• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • 83an
    83an skrev 2010-04-18 14:41:16 följande:
    Nästa helg ska vi ha kalas och nu letar jag efter tips på tårta.Funderade på att göra en på vanlig sockerkaksbotten och funderade på att ha chokladmousse emellan och MMF över.Har ni några tips på goda tårtor med chokladmousse?Eller andra tips där jag kan göra en tårta på långpanna, marängtårta går oxå bra.Jag själv föredrar marängtårta medans mannen vill ha sockerkaksbotten.
    Min man älskar Marabou mjölkchokla och Geisha, så kanske man skulle kunna fylla med ngt sådant fluff...

    Är det ngn som testat fluff till marängtårta?
  • lunkentuss

    Vem hade en arbetsbeskrivning i sin blogg hur man gör en katt?? Trodde jag sparat den bloggen, men tydligen inte xD

    O är det nån mer som har steg för steg instruktioner eller tips vart man kan hitta mer sånt? *total nybörjare*

  • Sigrid
    lunkentuss skrev 2010-04-18 15:28:31 följande:
    Vem hade en arbetsbeskrivning i sin blogg hur man gör en katt?? Trodde jag sparat den bloggen, men tydligen inte xDO är det nån mer som har steg för steg instruktioner eller tips vart man kan hitta mer sånt? *total nybörjare*
    Kan det vara denna du tänker på? Såg länken i den här tråden och sparad den.

    http://marsipanemla.blogspot.com/2010/03/hur-man-gor-en-katt-i-marsipan-steg-for.html
  • Sigrid

    Jag har sett att vissa tårtor har en snurrad korv längst ner mot tårtfatet, t.ex. Hello Kitty-tårtan i inlägg #249 i bildtråden (Elishas tårta). Hur får man en sån snygg? Hur gör man?

  • Sigrid

    Hur lyckas man med rosor som hänger/kläner/droppar ner från tårtan?
    Jag kommer göra en tårta där det blir en skarv på sidan av tårtan och tänkte att jag kunde dölja den med rosor. Ge mig tips på hur jag får det att bli snyggt.

  • stökmamma
    mipsan skrev 2010-04-17 20:38:04 följande:
    Har haft internetproblem så det blev en del letande innan jag hittade ditt svar..Oj vilket jobb. Det verkar inte vara något jag klarar av.Har en helt crazy idé, så om någon vill kommentera och tycka om den så skulle jag bli glad..Tänkte göra en gigantisk rulltårta som jag ställer upp *25 hög och 15 i diameter*. Tänkte då göra två så jag fyller med två olika fyllningar och sen skarvar ihop så det blir två olika smaker i den. Plus att då blir den riktigt tjock och stor. Ev täcka den med SP men då blir det ju en ful skarv så jag vet inte.. Det där med Fluffy White Frosting-tipset tänkte jag sno och använda uppepå..Är det bara en galen idé eller kommer det att funka? kommer den hålla att stå, eller måste man stötta upp den på något sätt? Som sagt, kom med förslag och idéer och feedback. Jag måste göra den till den 27 april så jag måste börja planera den nu för tid är en lyxvara!Tack på förhand!
    måste den stå upp/vara i 3d? annars fanns det ju en snygg drinktårta i bildis för en tid sen som va platt, kanske gått att göra som ölglas....

    ( kan tyvärr inte hjälpa dig med din ide )
    andras barn och mina älskade ungar
  • majlinsa

    Jag tänkte göra en tårta och tidigare har jag hållt mig till marsipantårtans fyllning. Nu är jag inne på limemousse och enkel vit chokladmousse från JFL blogg. Täcka med grädde och marsipan. Är jag inne på rätt spår eller finns det nått som blir ännu bättre?


  • ninnione
    83an skrev 2010-04-18 14:41:16 följande:
    Nästa helg ska vi ha kalas och nu letar jag efter tips på tårta.Funderade på att göra en på vanlig sockerkaksbotten och funderade på att ha chokladmousse emellan och MMF över.Har ni några tips på goda tårtor med chokladmousse?Eller andra tips där jag kan göra en tårta på långpanna, marängtårta går oxå bra.Jag själv föredrar marängtårta medans mannen vill ha sockerkaksbotten.
    varför inte en kombo av maräng o sockerkaka i tårtan? pinocciotårtan har ju både och. jag brukar ifs fylla den med grädde o kiwi, men de blir säkert jättegott med något sorts fluff också.
  • h80

    jag är helt ny på detta, men jag är såååå sugen på att göra en fin tårta, gärna med sp. Vad behöver jag köpa för verktyg/material? Nån som kan tipsa om ett startkit för nybörjare{#lang_emotions_smile}

Svar på tråden Tårttråden del 17