• mammaannika

    Potträning

    Skulle behöva hjälp med sonens potträning. han är 3,5 men har en utvförsening på ett år. Han, inte jag, har bestämt att han ska gå i kalsonger. hade jag fått bestämma hade vi väntat till sommaren då vi kunde vara ute och ha tunnare kläder.

    Har absolut ingen erfarenhet av dettH eftersom storebror,nu 5 år och jätte tidig med det mesta, bara bestämde sig en dag när nyss fyllt 3 att han inte skulle ha blöja mer och efter en dag vara han torr och jag kan räkna de olyckor han haft.

    Bara idag har jag torkat golv 3 gånger.....
    Nu har sonen blöja på sig men det vill han ju inte. Och han vill ju bli torr. men hur ska jag få honom att förstå. Han säger inte till när han har kissat utan jag upptäcker små kladdpölar på golvet.

    Till saken hör att han också är under utredn för autistiska drag så jag vet inte hur mycket han tar in av det jag säger. Han verkar liksom inte riktigt förstå att han ska gå på  toa när det behövs. Men han kan kissa på pottan på kommando.

    Äh, jag vet inte. Detta verkar förmodligen superluddigt. Till råga på allt är storebrorsan sjuk och svärfräldrarna på väg för att passa imorgon så tack på förhand alla ni som svarar med goda råd. Jag kanske inte hinner kolla idag men gör det i så fall morgon.


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-26 18:43
    Mamma! Nu kommer kisset!!!
    Tänk att jag precis fick höra de orden och att vi precis hann till pottan. Lyckoträff? Kanske! Jag är lycklig ändå.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-26 18:55
    Det var en lyckoträff.
    Har precis torkat igen golvet igen. Han satt fullt nöjd i soffan med blöta kalsonger.
  • Svar på tråden Potträning
  • mammaannika

    Tack så jättemycket för tipsen. Jag läste din blogg och tror att jag förstår hur tanken är. Det är ju som sagt han som vill, inte jag, jag har ingen brådska. Men eftersom han vill  känns det som att man borde hänga på.

    Det känns verkligen skönt att man kan få stöd här på FL i de frågor som man har. Och frågor det har man många....

    Tack.

  • mammaannika

    Mamma till tre kotta:Tack för tipset. Jag ska kolla var man kan köpa dem. Känner liksom på mig att det här kommer att ta tid. I dag har han varit hemma med farmor och farfar och de har också fått torka golv. Just nu är han utan igen. VI får väl se hur länge det varar.

    Man känner ju samtidigt att jag vill uppmuntra honom i hans val för det naturliga är ju att vara blöjfri så småningom. Men jag vill att han ska få lyckas hela tiden. Jag vill inte att han ska känns att han misslyckas. Så tack för tipset.

Svar på tråden Potträning