Inlägg från: Vilda Tiger |Visa alla inlägg
  • Vilda Tiger

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    TurkiskPeppar skrev 2010-03-31 20:57:48 följande:
    Igår var jag på inskrivning på specialistmödravården. Nu känns allt med graviditeten mer verkligt, har haft så svårt att fatta innan. Men oj vad mycket information jag fick på samma gång . Blir lite stressad av alla besök man ska in på hela tiden, förstår inte hur jag ska lösa det med all frånvaro från jobb. Men det får ju helt enkelt lösa sig på något sätt, allt för lille plutten Ser fram emot första vul nu!
    Du kan ska ngn slags speciell sjukskrivning för just de timmar som du är iväg på besök till sjukhuset... minns bara inte vad det heter. Men det är mkt enklare att få den ersättningen än vanlig sjukpenning och din arbetsgivare är nog glad att slippa betala dig arbetstid då du inte är på plats.
  • Vilda Tiger

    tredje juli
    STORT grattis! Vilken bra förlossning du fick och va underbart att sötnosen trots lite lågt socker mår bra.

    turkist peppar
    Ja, jag tror det... jag har en vän som sa det till i förbifarten bara, hon jobbar på fk, men ring dem du och hör med dem. Tillfällig sjukpenning tror jag det heter.

  • Vilda Tiger

    Fiyali
    Va skönt att höra från dig! Grattis, grattis, grattis till er fina flicka, och va underbart att ha en rejält KNUBBIG bebis att gosa med! Skönt att hon fattade det där med sockret efter ett tag. Vad skulle de ha opererat om det inte hade blivit bättre? Kan de gå in och minska tillförseln av insulin den vägen, menar du? Iaf - grattis igen! Har hon något namn, er fining?

  • Vilda Tiger

    memini
    Självklart! Va söt hon var/är, Emma.

    Nasse


    Jag är ju bara lite längre gången än vad du är (går in i v 33 imorgon) och jag hade min sån där svacka för några veckor sedan. Jag var så TRÖTT på att ta prover, att ställa klockan på natten och sånt. Så jag förstår dig, även om du verkar ha en lite djupare än den jag hade. Jag sket fullständigt i om jag låg på 8 och ville ha ett äpple, då tryckte jag i mig 10 enheter och käkade mitt äpple efter en kvart ändå. Känns det bättre idag eller tror du att det var mer än en endags-känsla? Hur hårt är du mot dig själv? En del äter ju itne om de ligger t.ex. över 7, eller så är de superstrikta med mat, tider, prover och godis. Jag är inte den typen. Jag anpassar min diabetes efter mitt liv och inte tvärtom. Det finns för- och nackdelar med båda sätt. Men OM du är en sån som är strikt så kanske du kan släppa kraven liiiite under en vecka eller så. Så att du känner att saker och ting är roliga igen?

  • Vilda Tiger

    Babyno2
    Jag ska till bm samt göra TUL på torsdag så jag återkommer till din fråga efter det. Sist, i v 30, låg jag på 31 om jag minns rätt. Går in i v 33 imorgon. *yei*

  • Vilda Tiger

    maddie
    Så fina nyheter!

    Skrutt
    STORT grattis till er lilla soltråle!

    Andeliss
    Många har de där tankarna tror jag. Jag hör inte till dem utan har allitid varit lugn i tanken på att få barn, vara gravid med allt va det innebär, trots min diabetes. Jag är en lugn själ och kanske lite naiv också. Men be att få tala med en bm eller diabssk på specmvc om du känner att det skulle lugna dig.

  • Vilda Tiger
    ebyl skrev 2010-04-06 21:14:15 följande:
    Vilda: Hur var det där med bröstmjölksdroppen nu igen?? Om det blev en droppe i vattnet, var det kille å om den löstes upp en tjej??
    Japp!
  • Vilda Tiger
    Maddie72 skrev 2010-04-06 22:00:55 följande:
    Enligt min moster som bor i Canada, så förlöses alla diabetiker med kejsarsnitt där. Hon förstår verkligen inte var de sysslar med i Sverige.
    Och jag förstår inte vad de sysslar med i Canada.
Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare