Inlägg från: Anonym (Oroligan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Oroligan)

    Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?

    Hej!

    Brukar läsa i den här tråden väldigt ofta... Sent på kvällar och nätter när jag är orolig och har diverse symtom.

    Just nu har jag problem med andningen fram och tillbaka. Mest när jag ligger ner och tänker på det. Blir så orolig att man inte får tillräckligt syre men antar jag kanske andas ytligt och fokuserar för mycket på det.

    Någon fler som har så?

    Tacksam för svar och ber om ursäkt för bump i en så gammal tråd men detta är min favorittråd på internet.

  • Anonym (Oroligan)

    Glömde fylla i andra symptom.

    *Går just nu runt i en bubbla eller nåt (känns bara konstigt allting).

    *Oro i kroppen.

    *Grov hälsoångest (har inom två veckor hunnit få för mig att jag har cancer eller något annat, kan inte släppa det) tror det blev värre sen jag började med min nya antidepp för två månader sen.

    *Jobbigt att andas ibland, mest när jag ligger i sängen.

    *Muskelryckningar i benen för det mesta, typ låren.

    *Spänningar i muskler. Igår kändes det som jag spände mina ben hela tiden och kunde inte slappna av.

    *Dödsångest.

    *Sover väldigt dåligt, vaknar ofta.

    *Ibland kallsvettas jag i sömnen.

    *Känner mig lite ostadig/snurrig ibland när jag går.

    *Minskad aptit.

    *Svårt att fokusera med blicken. Just nu ganska ofta.

    *Spänner mig i käken när jag sover tror jag så är öm i munnen.

    *Känner mig svag i armar och ben (spär ju på hälsoångesten ännu mer).

    *Fryser/svettas ibland.

    *Konstig känsla i kroppen.

    Bruka nog känna fler saker men just detta är hur jag har det just nu... Är så extremt hemskt, jag är bara hemma ensam och tror jag är döende eller något. Någon som känner likadant?

  • Anonym (Oroligan)
    Anonym (Döende) skrev 2020-07-22 20:49:24 följande:

    Jodå men för fan, så är livet! Ser du mig irl så är jag snygg, solbränd, vältränad, har ett perfekt liv med familj och radhus heltidsjobb och snygg bil.

    Men vad jag bär på skit. Magjäveln har helt lagt ner, ingenting fungerar. När jag än på dygnet tittar på mina vader så ser det ut som maskar där under, det rör sig hundratals synliga ryckningar i minuten, plågsamt som fan.

    Tro inte att ni är ensamma, alla tampas vi med att lära oss leva i samhället som det är idag. Man ska ha allt och vara allt, annars är man ingen!

    Haha, jävla parodi att man inte klarar av att komma i kontakt med sitt riktiga jag, man ska leka den här jävla låtsasleken och må som en jävla häst, för man vet inte hur man gör något annat.

    Jag börjar åtminstone få lite distans till skiten, jag försöker ta min dysfunktion med en klackspark, har till och med börjat vara öppen med mina problem inför kollegor och vänner. Du får ett annat mottagande än du tror, många delar med sig av sin egen skit på samma gång, vi sitter många i samma jävla jolle på Atlanten!

    Jaha, då har man Cancer och bukspottkörteln igen då! säger jag i lunchrummet ibland, haha.


    Härligt att man inte är ensam men även tråkigt! Känns oftast som man är ensam ändå, man pratar inte så mycket med folk om sånt här. Känns så skönt att kunna läsa och skriva här.

    Så glad att det blev lite liv i tråden nu. Har återkommit hit i 5 år när jag mått som sämst och bara läst som tusan. Det ska nog gå att komma ur det här.
  • Anonym (Oroligan)

    Härligt att du är pågång! Det värsta för mig just nu är overklighetskänslorna... Känns väldigt konstigt, undra om jag är på väg att bli tokig eller har nån galen sjukdom.

    Fy vad hemskt det känns, varit så sen förea veckan men nu är det värre tror jag. Känns nästan bara hyfsat när jag ligger i sängen.

    Någon annan som har overklighetskänslor? Känns sjukt

  • Anonym (Oroligan)
    Anonym (Döende) skrev 2020-07-23 00:20:12 följande:

    Har haft det i perioder ja!otroligt obehagligt. Studerar du känslan så är den väldigt lik förundran. Starka upplevelser som man knappt fattar man är med om, samma sak när man får barn. Tror det där är massor av existensiella funderingar man undertryckt hela livet som kommer upp till ytan.Vad är meningen med livet?Det är meningen att vi ska fundera på födsel, döden och däremellan men vi har helt enkelt lärt oss att sånt är för barn.

    Det är inte så flummigt som det låter, jag lovar:)


    Hoppas verkligen det är så simpelt! Hinner tänka katastrof snabbt, kanske jag har corona eller något som har gett mig problem med hjärnan... Att jag har nån psykos osv. Helt sjukt detta :(
  • Anonym (Oroligan)

    Glömde även nämna några saker:

    *Tinnitus eller öronsus ibland
    *Trött hela tiden
    *Tror jag blir torr i munnen ibland eller halsen kanske för jag andas snabbt eller något.
    *Harklar/hostar en del 
    *Värk lite överallt, mest överkroppen som rygg, bröst och nacke.

  • Anonym (Oroligan)

    Ska få gå till hälsocentralen nästa vecka och kolla upp en knöl på halsen som jag haft i åtminstone två år men just börjat oroa mig över då jag fått mer ångest. Fy fasen känns inge roligt just nu.

    Blodprov för ett år sen var fint osv så hoppas det är lugnt men nu nojar man ju.

    Har ett till symptom jag fått i veckan och kanske haft förut, är ej säker, känns ömt i tunga och insida läppar typ... Ungefär svaga stickningar eller tandläkarbedövning. Funderar om det är nån lättare variant av afte men är inte säker. Någon annan som haft så?

  • Anonym (Oroligan)
    Anonym (Döende) skrev 2020-07-24 17:44:44 följande:

    Läs eller lyssna på ljudboken, Lev livet fullt ut , av eckhart tolle. Lyssna utan att analysera sönder den, bara lyssna, vissa saker kommer du koppla direkt och andra känns bara ovidkommande. Finns på ljudbokssidor som exempelvis BookBeat, är ofta några veckor gratis. Den har verkligen hjälpt mig få perspektiv och försatt mig på en ny väg i livet där jag försöker hitta ett nytt sett att leva.

    Skeptisk? Skit i det, testa att lyssna på hela boken.


    Tack så mycket för tips, får se om jag lyckas höra den någon gång.

    Tycker fortfarande jag känner mig lite frånvarande eller något, lite overkligt typ. Känns rätt ok när jag ligger i sängen och blundar och så men man känner sig lite galen.
  • Anonym (Oroligan)

    Första jag tänker på när jac vaknar är hur jag mår, om jag har cancer eller är frånvarande i skallen... Är sjukt läskigt. Jag har som gått in i en annan värld sen några veckor. Kan knappt fokusera på andra saker, tror bara jag är döende/galen.

    Fy vad hemskt detta är. :(

Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?