• Vilda Tiger

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Nu fortsätter vi vårt babbel under resan mot våra små. {#lang_emotions_smile} Här samlas vi som har diabetes typ 1 och är gravida, för att diskutera dagliga blodsockerkontroller, hba1c, tillväxtultraljud, mat och annat som har med hanteringen av vår diabetes under graviditeten att göra.

    Välkommen!

    bf-tråd: www.familjeliv.se/Forum-2-143/m47858295.html

    förra tråden: www.familjeliv.se/Forum-2-143/m48213362.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-06 22:13
    Ny bf-tråd!!! www.familjeliv.se/Forum-2-143/m51905038.html

  • Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare
  • Sakuras
    VäntanochLängtan skrev 2015-03-22 16:00:42 följande:
    Hade ingen aning om det!! Tack för info!!
    Ingen orsak, glad att kunna hjälpa! Det är så mycket att tänka på. Det borde vara rutin vid inskrivningen att få info om sånt där.
  • Diabetikern Jojo

    Sakurasaj: Jaha... hade heller ingen aning om det! På min arbetsplats får man gå på sjukhusbesök på arbetstid så jag klarar mig ändå! Men bra att veta ju - synd att de inte informerar om det! Ska tipsa min BM! ;)

  • Sakuras
    Diabetikern Jojo skrev 2015-03-22 22:13:41 följande:

    Sakurasaj: Jaha... hade heller ingen aning om det! På min arbetsplats får man gå på sjukhusbesök på arbetstid så jag klarar mig ändå! Men bra att veta ju - synd att de inte informerar om det! Ska tipsa min BM! ;)


    Vilken bra arbetsplats. På min har vi rätt till två besök på arbetstid när det gäller MVC, men det räcker ju inte långt. Intyget gäller lite olika sorters förebyggande åtgärder, på mitt intyg står det förebyggande behandling för att minska komplikationsrisken för mamma och barn. Det gällde 30-35 besök, så det blev ju en del...
  • anna tuva

    Känner att jag knappt orkar jobba. Har inte perfekt bs och mår illa/ spyr ibland. Men kan liksom inte riktigt erkänna det. Vill spara ihop lite pengar också. Blä.

  • sara1974

    Hej

    Hoppas ni mår bra allihop.

    Här rullar det på i ett rasande tempo. Lilleman blev en månad igår, och växer så det knakar :)y

    Har en fråga som inte har nåt med graviditet att göra, men tänkte att här finns ju många "rutinerade" diabetiker som kanske har svar :) Det är så att mitt bs börjat bli högre än vanligt de senaste dagarna. Efter förlossningen kunde jag gå tillbaka till mina normala enheter, men nu blir det ganska högt om jag tar dom. Funderar om det kan vara mensen som är på G? (Ammar inte)

    Brukar ni få ökat insulinbehov innan mens? Jag blev gravid bara två månader efter min diabetesdiagnos, så hann ju nästan inte ha någon mens :P

  • Diabetikern Jojo

    Sara1974: Vet att många diabetiker får ökat insulinbehov vid mens, jag har någon gång behövt ta en eller två extra enheter men oftast inte! Fast tror du mensen kommer redan en månad efter förlossningen? Jag trodde de "magiska 8 veckorna" skulle vara över innan kroppen börjar bli sitt normala igen!? Kommer knappt ihåg hur det var! ;)

  • Tittuten

    Jag var på tillväxtUL i onsdags (vecka 36+5 då) och bebisen var 24% större än normalt.

    Jag har en vilopuls som toppar på 133 och mår allmänt dåligt. Blodsockret är svängigt och jag har foglossning.

    Mina tidigare förlossningar har dragit igång av sig själv och barnen har väl varit normalstora men nu känner jag mig orolig för att den här bebisen ska bli jättestor!

    Är idag i vecka 37+3 och ska på nytt ul på onsdag igen. Hoppas först och främst på att tillväxten trappat av lite men om den fortfarande är stor så hoppas jag på att få bli igångsatt.

    Hur stort över det normala var era bebisar när ni fick igångsättning beviljat?

  • Diabetikern Jojo

    Gick in i v 19 idag och mår fortfarande illa och kräker sporadiskt! Min sambo tycker att det är framsteg om jag klarar en hel dag utan att hulka men jag tycker själv att om jag ändå mår illa hela tiden så är det samma skit! Det ända positiva är väl att jag inte gått upp lika mycket i vikt som med tvillingarna vid denna punkten trots att jag låg och spydde mer än halva dagarna då! Käkade ju hela tiden då för att hålla bs uppe - borde antagligen blivit inlagd men lyckades hålla mig flytande! Det är ju som tur är inte lika illa denna gången!

    Imorgon är det dags för RUL och börjar oroa mig - som inför alla UL! Har fortfarande inte känt ordentliga rörelser trots att man hela tiden hör att man ska känna det mycket tidigare med andra grav! Har kanske moderkaka i framvägg igen!? Jaja ska säkert gå bra!

    Tittuten: Det undrar jag också - kan ju inte jämföra med förra grav! Jag får för mig att de börjat prioritera mammans mående mer här när man har diabetes!? Kanske inte stämmer men man hoppas ju! I slutet av förra grav började jag ju kräka igen och det vet jag inte om jag orkar med igen! Det är ju jobbigt nu och så kan jag inte vara med mina barn ordentligt! :/ Definitivt sista grav för min del - min kropp tycker ju inte alls om det och jag får ju inte njuta direkt!

  • Tittuten

    Det är definitivt min sista graviditet med!

    Har mått okej med de andra två även om den första är född för tidigt, men den här gången har typ inget funkat!

    Jag har kräkts nästan varje dag sedan innan jag testade positivt. Blodsockret har antingen varit högt eller lågt, det har varit så svårt att hitta ett bra medelvärde.

    Bebisen har en missbildning på lungorna som vi fått undersöka ordentligt med specialister och magnetröntgen och så då det är en ovanlig missbildning.

    Jag har sån foglossning att jag inte tar mig fram utan värktabletter och kryckor.

    Har hög puls och börjar få högt blodtryck nu också.

    Är så sjukt less på att vara gravid nu kan jag lova! ;)

  • Diabetikern Jojo

    Tittuten: Ja usch det låter inte kul! Jag har ingen foglossning ännu iaf och hade nog inte det med tvillingarna heller - svårt att säga vad som var vad för kunde knappt gå ändå! :/ Har dock ont i jumskarna rätt ofta - speciellt när jag vänder mig i sängen på natten! Är som om någon skär i jumskarna med kniv! Men läkaren sa att det var normalt - musklerna som livmodern är fäst vid som drar sig! Om jag bara kunde sluta må illa och kräkas så kanske jag kunde känna mig som människa igen!

    Men om ditt BT börjar bli högt är de inte oroliga för havandeskapsförgiftning? Känns som bättre att ta det säkra före det osäkra!? Fast ibland är läkarna lite för otydliga - jag vet fortfarande inte varför jag blev igångsatt med tvillingarna och fick ju inget att säga till om heller! :/

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare