Inlägg från: Vilda Tiger |Visa alla inlägg
  • Vilda Tiger

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    BabyNo2
    Ebyl hade ju svar på din fråga där, ett svar som jag inte satt inne på. Hoppas det ska hjälpa dig nu då du tar insulinet på annat ställe, så du slipper de låga värdena.

    Blehnda


    Trist att hba1c inte sjunker då du kämpar så. MEN det rä ju inte katastrof, och jag tror ett hoppigt socker är värre än ett konstant liiite högre.


     


    Ebyl


    Förstår att det rä jobbigt att sockret höjs fast du kämpar så, MEN försök att inte oroa dig över tillväxten redan nu. Det är ju ingen garanti att man får ett "normalstort" barn bara för att man ligger perfekt i hba1c heller, det har vi hört många historier om här. Och du har dessutom två, och de brukar ju komma lite tidigare, och då hinner de inte tjocka på sig FULLT så mkt.


     


     


  • Vilda Tiger

    Ebyl
    Hahaha! Jag är ju lika stor som du, som väntar tvillingar, och då menar jag att jag var lika stor som du är i samma vecka! Men OJ va fin du är! Bristningarna syns knappt och jag har fått såna med, vilket jag inte fick med Lyckeli.

  • Vilda Tiger

    Hm... jag har träffat en bm var tredje vecka sedan jag skrevs in. Trodde det var ganska vanligt.

    På måndag är det bm och ctg. På fredag är det TUL och ctg. Tur jag inte hade ngt denna vecka, för det blir ganska många resor fram och tillbaka och ibland har man bara inte ORK att ens ta på sig vettiga brallor för att dra sig iväg.


     


    Jag har knepiga nätter nu. Ena natten vaknar jag på 12 och nästa 2.8. Detta trots att jag lägger mig på ungefär samma värde, oftast mellan 6 och 7.5. Skitkonstigt... antar att det hänger på vad jag äter. Jag får se till att käka likadan kvällsmat varje dag då, hur trist det nu än är.

  • Vilda Tiger

    Luna
    Jag försöker iofs äga mer stabbig mat till lunch och lite lättare till middag. Men jag äter ju även kvällsmat ganska tätt inpå läggdags och jag tror min fälla är att sockret inte hunnit ut i blodet då jag tar mitt kvällsvärde innan jag lägger mig. Trooor det är så. Lite trist att jag ligger högre i snitt nu i slutet då jag verkligen vill ligga lägre för att inte få ett större barn än nödvändigt.

  • Vilda Tiger

    turkisk peppar
    Jag har aldrig lyckats se vad det är, även om jag kikat lite i smyg. Ang sticken så sätter jag infusionssetet på sidan av magen. Kolla filmen som finns i andra inlägget uppifrån i min blogg (www.troll.bloggagratis.se) så ser du vart det sitter. Dock rycker bebis till varje gång jag sätter det, men det handlar ju om att det låter, inte att jag kommer åt med nålen.


     


    Ebyl


    Ja, min bm sköter mitt socker också, hon är superduktig på det. Så jag träffar henne var tredje vecka, läkaren har jag träffat två ggr. Sedan är det TUL efter fulla 28. 32., 36 och 40 veckor, samt ctg två ggr i veckan från fulla 36 veckor.

  • Vilda Tiger
    Amelie av Paris skrev 2010-04-28 12:57:18 följande:
    Hart höjt mitt måltidsinsulin jättemycket senaste dagarna. Någon annan som haft så i v  33? Jag är jättetrött igen också som i början av graviditeten, utan att ha högt socker. I natt sov jag nästan 10h och då hade jag sovit en timme på dagen också. Fattar inte vad som händer.
    Välkommen till de höggravidas klubb. Det ÄR så att vara gravid! Jag har haft trötthetsperioder från och till hela tiden, och då jag har en tröttperiod så vill jag sova heeela tiden, men kan inte då jag nog mer än trött i kroppen än i huvudet liksom. Ang insulinet så är det helt normalt. Jag har också fått höja ungefär var tredje, fjärde vecka och väntar på nu på den där sänkningen som bm "varnar" för att den kan komma, men den kommer ju inte. :-P
  • Vilda Tiger
    mysflikkan84 skrev 2010-04-28 18:43:41 följande:
    ALLA MED INSULINPUMP, SE HIT!!Har en fråga ang. försäkring på pumpen. Täcker eran hemförsäkring er insulinpump om de händer något med pumpen?? vilket bolag har ni??
    NEj, det tror jag inte. Vad är det som har hänt? Jag har alltid fått en ny pump från pumpföretaget då min gått sönder.
  • Vilda Tiger

    Både då jag hade Minimed och nu då jag har Animas är det bara att ringa och säga om den går sönder. Då skickar de en lånepump medan de utreder felet på den man skickar in. Jag vet faktiskt inte vad som händer om den blir stulen eller om man tappar bort den.

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare