Inlägg från: Zelmilainen |Visa alla inlägg
  • Zelmilainen

    Tårttråden del 17

    maggan75 skrev 2011-01-03 19:21:13 följande:
    Vad rekommenderar ni mer för fyllning i en  tårta  tillsammans med  Ahlgrensbilarfluff  ??
    Har haft  glasscreme förut  men finns det ngt annat som passar till ?
    jordgubbsmousse? päronmousse?
    nehepp...
  • Zelmilainen
    maggan75 skrev 2011-01-03 19:25:17 följande:
    Tack.. har idé torka
    så lite så. det var nåt som lät gott till
    nehepp...
  • Zelmilainen
    Amigos skrev 2011-01-03 23:06:16 följande:
    Måste man fodra MMF för jag kommer att spackla med grädde.
    du behöver inte fodra då det innehåller gelatin... jag körde denna doseringstabell då jag gjorde mmf...

    MMF-beräkning


    Marsmallows    Florsocker             MMF


    50g                    125g                       175g


    100g                  250g (½ paket)       350g


    200g                  500g (ett paket)      700g (räcker till en normalstor tårta)


    300g                  750g (1½ paket)     1050g


    400g                  1000g (2 paket)      1400g (räcker till två normalstora/en stor tårta)


    500g                  1250g (2½ paket)   1750g


    Det går att göra figurer i SP/MMF. Det går att färga med hushållsfärger, men pastafärger är mycket bättre, då dessa inte blöter ner pastan.


     
    nehepp...
  • Zelmilainen
    Seka skrev 2011-01-04 20:28:51 följande:
    Allvarligt? Sp måste ju alltid fodras och den innehåller också gelatin...

    Jag jobbar själv inte i mmf men det vore ju trevligt om det var så!
    nej, den måste inte alltid fodras, bara om den inte innehåller gelatin...
    nehepp...
  • Zelmilainen

    funkar pollyfluff och jordgubbsmousse ihop? ljusa bottnar, chokladsmörkräm runtom.


    nehepp...
  • Zelmilainen
    joseline skrev 2011-01-07 20:43:15 följande:
    Pollyfluff och jordgubbsmousse blir jättegott tillsammans, har inte provat med chokladsmörkräm till men det borde fungera.
    ok, tack... jag tänkte göra en simpel tårta, dvs ej täcka den, till mina kollegor på måndag. jag har nyligen separerat från min sambo och kollegorna har varit så snälla och ställt upp och lyssnat och funnits där... så jag tänkte tacka d hur mkt polly bör jag ha till ca 3dl grädde? choklad e ju ca 180gr, men med gelatin i ska man väl ha mindre?
    nehepp...
  • Zelmilainen
    joseline skrev 2011-01-08 10:19:14 följande:
    Jag har använt 180 g till 3 dl grädde, blir ganska tjock kräm men jag tycker det blir bra. Går ju alltid blanda i mer grädde efter du vispat om du vill ha det luftigare.
    ok, tack. tänkte göra den om en liten stund och va precis på väg att fråga... *L*
    nehepp...
  • Zelmilainen

    jag ska göra en långpannebotten ikväll, tänkte utgår från receptet missy cat har i sin blogg. har för mig att 5 ägg skulle va lagom till en botten, men gräddningstiden, är det densamma för långpannebotten som när man gör 3 vanliga bottnar i mindre rund form?


    nehepp...
  • Zelmilainen
    Lellan skrev 2011-01-08 16:16:36 följande:
    Frågar igen...hur mycket bilar resp grädde behöver jag när jag gör fluff?

    En annan fråga, använder ni varmluft när ni gräddar tårtbotten? Jag har gjort det och tycker att ytan blivit lite hård. Kan det bero på varmluften?

    Tack Maria för tipset med kartonger Glad
    har för mig att jag läst mig till i tråden innan att ca 60-80gram bilar på 3dl grädde, men kan ha fel... ang ugnen vet jag ej...
    nehepp...
  • Zelmilainen

    missycat: gjorde "din" tårtbotten innan. ser riktigt bra ut iaf. nu återstår att fylla den sent ikväll så den hinner gotta till sig till måndag


    nehepp...
Svar på tråden Tårttråden del 17