• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Smulan1979
    h80 skrev 2010-04-18 19:41:52 följande:
    jag är helt ny på detta, men jag är såååå sugen på att göra en fin tårta, gärna med sp. Vad behöver jag köpa för verktyg/material? Nån som kan tipsa om ett startkit för nybörjare
    Egentligen så kan man börja med det som man har hemma. Man kan göra egen SP t ex enligt detta recept bakalitenkaka-tove.blogspot.com/2008/06/sugarpaste.html.

    Man kan färga med karamellfärger, om man inte vill ha den vit då

    Sen så funkar det fint med kavel, florsocker för att täcka en tårta och en del övning förstås Många dekorationer kan man göra utan specialverktyg.

    Annars så kan man köpa HUR mycket som helst också. Beror ju lite på vad du vill göra. Det jag uppskattar är pastafärger för de är mycket bättre att färga in deg med.
  • mipsan
    mipsan skrev 2010-04-17 20:38:04 följande:
    Har haft internetproblem så det blev en del letande innan jag hittade ditt svar..Oj vilket jobb. Det verkar inte vara något jag klarar av.Har en helt crazy idé, så om någon vill kommentera och tycka om den så skulle jag bli glad..Tänkte göra en gigantisk rulltårta som jag ställer upp *25 hög och 15 i diameter*. Tänkte då göra två så jag fyller med två olika fyllningar och sen skarvar ihop så det blir två olika smaker i den. Plus att då blir den riktigt tjock och stor. Ev täcka den med SP men då blir det ju en ful skarv så jag vet inte.. Det där med Fluffy White Frosting-tipset tänkte jag sno och använda uppepå..Är det bara en galen idé eller kommer det att funka? kommer den hålla att stå, eller måste man stötta upp den på något sätt? Som sagt, kom med förslag och idéer och feedback. Jag måste göra den till den 27 april så jag måste börja planera den nu för tid är en lyxvara!Tack på förhand!
    stökmamma skrev 2010-04-18 16:57:01 följande:
    måste den stå upp/vara i 3d? annars fanns det ju en snygg drinktårta i bildis för en tid sen som va platt, kanske gått att göra som ölglas....( kan tyvärr inte hjälpa dig med din ide )
    Nej, det blir nödlösningen om jag inte får ihop det? Ska kolla tårtbilderna och googla lite innan jag bestämmer mig..

    Är det ingen annan som har någon idé eller synpunkt på min idé!
  • mina12
    h80 skrev 2010-04-18 19:41:52 följande:
    jag är helt ny på detta, men jag är såååå sugen på att göra en fin tårta, gärna med sp. Vad behöver jag köpa för verktyg/material? Nån som kan tipsa om ett startkit för nybörjare
    Ja, det finns verkligen massor att köpa. Jag är själv nybörjare och har bara gjort några tårtor, men vissa "verktyg" har jag använt ganska mycket och kan rekommenera dem: bokstavsutstickare, utstickare för 5bladig blomma gärna med veiner, pastafärger, spritspåse med tyllar (tyll för blad och blomma), pärlbandsutstickare. Jag täcker med MMF.
  • Elisabeth83

    Hej på er tårtbakare!


    Jag har några frågor som någon/några kanske kan hjälpa mig med!
    1. Hur gör man en våningstårta enklast? (två våningar)
    2. Smörkräm med t.ex kaffesmak? Någon som har recept?
    3. Någon som har något bra recept på en fluffig chokladbotten?
    4. Hur färgar ni sugarpaste så fint med glitter och sådär?
    5. Minimuffins. Någon som har recept? Är det bäst att använda en plåt speciellt gjort för minimuffins?
    Det blev många frågor.. hoppas någon har tid att svara :) Ska ta och beställa lite nu inför dotterns dop! Ska bli så kul! 
    Älskar mitt sötaste lilla Z!
  • ninnione

    jag är på jakt efter en ganska fast frosting som blir fin att spritsa med. den får inte vara för söt i smaken o inte för mäktig.

    någon som har tips o recept?

  • Sigrid
    Elisabeth83 skrev 2010-04-19 17:37:13 följande:
    Hej på er tårtbakare! Jag har några frågor som någon/några kanske kan hjälpa mig med! 1. Hur gör man en våningstårta enklast? (två våningar) 2. Smörkräm med t.ex kaffesmak? Någon som har recept? 3. Någon som har något bra recept på en fluffig chokladbotten? 4. Hur färgar ni sugarpaste så fint med glitter och sådär? 5. Minimuffins. Någon som har recept? Är det bäst att använda en plåt speciellt gjort för minimuffins? Det blev många frågor.. hoppas någon har tid att svara :) Ska ta och beställa lite nu inför dotterns dop! Ska bli så kul! 
    Svar på fråga 2:
    Här finns recept på smaksättning, bl.a. kaffe, på smörkräm:
    http://bakalitenkaka-tove.blogspot.com/2009/01/grundrecept-p-smrkrm.html
  • lunkentuss
    Elisabeth83 skrev 2010-04-19 17:37:13 följande:
    Hej på er tårtbakare! Jag har några frågor som någon/några kanske kan hjälpa mig med! 1. Hur gör man en våningstårta enklast? (två våningar) 2. Smörkräm med t.ex kaffesmak? Någon som har recept? 3. Någon som har något bra recept på en fluffig chokladbotten? 4. Hur färgar ni sugarpaste så fint med glitter och sådär? 5. Minimuffins. Någon som har recept? Är det bäst att använda en plåt speciellt gjort för minimuffins? Det blev många frågor.. hoppas någon har tid att svara :) Ska ta och beställa lite nu inför dotterns dop! Ska bli så kul! 
    1. Har inte gjort våningstårta själv (är nybörjare jag med ännu, hehe) Men har läst att man sticker ner sugrör eller tex grillpinnar i tårtan som är i botten o ställer en bit kartong uppepå pinnarna. På kartongen sen sätter man tårta nummer två.

    2. Jag har gjort chokladsmörkräm o smaksatt med starkt kaffe. Ha i mkt kakao o starkt (!) kaffe.

    3. tyvärr inte =)

    4. Om sugarpasten är glittrig så har man antagligen pudrat/duttat på metallicglitter med pensel =) Själva sugarpasten är från början färgad med pastafärg.

    5. Skulle tro att man kan ta ett vanligt recept o halvera om man inte vill ha så många =) Vet inte om det finns minimuffinsformar i plåt, men det gör det säkert Använd småformar i metall, dom är ju fastare än vanliga i papper =)
  • Limefrukt
    Elisabeth83 skrev 2010-04-19 17:37:13 följande:
    5. Minimuffins. Någon som har recept? Är det bäst att använda en plåt speciellt gjort för minimuffins?
    Man kan göra minimuffins i såna där papperskoppar man får ketchup i på hamburgerställena.
    *~*~* huuuuul! *~*~*
  • Lapplandspärlan

    En snabb fråga som ni säkert fått svara på miljoner gånger

    Jag gjorde egen sp och färgade en liten bit av den till dekorationer, men nu har den färgade blivit jätte smulig! Testade med vatten, sirap och glycerol men den blev inte nä bättre Hur räddar man torr och smulig sp bäst?

    Exakt hur mkt florsocker brukar ni knåda i degen?
    Använde receptet med 0,6 dl vatten och 1 msk vatten.
    Det står 10-20 dl och att man ska fortsätta tillsätta florsocker tills den inte klibbar.
    Jag fick i 19,5 d och då var den fortfarande liiiite liite kladdig men jag vågade inte sätta i nå mera då jag var rädd att den skulle bli stenhård.

    Har redan gjort dekorationen trots att den ser lite skamsen ut Men jag tänkte så man vet till nästa gång!

Svar på tråden Tårttråden del 17