• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • LovisaTilda
    Gurkan skrev 2011-07-06 18:53:26 följande:
    Mosade hallon och grädde är gott men det blir lite löst att fylla en tårta med. Kan jag stabilisera det medd marsanpulver och i så fall hur mycket marsan behöver jag till 3 dl grädde?
    Jag brukar ha ca 3 msk snabbmarsan-pulver till 250g hallon och 3 dl grädde :)
  • Gurkan
    LovisaTilda skrev 2011-07-06 22:04:08 följande:
    Jag brukar ha ca 3 msk snabbmarsan-pulver till 250g hallon och 3 dl grädde :)
    tack!
  • Gurkan

    Jag behvöer lite hjälp här...
    Jag ska baka en tårta på två chokladbottnar och så täcka sidorna och ett generöst lager ovanpå med en sorts fyllning. Helst ska den innehålla hallonsylt (har en underbar hallonsylt som jag skulle vilja använda). Först tänkte jag bara vanlig hallongrädde och då stabilsera den med marsanpulver men jag är kluven...

    Funderar på om man kunde smaksätta en whipped cream cheese frosting men den är ju itne heller så stabil. Eller om man skulle göra någon form av buttercream? Eller någon med creme fraiche?

    Något som blir stabilt i alla fall.. hjälp mig!
    Någon som har något gott på lut! 

  • Lilla fröet

    har idag gjort en kräm på grädde o vit choklad som jag ska täcka med..men av någon anledning..den kokade inte, då jag vispade hela tiden..så har den totalt skurit sig i bara blivit grynig, måste åka o köpa ny nu, men hur läne måste den stå innan man kan vispa den tilll fluff? vet ju helst över natten men detta e inte möjligt... lätt panik


    Tösen 2006 BF 14/8 2011 (säg till om du vill kolla hos mig)
  • Smulan1979
    Lilla fröet skrev 2011-07-07 20:27:22 följande:
    har idag gjort en kräm på grädde o vit choklad som jag ska täcka med..men av någon anledning..den kokade inte, då jag vispade hela tiden..så har den totalt skurit sig i bara blivit grynig, måste åka o köpa ny nu, men hur läne måste den stå innan man kan vispa den tilll fluff? vet ju helst över natten men detta e inte möjligt... lätt panik
    Tror att den bör stå i alla fall 3 timmar i kyl. Om du har bråttom så kanske det kan vara bra att täcka med något annat?
  • Lilla fröet
    Smulan1979 skrev 2011-07-07 20:47:34 följande:
    Tror att den bör stå i alla fall 3 timmar i kyl. Om du har bråttom så kanske det kan vara bra att täcka med något annat?
    tårtorna ska levereras i mon..men har smält ny choklad nu..får väl vänta till imon..kan inte va uppe inatt..det e bröllopstårtor, så därför känner jag att det e extra viktigt att det blir osm det ska, har nämligen ljus o mörk choklad o sen täcka med vit...det e ju grädde o choklad, då behöver jag väl inte fodra heller?
    Tösen 2006 BF 14/8 2011 (säg till om du vill kolla hos mig)
  • Smulan1979

    Lilla fröet: ja då förstår jag om du är stressad, hoppas den blir bra imorgon!

    Om tårtorna ska ätas samma dag så ska det nog funka utan att fordra. Annars beror det ju vad du täcker med. Ballinas sp, eller hemmagjord sp med gelatin behöver inte fordras. Täcker du med annat hade jag fordrat.

  • Lilla fröet

    det e ballinas, har inte fodrat innan, men har i princip bara täckt med grädde innan. dom ska ätas på lördag..


     


    Tösen 2006 BF 14/8 2011 (säg till om du vill kolla hos mig)
  • Vaja
    Lilla fröet skrev 2011-07-07 22:15:03 följande:

    det e ballinas, har inte fodrat innan, men har i princip bara täckt med grädde innan. dom ska ätas på lördag..


     



    Ballinas behöver inte fodras så det behöver du inte tänka på Glad 
    Man kan ställa in fluffen i frysen någon timme för att få den att kallna fortare.
    Hoppas att det blir bra ändå, man vill ju att det skall bli extra bra då det är bröllopstårta.