Inlägg från: Zelmilainen |Visa alla inlägg
  • Zelmilainen

    Tårttråden del 17

    MissMurrig skrev 2010-12-16 20:01:40 följande:
    Ja tack! {#emotions_dlg.flower}
    sådär, nu finns den i tråden. sen lite olja/kokosfett och nån sked vatten typ. jag färgade med karamellfärg då det var det jag hade hemma. fungerade bra.
    nehepp...
  • Zelmilainen
    Snarkofagen skrev 2010-12-18 13:40:08 följande:
    Hej alla! Inspirerad av er och tack vare alla fina tips ni delar med er av, har jag nu petat ihop två tårtor till i morgon. Nu fattar jag varför dekorationer ibland hamnar lite där det kanske inte riktigt är tänkt Ska "lappa" några revor med dekorationer i morgon. Aja. Första försöket. 

    Två frågor som jag hoppas ni kan svara på.

    - Björnbärsmoussen gick åt h-vete. Gelatinet stelnade i strängar. Vad hände? För varmt gelatin? Hur ska jag i såna fall göra eftersom gelatinen börjar stelna så fort jag tar den från plattan.
     
    - Min hemgjorda mmf ville jättegärna spricka och framför allt i kanterna när jag kavlade. Blev dock snyggt när locket väl kom på. Vad har jag gjort för fel med mmf'en?  

     
    kanske fungerar att göra som med frusna hallon som jag har för mig att missy cat tipsat om. dvs att man mosar/passerar bären och sen blandar med snabbmarsan så har man en "mousse"

    kolla doseringstabellen jag skrivit några inlägg tidigare och se om mängden florsocker/marshmallow skiljer sig mkt  
    nehepp...
  • Zelmilainen
    Snarkofagen skrev 2010-12-18 14:13:11 följande:
    Jag tinade björnbär och gjorde puré av den först och blandade sedan ner gelatinet i purén. Därefter ner i hårt vispad grädde. Men jag tror som sagt på att jag hade för varmt gelatin. Hoppas det blir gott ändå. Framför allt - hoppas tårtan håller... Ska visserligen bara bjuda på den hemma men ändå

    Det var precis ditt recept på mmf jag följde Som sagt, den blev följsam ändå men ville gärna spricka i kanten. Dumt. 
    min va hur mjuk som helst. dock hade jag ju (som skrivet ovan med) i lite olja och vatten samt karamellfärg, mao lite mer vätska. kanske var det?
    nehepp...
  • Zelmilainen
    Snarkofagen skrev 2010-12-18 14:22:49 följande:
    Inte det heller. Hade i 2 msk vatten och 2 msk olja. Men skit samma. Om nån kommer på varför den kan ha spruckit, får ni gärna hojta till. Gott blir det säkert i alla fall. 
    ok, DÅ vet jag inte *L* 
    nehepp...
  • Zelmilainen
    Mamma till V och E skrev 2010-12-18 15:06:03 följande:
    Någon som har tillgång till en bra tårtbitsuträknare. Har använt den på Tårtiversum men sidan ligger ju nere nu.

    Tacksam för hjälp!
    tror missy cats man håller på och försöker ordna än. annars finns en länk/anvisning till nåt man ska kunna använda lite så länge.
    nehepp...
  • Zelmilainen
    lillzandra skrev 2010-12-18 17:20:00 följande:
    tänkte kolla med er om det finns nåt färdigt typ marsipan i svart?? min dotter är mussegalen så funderade på om ja skulle försöka mig på nåt sånt kanske.. hon fyller år imorrn dock.. visst e d bäst å göra tårtan imorrn då va?? lr kan man göra d idag?
    godare om du gör den idag och sen hinner den gotta till sig till imorrn lite osäker på vart man kan få tag på svart marsipan. framförallt med tanke på tiden, men ica maxi kanske?
    nehepp...
  • Zelmilainen
    lillzandra skrev 2010-12-18 17:37:54 följande:
    ok då gör jag dom ikväll.. :) ja tänkte åka till maxi så ja får se om det finns där... fick lite inspiration när ja såg alla era fina..  vore riktigt kul  å kunna göra såna konstverk.. :)
    det är om de har vid bageriavd om de har öppet där... på maxi hos oss (norrköping) finns ej svart i vanliga bakhyllan har jag för mig...
    nehepp...
  • Zelmilainen
    lillzandra skrev 2010-12-18 17:44:26 följande:
    ok.. ja ja får kolla.. annars får ja väll ta en annan färg på musse helt enkelt.. :) inte hela världen.. karamellfärg finns inte heller svart va?
    nej, tror bara det finns blå, röd, gul och grön. dessutom tror jag bara det skulle bli grått (men det vet jag inte utan bara tror).
    nehepp...
  • Zelmilainen

    missy cat: toppen. ts kanske kan lägga en länk i ts så att folk kan hitta den enkelt där


    nehepp...
Svar på tråden Tårttråden del 17