• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • kickan82

    Den var jättefin! Är det svårt att göra två olika färger på sp? Lägger du först på ena halvan och sen den andra färgen på motsatt sida eller?

  • Smurfan 81
    kickan82 skrev 2010-05-08 18:24:32 följande:
    Den var jättefin! Är det svårt att göra två olika färger på sp? Lägger du först på ena halvan och sen den andra färgen på motsatt sida eller?
    Japp. Hela tårtan är först täckt med vit SP och sen ha jag lagt på det rosa och skurit så att den hamnade på halva. Sen gjorde jag bladen mellan för att dölja kanten. Uppepå skar jag ut för brudparet så de står på den vita SP'n. Riktigt kul att göra!
  • Smurfan 81
    kickan82 skrev 2010-05-08 17:59:54 följande:
    Hejsan! Behöver lite hjälp...min son fyller 5 år idag och vi skulle ha kalaset imorgon. Men nu har han blivit sjuk...så jag funderade om jag ska frysa in en av tårtorna. Någon som har provat att frysa in tårtor? Är den helt färdiggjord då med lock, eller ska man frysa in den med bara smörkrämen runt om och täcka när man tar fram den och tinar?
    Min kompis hämtade en tårta till sin sons 1-års dag i höstas, men de fick ställa in kalaset pga svininfluensan. Jag sa åt dem att frysa in tårtan och det gjorde de. Hon sa att den smakade precis som vanligt när de hade tinat den! Själv har jag bara fryst in rester men det har inte varit några problem.
  • Jullessk

    Helt plötsligt kan jag inte få in bilder i bildtråden! Jag kan kopiera de små bilderna i galleriet men när jag klickar upp dom för att kopiera dom stora så går det inte. Tips någon? 


    Alvin 081121
  • Nina84

    Tänkte göra mig på en gräddtårta me jordgubbar på men då vill jag gärna ha de som de finns på köpetårtor..kommer inte på va de heter men kanske någon som fattar??? Använder mig sig av gelatin lr ??

    Smurfan: ooo så fin tårta & så otroligt skoj för dig!!! =)

  • kickan82
    Nina84 skrev 2010-05-08 20:12:03 följande:
    Tänkte göra mig på en gräddtårta me jordgubbar på men då vill jag gärna ha de som de finns på köpetårtor..kommer inte på va de heter men kanske någon som fattar??? Använder mig sig av gelatin lr ??Smurfan: ooo så fin tårta & så otroligt skoj för dig!!! =)
    Man använder Gelesocker Multi...
  • kickan82
    Smurfan 81 skrev 2010-05-08 18:28:28 följande:
    Min kompis hämtade en tårta till sin sons 1-års dag i höstas, men de fick ställa in kalaset pga svininfluensan. Jag sa åt dem att frysa in tårtan och det gjorde de. Hon sa att den smakade precis som vanligt när de hade tinat den! Själv har jag bara fryst in rester men det har inte varit några problem.
    När du fryser in rester, vad täcker du då tårtan med?
Svar på tråden Tårttråden del 17