Inlägg från: Stargirl |Visa alla inlägg
  • Stargirl

    Ni som har adopterat eller ska: tycker ni att det finns "fel" anledningar till adoption?

    Det finns barn att adoptera och det känns kanske lite ego att gå igenom den processen och adpptera då man tar plats i "kön" från andra som kanske inte kan få biologiska barn. Därmed kanske ngn blir utan barn.....det är bara så jag tänker.

    Om jag nu skulle adoptera och hade dörren öppen för flera länder skulle jag då med flit välja ett land som är svårast att adoptera ifrån. Om jag har "perfekta förhållanden" så kanske det inte står så många i kön vs länder som har friare regler....men jag vet inte om det är korrekt tänkt.

    Jag har alltid tänkt att jag skulle vilja ha en kinesisk liten flicka....efter att varit i kina blev jag ännu mer förälskad i dessa söta små saker. Men det är just det det är. Egosim, då jag inte skulle vilja ta emot ett barn med handikapp eller sjukdom. Alltså vilket barn som helst duger inte. Då är jag inte värdig. Så ser jag det. Om man begränsar sig till att vilja ha ett "vitt" barn eller ett "friskt" barn så kan man vara utan.
    Hörde talas om ett par som väntat på att få adoptera en andra gång från Ryssland. När de beviljats och fått ett barn tilldelat så skelade hon pga att mamman förmodligen druckigt under grav. Då tackade de nej till barnet då barnet kanske hade ngn sjukdom eller var försenad i utvecklingen. Då kanske ngn annan skulle varit mer värdig detta lilla barn.


    ♪♫?*¨*?.¸¸♥ ¸¸.?*¨*?♫♪ www.minmolly.se ♪♫?*¨*?.¸¸♥ ¸¸.?*¨*?♫♪
Svar på tråden Ni som har adopterat eller ska: tycker ni att det finns "fel" anledningar till adoption?