• pharasite

    Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?

    Ser att det är några månader sen någon skrev här men gud vad jag känner igen mig i allting. Samtidigt är det här så ''nytt'' för mig att jag inte kan ta det lugnt heller... (ber om ursäkt i förväg för lååångt inlägg)

    Jag har haft ångest, depression och stress tidigare men det har aldrig varit så kraftiga attacker som nu. Har mått bra i två år nu, helt fri från allting och så i december förra året så bara kom det igen, ännu värre. 

    Skulle gå och lägga mig, kände att jag inte kunde andas och hade en tryckane känsla över bröstet, kunde inte ta djupa andetag utan att det tog emot. Åkte till akuten, livrädd för att jag trodde jag skulle dö. Blodtryck/syresättning fullt normalt, ingen svullnad i halsen och luftvägarna/lungorna lät bra.Dom trodde på allergi och gav mig antihistamin/kortison och så fick jag åka hem. Det släppte inte ändå och jag åkte till akuten 3 ggr på 3 dagar, jag sa att jag är verkligen rädd för vad detta är och jag vågar inte åka hem föräns det här är utrett. Men dom sa bara att EKG ser bra ut, blodtryck och syresättning osv. allting såg hur bra ut som helst. Bokade tid på vårdcentralen och dom frågade lite om stress osv. jag sa att jag har inget att vara stressad över nu, för en gång skull är allting bra. Läkaren bokade iaf tid för lungröntgen och lungfunktionstest som jag ska på om några dagar.

    Så småningom började det lugna ner sig något men för en vecka sen började benen, armen och ansiktet att domna bort, ibland stickningar eller myrkrypningar och en kall ilande känsla som kommer och går hela tiden. Till vårdcentralen igen som inte gjorde så mycket, fick lämna mera blodprover för att kolla sköldkörteln och vitaminbrist. Det var ingen stroke, tyckte läkaren MEN blev det värre skulle jag till akuten.

    Läste också att många rekommenderar att äta magnesium, kalcium och d-vitamin så det ska jag beställa och börja äta. Hoppas verkligen på att lugnar ner sig för såhär kan jag inte ha det.

    Självklart stressar man och får ångest av att man inte vet vad det är (har lyckats låta bli att googla alltför mycket). Är rädd för att allting ska trigga igång fler symtom eller mer ångest. 

    Har bokat tid hos psykiatrin nu och tid för psykolog och läkare för att se om dom verkligen tror det är stress. Sen ska jag boka tid på vårdcentralen igen för att be om en MR eller remiss till en neurolog. 

    Försöker att inte tänka på allt så mycket, ta det lugnt, bara gör det nödvändigaste i hopp om att kroppen och sinnet slappnar av men symtomen sitter ändå i. Det här med ilningarna, domningarna och myrkrypningarna är det som stör mig mest och gör mig mest orolig/rädd. Hur länge har det suttit i för er andra som mest? Kan akupunktur/naprapat hjälpa?

Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?