Inlägg från: Zelmilainen |Visa alla inlägg
  • Zelmilainen

    Tårttråden del 17

    Mynta skrev 2010-11-08 18:52:11 följande:
    Jag fnular fortfarande på tårtor till personalfesten... Blir ni trötta på mig så är det bara att ignorera. Drömmer

    Tårta 1 blir en ganska klassisk tårta. Ljusa bottnar, rårörda hallon och glasscreme. Täckt med SP. Inga problem där alltså.

    Tårta 2 blir även den med ljusa bottnar. Funderar på blåbärsmousse och vit chokladmousse. Vad tror ni om det? Är det någon som gjort fluff på Marabou Vintervit? Blev den för söt? Har hört att chokladen är väldigt söt.

    Tårta 3 blir en chokladtårta. Mörka bottnar, päronmousse och chokladfluff av något slag. Tror ni att det blir för chokladigt eller kan det funka?

    Funderar även på åtgång av SP. Chokladtårtan ska täckas med MMF, men de andra två har jag tänkt täcka med SP. Kommer även att göra (ganska enkla) dekorationer av SP. Hur mycket behöver jag till två stycken 24 cm tårtor? Cirka 10 cm höga beräknar jag att de blir.
    after eight fluff till den med choklad. och har läst ganska nyligen i tråden om en som gjort på nya marabouchokladen
    nehepp...
  • Zelmilainen
    mina12 skrev 2010-11-09 21:40:35 följande:
    Ljungsbro! Kul, då är vi nästan grannar - bor i Berg. Lite O.T.... sorry!
    och för att bli ännu mer ot, så har jag jobbar i ljungsbro/berg... *L*
    mullemuppan skrev 2010-11-09 21:31:27 följande:
    Nej tyvärr inte, som Ljungsbro bo så hänger jag dock allt för ofta på Cloettas fabriksförsäljning och Good Chokladen med Cashew och Tranbär har blivit en storfavorit... Gillar när den feta och ibland lite fadda smaken från nötter bryts av med något syrligt och fräscht!
     den chokladen lät spännande att ha i en tårta
    nehepp...
  • Zelmilainen
    Moonlight83 skrev 2010-11-12 00:00:21 följande:
    Vad skulle ni spontant använda i lager två då lager ett i tårtan innegåller passionsmousse? Gärna om ni testat kombon tidigare då denna fyllning ska vara till en bröllopstårta.
    jag har haft mörk choklad med passionsfrukt i *mums*
    nehepp...
  • Zelmilainen
    Dipsy skrev 2010-11-12 14:58:04 följande:
    försökt hitta receptet i din blogg på kaffesmörkräm...men hittar det inte...smälter man smöret så att kaffe pulvret smälter??? annars blir det väl kaffe korn i krämen??
    brukar du fodra med den eller har du det som en fyllning?? vad passar i hop med smaken kaffe??
    kan tänka mig att den är mindre barnvänlig?
    geisha fluff kanske skulle funka med kaffesmör kräm och grädde?? (läste någonstanns just om geisha fluffen att det skulle vara krångel att göra?? men minns inte riktigt vad jag läste :-S )

    päron mousse...köper ni den färdig eller gör ni den med esssens och grädde eller mixade päron halvor?
    jag har gjort geishafluff, inga problem alls

    ang päronmousse stod d om det bara nån sida tillbaka i tråden... 
    nehepp...
  • Zelmilainen
    Moonlight83 skrev 2010-11-15 16:23:00 följande:

    Efterlysning!

    vilket marshmallowsmärke använder ni er av? Jag har alltid köpt det på willys,elorados för ca 12kr 250gram. Nu verkar de ha leveransproblem med just den produkten för på 3 av willus i närheten är de helt slut.Enligt kassaperonalen hade hon inte sett dem på flera veckor.


    osäker på märket (kan kanske kolla i eftermiddag men jag köper d på ica maxi i hyllan med utländska produkter.
    nehepp...
  • Zelmilainen
    Zelmilainen skrev 2010-11-16 07:48:00 följande:
    osäker på märket (kan kanske kolla i eftermiddag men jag köper d på ica maxi i hyllan med utländska produkter.
    så här ser förpackningen jag använder ut...


    nehepp...
  • Zelmilainen
    FrippeFripp skrev 2010-11-16 23:47:32 följande:
    hej hej :) är det någon som gjort converse skor? :) hur gör ni? finns det nån ritning? :)
    d finns flera tårtor i bildtråden på just converseskor...
    nehepp...
  • Zelmilainen
    MissMurrig skrev 2010-11-17 22:33:26 följande:
    Hej, finns det något annat enklare recept på passionmousse än det i JFL's blogg?  Tackar! {#emotions_dlg.flower}
    jag frågade tre gånger här i tråden efter d tror jag *L* men till slut fick d bli pulvervarianten då det i jfls blogg är alldeles för krångligt för att jag skulle våga mig på d *L*
    nehepp...
  • Zelmilainen
    MissMurrig skrev 2010-11-18 18:58:14 följande:
    Vilken pulvervariant? För den på tårtdecor är ju "tropisk" med flera frukter....
    det finns passion/mango på ica maxi. ville ha enbart passion men eftersom den va så krånglig att göra fick d bli den iaf...
    nehepp...
  • Zelmilainen
    hoppas på en liten skrev 2010-11-18 20:09:03 följande:
    hej på er jag ska baka tårta till min son som fyller på söndag och fick bra tips på fyllnigar tänkte ha Bananmousse + chokladganache men hur gör man det? nån som kan skriva receptet till mig? tack tack på förhand :)
    ganache=fluff, 180gr choklad och 3 dl vispgrädde. smältes ihop på svag värme (får INTE koka). ska sen stå i kylen minst sex timmar, gärna över natten innan det vispas och läggs i tårtan.
    nehepp...
Svar på tråden Tårttråden del 17