslan så jag trodde det berodde på matintaget igår alt. magsjuka. Nu mår jag bra men är trött.

    Vad tror ni att jag drabbades av?     

  • Anonym (?)
    MizzTez skrev 2012-02-10 10:14:59 följande:
    Det där kände jag igen.. hade något liknande i höstas! Kan direkt säga att det gick över för mig när jag åt och sov en stund! Min kropp var helt slut.. Hade ökat träningen, minskat kolhydraterna och det tog slut på mig. Tröck i min en tallrik med köttsoppa innan jag gick och vilade och sen åt jag direkt när jag vaknade igen. Tog en dag så var jag bra igen.

    Får åxå domningar i ansiktet ibland och det i sin tur startar ångesten, har problem med spända muskler som i sin tur kommer från ångesten. Ond cirkel...

    Ja, det var inte så kul att vakna tidigt på morgonen med hög puls och illamående. Men det kan ju ha varit så att min kropp som senaste tiden fått ganska mycket kolhydrater protesterade. Jag hade dessutom kvällen innan gått en ganska lång promenaf och efter den bara ätit två bitar ost och en kopp te. Kanske inte så smart. Jag kunde ju tagit en macka med ost på. Jag vill inte gå ner i vikt utan jag skulle bara testa att dra ner på kolhydrater lite. Jag ska nog inte minska ner så mycket i fortsättningen. Skönt att du upplevt ngt liknande så kan jag hoppas på att jag inte har drabbats av utmattningssyndrom. Men trött i kroppen är jag nog efter långvarig stress.
  • Anonym (?)
    MizzTez skrev 2012-02-10 21:12:24 följande:
    Ja det är samma här.. har fått någon slags ångest/panikångest av stress. Nu har jag inte fått en panikattack på flera månader *peppar peppar ta i trä* dras istället med en gnagande oro och om jag stressar kan jag få jobbiga fysiska symptom. Men det krävs i princip att jag inte gjort nått i ett års tid för att komma hit vart jag är idag... Hoff..
    Tränar och försöker hålla en bra kost, äter inte nu pasta, ris, potatis men försöker få i mig lite kolhydrater iag via 2 smörgåsar morgon och kväll. Sen kan jag äta lite chips på lördagar och frukt åxå men försöker undvika allt som är rena kolhydrater. Funkade inte alls att ta bort allt för mig, mådde såå dåligt, så nu kör jag på lite lagomt istället speciellt de dagar jag tränar!
    Fick faktiskt rådet av en läkare att äta enlig gi för att hålla mitt blodsocker i schakt eftersom det då kan trigga igång panik och stress symptom i kroppen. Det är sällan jag äter godis men i veckan gjorde jag det (pms vecka) och fan vad jag ångrade mig sen! Mådde så sjukt dåligt! Yrsel, illamående och min puls skenade iväg! Jag ångrade mig och tänker inte äta godis igen. Urk..
    Oj, blev långt det här! Hoppas du mår bättre nu iaf!
    Låter som att du har bra matvanor! Jag tror också att kolhydrater stressar kroppen, speciellt godis, kakor och andra snabba kh. Jag försöker hålla nere på veckorna men på helgen vill jag gärna unna mig.

    Förresten, någon som vet vilka vitaminer och mineraler man kan få brist på vid hög stress? Jag vill gärna fylla på det jag har förbrukat om man säger så.. Någon skrev något om magnesium tidigare?
  • Anonym (?)

    Hej! Kan nån svara på detta!

    Mina kinder och mungipor darrar när jag ler ibland. Inte när jag ler mycket men ett mindre leende. Kan det bero på en försvagning? Jag är så nojjig över muskelsjukdomar. Känner nån igen sig? Jag har också haft massor av andra fysiska symtom på stress som många andra räknat upp och är allmänt orolig.

  • Anonym (?)

    Nån som haft tryck mot ändtarm som stressreaktion? Är duktig på att inbilla mig och vet inte vad som är vad längre!

    Kan man ha en konstant känsla av nödighet som är psykiskt framkallad?

  • Anonym (?)

    Säkert nåt jag missat. Men finns symtomen så har jag typ haft det haha. Har dessutom haft cancer som säkert oxå var ett resultat av stress.

    Magkatarr

    Stjärnfall i ögonen

    Sveda påHuvudvärk huden

    Sveda i underlivet

    Klåda i underlivet

    Bortdomnad tunga

    Yrsel

    Spända muskler

    Muskelryckningar hela kroppen

    Nässelutslag

    Lock för öronen

    Blödande tandkött

    Klump i halsen

    Tryck för bröstet

    Hjärtklappningar

    Lös i magen

  • Anonym (?)
    Anonym (Oroligan) skrev 2020-12-14 01:25:04 följande:

    Har varit en ganska bra höst men får ibland svårt att ta djupa andetag... Händer oftast på kvällen när jag är i soffan eller sängen.

    Är så jobbigt och obehagligt. Ibland lyckas jag få till ett djupt andetag och då känns det så härligt. Men går inte varje gång.

    Någon som har liknande?


    Haft så i 20 år. Lärt mig att andas flera halva andetag och sen brukar det djupa funka. Det är att diafragman är spänd. Försöka gäspa hjälper också.
  • Anonym (?)
    Anonym (Oroligan) skrev 2020-12-21 00:14:46 följande:

    Tack för svaret! Det låter rimligt som du berättar. Blir bara så orolig ändå hehe


    Det är lite läskigt men jag lärt mig att hantera det. Jobbigast när jag vaknar precis vid insomning i lite panik som att jag inte får luft. Men hitta dina trick.
  • Anonym (?)
    Anonym (Oroligan) skrev 2021-03-01 23:24:01 följande:

    Var ganska obrydd förra veckan men nu ikväll, nyss, så stack det till i "hjärtat" snabbt men gjorde inte så ont... Då reste jag mig upp direkt i panik och började oroa mig. Hög puls osv, nu har det lugnat ner sig rätt mycket men ändå så ligger jag och tänker och oroar mig.

    Förlåt, behövde bara skriva av mig lite.


    Ångest! Detta är inte en hypokondri- tråd. Utan just fysiska reaktioner på stress. Kropp och själ hör ihop och du verkar väldigt orolig. Det påverkar din kropp.
Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?