• Vilda Tiger

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Nu fortsätter vi vårt babbel under resan mot våra små. {#lang_emotions_smile} Här samlas vi som har diabetes typ 1 och är gravida, för att diskutera dagliga blodsockerkontroller, hba1c, tillväxtultraljud, mat och annat som har med hanteringen av vår diabetes under graviditeten att göra.

    Välkommen!

    bf-tråd: www.familjeliv.se/Forum-2-143/m47858295.html

    förra tråden: www.familjeliv.se/Forum-2-143/m48213362.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-06 22:13
    Ny bf-tråd!!! www.familjeliv.se/Forum-2-143/m51905038.html

  • Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare
  • kim86

    Vilda.
    Jag vet. Men när jag stressar så blir jag låg. Har säkert inget adrenalinpåslag som påverkar kortisolproduktionen eller ngt. Men sånt får man ju veta också om man pratar med sina pat, o som sagt alla funkar olika.
    Jag har alltså 3 olika diab dr som ringer mig från endokrin, 3 olika BM på KK och har träffat 3 olika gyn-läkare på KK. Jag har absolut ingen uppföljning för fem öre.
    Jag fick ingen hjälp med remiss eller info om vart jag ska vända mig till sjukgymnast för fogarna eller ngt.
    Och det roliga är, jag har inte vägt mig en enda gång på KK., så jag vet inte vad han baserade det på. Har gått från 70 till 77 och är i v 22, trodde inte det var så mycket..
    Jag funderar på att ringa BM iaf och be att få träffa en annan dr. Vet inte hur mycket det hjälper dock. Känns bara tungt att jobba 8-17 hela tiden nu och varken orkar eller hinner tänka på mina bs, och går och lägger mig direkt när jag kommer hem.
    Ska jag ringa och be att få träffa en annan, eller söka en dr utanför kk? 

  • harvärldensunderbarastefamilj

    Kim- jättesvårt att ge råd, men jag gick förr på Danderyds sjukhus o där hade det "stafett" läkare vilket innebar att man fick nya i stort sett hela tiden. Uridiotiskt för ingen kom ihåg vem man var eller visste något om ens bakgrund osv. Nu har jag En dia läkare som jag har kontakt med både via mail, tel o besök även då jag ej e gravid. Har jag någon fundering så mailar jag o han återkopplar inom en dag. Helt fantastiskt!!! Vet inte var du bor men jag skulle nog försöka byta (men jag e en jobbig patient som inte nöjjer mig förräns jag har de bästa ;)  )

  • Vilda Tiger

    Jag tycker systemen ni råkar ut för med olika läkare varje gång är rent korkade... kan ni inte kräva att få uppföljning av en och samma läkare? Diab är ju en så individuell sjukdom. Och du, Kim - 7 kg är INTE mkt i v 22!!! Skit i den dumma kommentaren. Skitgubbe är va han är, den där läkaren.

    Imorgon åker jag in och hoppas bli igångsatt. Håll tummarna för mig så återkommer jag då det hela är över.

  • harvärldensunderbarastefamilj

    vilda- gu så spännande skall hålla alla tummar o tår för dig inatt/imorgon!!! =)

  • kim86

    Tack så hemskt mycket bägge två. det betyder jätte mycket..
    jag tog mod till mig o ringde min BM som du sa vilda.. o hon var väldigt förstående.. bokade in mig till annan dr nu redan på fredag... ==) se hur det går... 

    lycka till imorgon vilda... jag håller tummarna... =) 

  • kim86

    Välkommen klintan.. =)
    Vilken vecka?, vart bor du?

  • harvärldensunderbarastefamilj

    Kim- kanonbra!! Du skall se att det blir bättre nu, skönt att BM lyssnade på dig!!

    klinta - välkommen hit!! =)

  • TurkiskPeppar

    Äntligen har kallelsen till RUL kommit!! 1 juli ska vi få se vår skrutt igen. Längtar såååå!!! Hade hoppats på en något tidigare tid dock. Kommer att vara i vecka 19+1 när det är dags. Trodde man alltid gjorde RUL i v 18, men så är det kanske inte?

    Hade en grymt bra bs-vecka förra veckan, så stolt  över mig själv!! Men sista dagarna har värdena börjat stiga igen :-/. När är det vanligast att man behöver börja höja? Är i v 16 nu.

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare