• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Ova

    M1986: Jag hade scrollat ned bilden lite långt så jag läste som att texten till din bebistårta hörde till explorertårtan. Det lät väldigt roligt att du gjort en spritflasketårta som "välkommen hem lilla bebis tårta"

  • lunkentuss
    Lenilus skrev 2011-07-11 17:42:57 följande:
    Ooh... att hon ens vågade be om att du skulle göra tårtor! Nu får du ta tårtvila ett tag och njuta av din lilla bebis! Order från mig, Flört. Tårtorna blev iaf jättefina!
    jag kände detsamma under bakandet -hon stod inte högt på "gilla-listan" just då xD
    Tack så mkt =)=) ja, nu blir det bebis för hela slanten =)
  • Sigrid
    lunkentuss skrev 2011-07-11 14:01:21 följande:
    Har fått upp lite nya bilder i bloggen nu =) Explosionstårtor till svärmor som fyllde 50 år i lördags. Det var inte mitt roligaste tårtbak -stressigt och uttröttande då jag var tvungen o börja med tårtbaket samma dag som vi kom hem från BB med vår tredje lilla bebbe... Men jag hann klart o svärmor var nöjd iaf Nu hoppas jag att ingen mer ber om tårta så jag kan ägna mig åt bebisgos ett tag istället =)

    bullemamman.blogg.se
    Håller med de andra. Hoppas du får vila och enbart baka om du själv vill och orkar framöver. Ta hand om lilla bebisen!
  • kikki kikki

    Attans....skulle vilja veta lite om bröllopstårta.....jag hade tänkt göra typ 2 tårtor som sitter ihop...alltså en botten som är stor och direkt en mindre uppepå men att ha den andra stå på ett fat som byggs in under sp;n....förstå¨r ni?
    men nu har jag ändrat mig med fatet....och undrar nu om man kan skippa fatet och göra dom två bottnarna som en hel tårta.
    Jag får för mig att det blr svårt att skära tårtan om det är ett fat inne i tårtan men är rädd att tårtan faller ihop av tyngden i mitten om man inte har det ...(jag har pinnar som ska vara stöd under fatet)
    Någon som vet????   

  • Ängaboll

    Jag måste bara dela med mig utav ett recept på macaroons som är så himla bra!
    Jag har testat ett flertal recept med varierat resultat men det är först med detta recept som jag fått dem perfekta flera ggr med fina "fötter" *lycka* :)

    3 äggvitor
    2 msk socker
    200 g florsocker
    120 g mandelmjöl

    Vispa äggvitorna till mjuka toppar. Tillsätt socker och ev karamellfärg och vispa tills sockret smält.
    Vänd ner florsocker och mandelmjöl i 2 omgångar. Häll smeten i en spritspåse med en 1½ cm slät tyll.
    Spritsa ut i ca 3 cm stora rundlar med 2 cm mellanrum. Knacka plåtarna mot bänken så att smeten jämnas till. Låt stå 15 min innan gräddning. Sätt ugnen på 150 grader och grädda dem i ca 20 min. Låt dem sedan stå i 5 min innan du lägger upp dem att svalna på galler.
    Fyll dem sedan med önskad fyllning.
    Lycka till!!

  • kikki kikki

    Någon som vet vart man kan få tag på stora tårt kartonger????
    den största jag hittade var på 30 cm och jag behöver ha på minst 38 cm
     

  • Madida

    Har kollat igenom nästan hela bildtråden och måste säga att ni är fantastiskt duktiga! Riktigt imponerande!!


    Har inte jag rätt så har vi båda fel ;)