Inlägg från: HannaMedina |Visa alla inlägg
  • HannaMedina

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Emii jag hade havandeskapsförgiftning med första barnet så hon föddes i v 37+4 efter misslyckad igångsättning som ledde till snitt. När jag fick det fick jag kontrollera blodtryck två ggr i veckan o urinen, men jag blev bara sämre o blodtrycket högre så de beslutade att ta ut henne tidigare. Men du hade fått tid för datum va? Hoppas du får må ok sista tiden, och vila vila mycket!!!

  • HannaMedina

    Plussa jag låg på 52 nu när jag blev gravid sen gick jag ner till 37 men har sen gått upp till 40 sist jag tog de men de är helt ok, har faktiskt ingen koll på mina tidigare graviditeten men jag tror jag låg högre i början för att sen gå ner.

  • HannaMedina

    ridderstads tjej jag har haft en släng av kräksjuka, de man får göra är att försöka peta i sig det som går liksom.. ta mindre insulin men ändå ta lite insulin sa dom till mig... helst hade jag inte velat ta nå insulin alls eftersom jag inte fick i mig nåt alls att äta nästan.. men det gick bra, viktigt är ju att man får i sig nåt..

  • HannaMedina

    mia magdalena mina tidigare graviditeter har jag gjort två ögonbottenfotografeingar båda graviditeterna, sen rådde dom till som nån annan oxå skrev att göra en till efter förlossningen..

    hittils med denna gaviditet har jag gjort en , men ska göra en till om två veckor. så blir väl två denna gång oxå.

    min läkare säger att ögonen kan påverkas av graviditeten.det blir ju en extra påfrestning för kroppen.. men jag har aldrig fått nå problem med ögonen pga graviditeterna. (2 st) få se med denna men såg bra ut sist. 

  • HannaMedina
    Mango77 skrev 2012-11-23 15:19:04 följande:
    har läst de tidigare inläggen....hur bestämde ni er för snitt eller vaginalt? eller var det läkarna som gjorde det åt er eller hade ni redan en klar uppfattning? 
    Jag blev igångsatt förra gången å det slutade ju i akutsnitt...tycker att det är så himla svårt att bestämma denna gång....alltså om jag vill pröva igångsättning denna gång också...verkar som om det blir lite tidigare än BF 23 dec iaf för jag va å kollade i veckan å bebben ligger på nästan +  30% ---fattar inte hur detta funkar...mitt HbA1c är ju bra - iaf för att vara diabetiker...låg på 44 sist å har varit därikring under hela graviditeten...läkarna jag har träffat pratar hela tiden om att utgångsläget är vaginalt...å de tycker att jag borde föda vaginalt..men det känns ändå som om de ger mig möjlighet att iaf ha en åsikt :) .....hur tänker ni kring detta?
    jag har inte bestämt mig själv,me första barnet blev de igångsättning som ledde till akutsnitt, och med andra barnet blev det samma grej, dock inte akutsnitt men igångsättning som ledde till snitt efter två dar på förlossningen, hade de gått så hade jag fött vaginalt båda ggr, och nu tredje gången blir det snitt, det var ju inget snack om den saken.
    soffipropppropp skrev 2012-11-23 17:47:39 följande:
    Tänkte på en grej. Min  bmsk har sagt att vi med diabetes får gå till v.40+0. Idag sa min obsterikerläkare att vi fick gå till v.41+0.
    Måste luska vidare i detta!
    Vår bebbe ligger nu på +35% så jag bara kände: hjälp, jag kommer att få den största bebisen om jag kommer att gå till v.41!
    Men vet att de har stenkoll nu eftersom bebben ligger så på + Fick ny tid till tul om 3veckor, frågade om jag inte kunde få redan om 2 veckor men det tyckte han inte var någon idé? Utan det behövde gå minst 3 veckor emellan!

    Träffade även min diab.läkare på diabetesronden idag och hon sa att dom fortfarande inte vet varför vissa får så stora barn fast alla värden, hba1c:n mm är bra. En fundering de hade var att många pressar sig för lågt och får känningar/behöver äta extra titt som tätt och därav går barnen upp i vikt. Men det var bara en tanke hon hade.

    Sen har jag vart iväg till ögon idag. Har tyvärr fått en komplikation av diabetesen..men det ska självläka! Mina nerver i vänstra ögat samarbetar inte med hjärnan lr nåt sånt. Hette något krångligt på latin.
    Men iaf så kan det ta ända upp till 1 månad! Vet inte hur jag ska klara av dubbelseende och den huvudvärken jag har så länge. Nu fick jag utskrivet Citadon men det vill man ju inte ta i typ 5 veckor som är kvar av graviditeten!
    Men skulle få komma till ögon nästa vecka igen för att få några glasögon utprovade som skulle göra så att jag inte ser dubbelt.. (ser framför mig värsta flask bottnarna Förvånad
    är oxå av uppfattningen att de är olika på var man bor, i bollnäs där jag bodde tidigare så sa dom att man får gå tiden ut men inte längre, men har hört me andra som fått gå en vecka längre ändå på andra ställen.
    mina båda barn har legat över på tul men sonen satte dom igångsättningen dagen inann bf. han vägde 4560 när han föddes, min dotter vägde 4379 i vecka 38. 

    hoppas det ordnar till sig med ögonen!!!
     
  • HannaMedina

    Idorf man gör första tul i v 28 sen en gång i månaden. Och sista månaden en gång i veckan. Så har det iaf varit för mig med båda mina barn. O på tul kollar dom flödet oxå.

  • HannaMedina

    Hejsan, är det nån mer som bor i stockholm här? vet ju att en till gör det, men lät roligt me att träffas och fika, nån som är sugen på det ? :) 

  • HannaMedina

    Åh grattis plussa!!!! :) :) Jag fick göra det iaf o jag hade kontakt med spec Mvc precis på en gång när jag plussat ,

  • HannaMedina
    z86a skrev 2012-11-28 13:38:53 följande:
    ca 4 mil utanför sthlm i åkersberga
    var går du på spec mvc då? 

    plussa är ju inte ovanligt att inte bs legat tipp topp precis i början eller innan.. varje gång jag blivit gravid har jag märkt på bs att det är nåt för det har varit kaos, upp o ner , hit o dit. men det har gått så bra så med bebisarna :) 
Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare