• Hormonermedhumör

    Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?

    Vilka fysiska symtom på stress och ångest har ni haft ?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-20 15:32
    Någon som upplevt t.ex. torrhet i munnen, svullnad i ansiktet och/eller annorlunda känsel i samband med stress och ångest ?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-20 15:42
    Någon som lätt spänner sig i käk - och/eller halsmuskulaturen ?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-26 10:30
    Någon som vet nån bra hemsida där man kan läsa om ångest och/eller stress osv eller nån bok med samma innehåll ?

    Eller nån som har tips på vad som hjälper emot stress,spänningar och ångest (förutom mediciner och terapisamtal) ?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-28 08:59
    Av Er som spänner Er i käken och upplever som att det gör ont i tänderna/övriga delar av munnen...exakt var och hur mkt ont har ni ?

  • Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?
  • Anonym (Sia)
    Anonym (Oro) skrev 2013-02-01 15:17:43 följande:
    Hej hoppas jag kan hänga med här. Jag måste rådfråga er lite. I slutet av oktober så började det, då domnade och värkte min ena arm. Sedan ballade magen ur. Jag fick muskel och ldvärk som vandrade runt i kroppen och det kändes som om jag hade en lätt influensa jag var även otroligt trött, och ben ochnarmar domnade Läkarna trodde inte att detta var något allvarligt men tog under den månad jag gick där prov på salmonella, borrelia, kroniska tarmsjukdomar, infektionsprov, sköldkörtel mm allt var negativt. Infektionsprovet så lågt det kunde bli och inflammation i tarmen hade jag ingen heller. Jag blev bara sämre till slut så lev jag så yr och de skickade in mig och det blev ambulans. På sjukhuset tog dom EKG dom tog nog säkert 50 olika blodprover på organ mm det enda som var lågt var järnet. Väl på VC igen så säger läkaren att mina problem beror på järnbrist. Hon räknade även mina järndepåer som tömda.

    Hon kunde inte förstå att de inte kollat järnet nej det kan inte jag heller faktiskt jag var ju där en hel månad fram och tillbaks. Detta gjorde mig otroligt stressad och orolig. Min mamma gick bort i cancer för 2,5 år sedan och jag är livrädd för cancer så jag ber er att inte nämna ev cancermisstankar eller berättelser om cancer om ni svarar. Ofta är infektionvärdena förhöjda vid cancer men det är ju ingen garanti känner jag. Jag sa till läkaren att ni får kolla så jag inte har leukumi eftersom jag vet att man kan ha lågt järn då. Det var negativt så också blod i avföringen. Så förmodligen är detta pga insättning av kopparspiral för 1,5 år sedan eftersom jag blött väldiga mängder. Hr nu tagit ut den. Eter en ask niferex så fick jag gå ner till en tablett och efter en månad med en tablett och en mensperiod så gick järnet ner och (enligt läkaren kan det ta lång tid innan järnet fyllts upp och stabiliserats sig)då blev kroppen helt skrot igen. Och min oro eskalerade. Han sa du får räkna med minst tre månader har ätit ca 50 dagar tror jag. Jag fick i julas i samband med halsont och feber svullna körtlar som ännu inte gått ner. Gick till läkaren men det var inget att oroa sig för enligt honom

    Jag har svårt att lita på läkarna. Jag är skitorolig igen nu efter järnet gick ner har dock gått upp,igen med två tabletter som jag äter igen. Jag får panik när folk nämner ordet cancer. Och jag blir otroligt stressad över hela situationen. Det jag undrar är. Kan man få som en tomhet i huvudet som kommer och går är man är stressad? Jag har fått det oftare och oftare nu när den stora oron började igen. Som att man liksom försvinner någon annanstans? Jag tänker ju hjärntumör det första jag gör. Kan man få bränningar i huden av detta? Jag fr även ibland ett tryck över bröstet och att det sticker till i bröstet. Jag har nog varit på flykt hela mitt liv pga min barndom är det kroppen som säger ifrån? Kn den göra det på detta sätt? Snälla om ni tror att detta är att jag är svårt fysiskt sjuk så nämn inte det för det stressar mig väldigt! Ska träffa en bra läkare nästa vecka som kan förklara allt som är och har varit för mig även det är stressande men jag måste, kanske han tror jag har något annat fel och det enda jag tänker på i så fall är cancer. Jag måste bryta detta mönstret jag blir tokig försöker på alla sätt och vis jag mår tusen gånger bättre nu men är inte bra än och alla symptom stressar livet ur mig.

    Tack!
    Hej!

    Jag har haft exakt likadant som dig och jag hade också järnbrist under en lång period. Då hade jag liknande symptom som du beskriver fast inte lika tydliga. Då fick jag p-piller och då försvann järnbristen för att blödningarna inte blev lika stora. Sedan så kom det en period där jag trodde att "nu har järnbristen kommit tillbaka igen", men det hade den inte. Blev självklart väldigt förvånad men det var min kropp som spökade, åkte också in med ambulans för att armar och ben domnade, jag förlorade även känsel i läpparna och detta gjorde mig hur orolig som helst. Det var i en väldigt konstig period i mitt liv, vet inte riktigt hur jag ska beskriva det.. Men de tog alla prover på mig, ekg och alltihopa och allting var negativt. Och då hade jag ingen järnbrist heller. Jag var så orolig och grät i flera dygn, tyckte allt kändes hopplöst och till slut låg jag bara där på golvet och trodde jag skulle dö. Då blev det till att åka till akuten igen efter att ha ringt sjukvårdsupplysningen. Och den här gången trodde de det var en allergisk reaktion. Men jag hade inte ätit något misstänkt men fick ändå stanna över natten. Hade även stark yrsel och kunde nästan inte stå upp ibland.

    Sedan så visade det sig att det var ångest som hade orsakat alltihop! Jag hade gått runt och spänt mig och haft så sjukt mycket grejer inom mig som jag var orolig för och ältat alla mina tankar. Tänkt för mycket och levt helt fel. Jag trodde också att det här berodde på något allvarligt. Trodde inte cancer som du, men typ något med hjärtat eller hjärnan eller så. Men det var det inte. Fick även röntga hjärnan men det visade inte heller något. Men vid det laget var jag ju ganska säker på att det just var ångesten. Och nu för tiden vet jag precis hur det känns när jag känner ångest. Det gäller bara att skilja på den och på järnbristen, för det är rätt lika! 

    Men jag kan lugna dig och säga att det är inte cancer, och att jag förstår din oro men det är ingen fara! Jag har känt precis som du och jag vet att det känns rent ut sagt förjävligt och man är så himla rädd och vill nästan bara gå och dö, men det löser sig! Jag tror att en stor del i att det blev hela blev värre för oss var våran oro! För oro ställer till det så oerhört i kroppen så fy.. Vet att jag inte kan säga "ta det lugnt, det löser sig" och att du ska tro på det direkt men det gör det :) Och jag känner igen mig något så otroligt i det du skriver, så hoppas mitt inlägg hjälpt dig lite i alla fall! Fråga gärna mer, kommer ha kvar den här tråden i mina favoriter! 

    Kram på dig, hoppas det löser sig för dig! 
  • Muppajävel

    Jag har nog haft ALLT som alla hittills nämt.
    Förutom en sak som gör mig skitorolig och som ingen läkare eller psykolog förstår:

    Istället för att få panikångest och hyperventilera,höja pulsen,bli stissig så gör min kropp tvärtom. Den stänger bara av.
    Ibörjan känns det som att jag ska svimma...kommer jag inte undan det som orsakar stressen/paniken/ångesten så sätts min kropp i medicinsk chock.

    Ett tidigt exempel: När jag var 15 år och skulle försöka mig på att använda tampong. Tyckte det var så obehagligt att rota därnere så jag svimmade på badrumsgolvet. Mamma hittade mig och jag var grå i ansiktet och gick knappt att väcka.

    Ett lite senare: Hos optikern när jag var 22. Skulle prova linser. Svimmade på butiksgolvet-personalen fick nte liv i mig. Fick vacker ha fula glasögon.
    Nåt år senare tänkte jag att jag ger det en chans till. Gick till en annan optiker. Samma sak där. Skulle peta in linserna,höll andan (utan att jag märker det själv) och ramla i golvet. Svårväckt.

    Nyligen: Gjorde en ERG-undersökning på KS. Allså man sätter sånadär "sugproppar"med sladdar i PÅ ögonen och sedan ligger man inne i nån jävla burk med dessa på. Fruktansvärt obehagligt. Sa till att jag har lätt för att svimma så jag fick ligga på en bår. Detta var ovanligt sa dom,de flesta brukar klara denna undersökning sittandes,utom små barn eller nedsövda patienter.
    Detta var jag ju tvungen att genomgå så jag pressade mig till det yttersta-och fick en medicinsk chock. Det var SJUKT obehagligt. Jag LÅG NER och kunde inte prata. Var alldeles iskall. Kunde inte röra på någon kroppsdel. Inte svara på tilltal. Strax innan jag föll i koma (förmodligen) tog dom bort sugpropparna. Läkaren och sköterskan stod som två frågetecken. Detta hade dom aldrig sett förut. Jag var askgrå i huden. Kall och stel i fingrarna. Kunde inte greppa om det glas vatten jag hade bett om. Kände hur allt blodet sögs in mot hjärta/lungor-området (som det gör vid chock)
    Tog ett bra tag innan jag kunde gå därifrån. Skitläskigt.

    En annan gång var när jag skulle göra en konisering. Låg i gynstolen och svimmade för det var så obehagligt. Hade ett undertryck på endast 40. Vet inte vad som är normalt,typ 80-90? Jag låg allså ner med benen upp.

    Efter en operation slutade jag andas så de fick sätta syrgas och skaka om mig. Har en tendens att bara sluta andas när det är nåt obehagligt och en stressig situation. Förstår inte varför?

    Svimmade när jag satt i bilen...lastbilen. Tur jag stod stilla. Det var den dagen då jag "gick i väggen".
    Även när sambon och jag har bråkat och det blivit så jävla jobbigt så man bara står och skriker på varann-då har jag tuppat av och varit svår att få liv i.

    Håller jag helt seriöst på att stressa ihjäl mig?

    Har ADD-diagnos och medicinerar med Concerta,Voxra,Ritalin och Stesolid. Detta beror inte på medicinerna eftersom jag fick diagnosen i somras och problemen har varit sedan tonåren. Men mer nu eftersom jag lider av utmattningsdepression just nu. Jävla sjuka grejer.

    Blodtryck är taget hos sköterska och det är normalt,om inte liiite väl högt men inte alarmerande. 

    Så...stress=chock=andningsuppehåll-medvetslöshet .

    Nån mer som hört talas om detta?

    Har fått remiss till kardiologen och ska kolla upp hjärtat. Men ja...det är fan skumt. 

  • Anonym (undrar)

    men vad säger läkarna? medicinsk chock är inte det farligt?

  • Muppajävel

    Dom hade aldrig sett nåt liknande. Ögonläkarna allså. Min psykläkare hade heller aldrig hört talas om ångest som yttrar sig såhär :(
    Medicinsk chock kan man dö av ja. Frågade en polis som varit ambulanssjukvårdare och han bekräftade detta.
    Har iaf fått tid till kardiologen nu i februari för ultraljudsundersökning av hjärtat. Känns ju...sådär :(

  • Anonym (student)

    Jag har under det senaste året fått ångestkänslor och extrem stress kring allt i livet. Det började då jag fick reda på att min pappa har cancer (nu är det bra igen och det ser bra ut på återbesöken) och det eskalerade fram tills strax innan jul då jag förstod allt något inte stod helt rätt till. Mina symtom har varit tryck över bröstet, svettningar, virrig och glömmer saker, dålig i magen, huvudvärk, spänner käken och får på så vis ont i öronen och halsen, försenad och utebliven mens samt lättirriterad. Nu har jag varit och pratat med någon om min stress och har fått massor med verktyg för att klara av situationer som kan uppkomma. Jag rekommenderar verkligen att ta tag i det innan det går för långt! Jag mår otroligt mycket bättre nu. 2013 ska lätt slå skitbajsiga 2012...!

  • Anonym (v)

    Jag fryser, är förvirrad, har ingen tidsuppfattning, ont i ögonen, tryck över bröstet eller som om jag har en korsett på mig, musklerna typ dör (jättesvårt att lyfta armarna t ex, känns som mjölksyra), tunnelseende, lite svårt att andas, får grand mal-anfall i värsta fall. 

  • Anonym (undrar)

    Anonym (v) skrev 2013-02-04 18:46:04 följande:
    Jag fryser, är förvirrad, har ingen tidsuppfattning, ont i ögonen, tryck över bröstet eller som om jag har en korsett på mig, musklerna typ dör (jättesvårt att lyfta armarna t ex, känns som mjölksyra), tunnelseende, lite svårt att andas, får grand mal-anfall i värsta fall. 

    vad är grandmal-anfall?
  • Anonym (v)
    Anonym (undrar) skrev 2013-02-04 18:55:36 följande:

    vad är grandmal-anfall?
    epileps, finns ju olika, min heter tonisk-klonisk nånting sånt, man ramlar ihop och krampar
  • Anonym (stressad mamma)

    Har inte skrivit här på ett tag men läser mycket...
    Jag lider av dödsångest vilket gör att jag stressar mycket över allvarliga sjukdomar. Så fort barnen är trötta, har ont i magen, mycket blmärken, huvudvärk mm går jag igång. Har tre barn och de har ju ganska ofta ont i magen mm så det är väldigt påfrestande. Jag tror också att jag själv har dödliga sjukdomar och en sak som återkommer är denna jobbiga klumpen i halsen. Varje gång den kommer tror jag att det är strupcancer och det är ju inte logiskt...men det är väl vårt problem i denna grupp...att vi inte är så logiska :). Just nu är det tjockt och kliar men om jag tänker på annat och t ex äter känns det inte så jag antar att det är mycket psykiskt. Samtidigt känns det otroligt att man kan inbilla sig denna otroliga klumpkänsla. Vad kan man göra åt det? Det känns verkligen tjockt i halsen och jag är även mycket spänd. Finns det några bra övningar? Detta känns långt upp i halsen och även tungan känns tjock...
    Kram till er alla som kämpar! 

  • Anonym (undrar)
    Anonym (stressad mamma) skrev 2013-02-06 14:44:43 följande:
    Har inte skrivit här på ett tag men läser mycket...
    Jag lider av dödsångest vilket gör att jag stressar mycket över allvarliga sjukdomar. Så fort barnen är trötta, har ont i magen, mycket blmärken, huvudvärk mm går jag igång. Har tre barn och de har ju ganska ofta ont i magen mm så det är väldigt påfrestande. Jag tror också att jag själv har dödliga sjukdomar och en sak som återkommer är denna jobbiga klumpen i halsen. Varje gång den kommer tror jag att det är strupcancer och det är ju inte logiskt...men det är väl vårt problem i denna grupp...att vi inte är så logiska :). Just nu är det tjockt och kliar men om jag tänker på annat och t ex äter känns det inte så jag antar att det är mycket psykiskt. Samtidigt känns det otroligt att man kan inbilla sig denna otroliga klumpkänsla. Vad kan man göra åt det? Det känns verkligen tjockt i halsen och jag är även mycket spänd. Finns det några bra övningar? Detta känns långt upp i halsen och även tungan känns tjock...
    Kram till er alla som kämpar! 

    känner ign det där, klump o liksom känsla av svullet i svalget och sänt i halsområdet som om musklerna där är spända mkt obehagligt 
Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?