• Vilda Tiger

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Nu fortsätter vi vårt babbel under resan mot våra små. {#lang_emotions_smile} Här samlas vi som har diabetes typ 1 och är gravida, för att diskutera dagliga blodsockerkontroller, hba1c, tillväxtultraljud, mat och annat som har med hanteringen av vår diabetes under graviditeten att göra.

    Välkommen!

    bf-tråd: www.familjeliv.se/Forum-2-143/m47858295.html

    förra tråden: www.familjeliv.se/Forum-2-143/m48213362.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-06 22:13
    Ny bf-tråd!!! www.familjeliv.se/Forum-2-143/m51905038.html

  • Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare
  • sara1974

    Jojo - Efter förra graviditeten kom mensen efter fem veckor, så det kan gå fort :) Har dock inte kännt av någon ägglossning ännu, och den brukar kännas rejält för mig. Nåja, det visar sig. Lite höga bs kan ju även vara en följd av dåligt med sömn och den stress som ibland uppstår när två ungar skriker samtidigt :P

  • Tittuten

    Jag kollar blodtrycket två gånger i veckan nu men än så länge är det på okej nivåer, men får jag ont i huvudet/suddig syn eller kroppen börjar svälla så måste jag åka in för då kan det vara havenskapsförgiftning sa läkaren sist jag var där...

    I morgon är det dags för tillväxtUL igen så jag hoppas på att få nått besked. Är så trött på att må så här!

  • anna tuva

    Har sån himla dåligt samvete för att jag ska kolla om jag kan vara sjukskriven halvtid. Mår illa halva dagarna, svängiga blodsocker som inte är så låga som de borde. Är också väldigt nervös inför förlossningen.

  • Diabetikern Jojo

    Var på RUL igår och det blir en tredje tös för oss! Jag hade BF 6 sep men blev flyttad till 1 sep så misstänker att bebisen är lite stor redan nu för jag har alltid ägglossning senare än vad som är normalt! Kanske inte så konstigt med tanke på mitt svängande bs!

    Tyckte hon undersökte hjärtat lite väl länge så hoppas allt är bra - blir väl hjärt-UL om två veckor!

  • VäntanochLängtan
    Diabetikern Jojo skrev 2015-04-08 13:36:45 följande:

    Var på RUL igår och det blir en tredje tös för oss! Jag hade BF 6 sep men blev flyttad till 1 sep så misstänker att bebisen är lite stor redan nu för jag har alltid ägglossning senare än vad som är normalt! Kanske inte så konstigt med tanke på mitt svängande bs!

    Tyckte hon undersökte hjärtat lite väl länge så hoppas allt är bra - blir väl hjärt-UL om två veckor!


    Då har vi samma bf-datum Jojo! När vi var på RUL rörde sig bebisen alldeles för mkt för att hon skulle kunna undersöka hjärtat ordentligt. Den var otroligt livlig. Hon sa att allt hon kunnat se såg normalt ut, men har fått tid för nytt ul av enbart hjärtat om ett par v. Då ser de tydligare antar jag. Men jag nojjar förstås ändå över att hon såg nåt som inte stämde, trots att hon sa att det såg normalt ut hittills..

    Vi kunde inte få veta kön då det först nästan säkert såg ut som en flicka, men sen såg hon nåt som tydde på pojke :P så fick bildbevis på båda, hehe. Men jag tror på pojke jag. kanske kan man se längre fram vid tillväxtultraljuden vad det är :)
  • sosso08

    Hoppar in här (igen), följde tråden för ca 5år sedan då jag väntade mitt första barn Nu är det dags för syskon och jag har rätt precis plussat.

    Minns inte alls hur sockret var sist men har för mig att jag var rätt mycket låg så här tidigt och krävde lite insulin. Men NU är det helt tvärt om, behöver öka massor... Är det normalt, eller någon som känner igen sig?

  • Diabetikern Jojo

    VäntanochLängtan: Ja hjärtultraljudet är ju en ordentlig undersökning av bebisens hjärta - införsel och utförsel av blodet med massa mera! När vi gjorde det med tvillingarna så var det nästan komiskt "de ska vara vakna men ligga stilla"! Ja men vänta så ska jag säga till dem! :P

    Jag fick reda på att man inte kan säga kön helt säkert ändå förrän v 25-30! Tydligen är det en del som fått reda på att de väntat flicka/pojke i v 18 men sen gör ju alla UL i v 32 inför förlossningen och då har de fått veta att det var det andra könet istället! Lite jobbigt med sånt men oftast är det ju rätt!

    Jag är sån som måste planera och vi har ju tagit fram några tjejnamn som passar tillsammans med tvillingarnas namn och det hade ju varit jobbigt om vi sen helt plötsligt skulle komma överens om ett pojknamn för där har vi ju inte ens funderat! Haha...

  • Tittuten

    Nu är min flicka här! Hon föddes förra fredagen så hon har redan hunnit bli en vecka gammal.

    Började få värkar redan på tisdagen, åkte in under onsdagen och blev inlagd. Värkarna kom och gick men inget hände så på fredagen bestämde de sig för att sätta igång mig "långsamt", dvs de skulle ta hål på hinnorna och sen ge mig värkstimulerande dropp under lördagen om inget hänt.

    10.55 fick de hål på hinnorna och 13.19 föddes hon så det gick fort.

    Vägde 4180 gram och är därmed det tyngsta av mina tre barn.

    Vi ligger fortfarande inne på grund av hennes missbildade lungor och hjärta men allt verkar vara väldigt bra trots allt så vi förväntar oss att få åka hem efter helgen! :)

  • Diabetikern Jojo

    Tittuten: Stort grattis! Skönt att allt gått bra!

    Själv var jag på hjärt-UL imorse! Hade tiden 8.30 men blev en kvart sen efter att jag fått upp hela frukosten och det blev en process! Allt såg bra ut vilket kändes skönt nu när mitt bs varit som en berg-och-dalbana! Tydligen hade de precis fått en ny maskin så jag fick en extra lång undersökning i olika program och med olika filter så det kändes väldigt ingående!

  • sara1974

    Grattis Tittuten! Vad skönt att förlossningen gick bra, och att allting ser bra ut trots allt. Hoppas ni får åka hem och mysa med resten av famljen snart :)

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare