• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Längtandsfull

    Her tänkt att göra en tårta till helgen. Har frågat här får någon veckasen så nu vill jag bara höra om jag förstått rätt.

    Jag vill göra en normal prinsesstårta sån man köper.

    Är detta ett bra sätt då?

    Nere från och upp.

    Botten
    rårörda halllon
    Botten
    Glasskräm
    Botten
    Spackla med grädde
    Täcka med Ballinas SP.

    Då behöver man inte fodra va??? 


  • Limefrukt
    Längtansfull: För mig har en "normal" prinsesstårta inga hallon och ingen SP, utan är täckt med marsipan och fylld med glasscreme (ev bara grädde under marsipanen)...
    Men din tårta låter god!
    *~*~* huuuuul! *~*~*
  • Längtandsfull
    Limegrön: bara glasscreme? Blir inte det lite tråkigt?
    Jag vet att man egentligen har marsipan men jag handlar på tårtdecor eftersom att jag bor så nära så slipper jag beställa och dom har bara vanlig kavelmarsipan och den är svår att få till någon bra färg eftersom att den är mandelfärgad.

    Sen så tycker jag det är jobbigt att fodra med smör/olja och om jag inte minns fel så behöver inte Ballinas SP fodras.
  • Jullessk
    stinky79 skrev 2010-05-10 19:21:38 följande:
    Hej på er! Nu behöver jag tips på affärer i Stockholm som är värda ett besök! Jag söker ju förstås alla möjliga slags baktillbehör, tårtfat och andra roliga köksprylar... Söker dock främst pajformar, speciellt en rektangulär som t,ex. den här...helst en med löstagbar botten...Någon som har tips på någon kul affär att besöka? Ska över till Stockholm i helgen och hoppas på att hitta någon tårtrelaterat att ta med hem!
    Jag skulle gå till Lagamati vid Odenplan.
    Alvin 081121
  • Limefrukt
    Längtandsfull skrev 2010-05-10 21:42:55 följande:
    Limegrön: bara glasscreme? Blir inte det lite tråkigt?
    He he, vanlig prinsesstårta ÄR tråkig.... {#lang_emotions_wink}
    *~*~* huuuuul! *~*~*
  • Limefrukt

    En liten fråga: När ni sätter fast silverkulor el. dyl. på tårtans sidor (som Missy cats tårta i bildtråden just nu). Brukar ni fästa dem med lite vatten eller måste man ha klister? och använder ni pincett eller fingrarna när ni gör det? Jag tycker att allt blir så kladdigt när jag håller på med sånt...


    *~*~* huuuuul! *~*~*
  • dahrma74

    Snälla någon..... har 3 st doptårtor som ska göras till söndag... Mamman önskar "lapptäcke" runt kanterna. Har köpt en sådan "patchwork cutter" eller vad det nu heter men beskrivningen är på engelska. Fattar INTE hur man ska göra... Det jag har föreställt mig är att man stansar ut dessa små kvadrater och trycker olika mönster på och att man sen för hand lixom lägger "pussel" med dem och tar en fyrkant i taget i olika färger tills man gått runt hela tårtan och sen börjar man på nästa lager... men nej. så verkade det inte vara i beskrivningen...
    Någon som gjort detta...? Behöver verkligen hjälp.... :0(

  • mipsan
    majlinsa skrev 2010-05-10 20:01:42 följande:
    en kastrull :D Jag gjorde mini första 18cm botten igår i en kastrull från ikea.. Jag har mitt senaste projekt i bloggen om du är nyfiken.
    Vilken bra idé! Det måste jag nog testa. *letar i skåpen efter en kastrull som har bra storlek*.

    Kollade på din sida och den blev jättefin. Ser supermumsig ut...

    Tack för hjälpen!
Svar på tråden Tårttråden del 17