• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Nicke Nyfiken

    Tänkte göra en tårta med vitchokladfluff och blåbär i helgen. Funderar på vanlig blärsgrädde eller bläbärsgrädde med lemoncurd. Vad tror ni blir bäst?

  • Elisha
    högbergarna skrev 2010-02-10 11:47:53 följande:
    Någon som vet om det blir stor skillnad att vispa med elvisp med ballongvisp eller vanlig??Står i ett recept jag har att man ska vispa med ballong men jag har bara vanlig...OCH.. hur gör man blåbärsmousse?? Låter otroligt gott! :)
    Denna blåbärsmousse med färskost är supergod!  http://bakalitenkaka-tove.blogspot.com/2008/08/blbrsmousse.html
    Saga 060526 Elmer 080119 BF 100605 www.tartsmulan.blogspot.com
  • kajsad
    Mamma till Felicia och Simon skrev 2010-02-10 12:19:18 följande:
    Hej flickor kan jag göra rosorna till tårtan redan i morron om jag skall ha dom på lördag?? jag skall göra dom i fp men dom får inte torka innan lördag när jag har satt på dom hmmm hur skall jag göra??skall väll säga att jag skall montera våningstårtan på platskram Anna
    Du kan göra rosorna en månad innan om du vill. När dom torkat förvarar du dem i lufttäta burkar.

    Nu skriver du att du inte vill att dom ska torka, hur ska dom då hålla ihop? Eller vill du bara att dom ska torka lite? Ska du göra dem i marsipan menar du kanske? Om du gör i marsipan eller sp och direkt lägger i en lufttät burk så hinner dom inte torka helt och hållet om det är det du menar.
  • Mamma till Felicia och Simon
    kajsad skrev 2010-02-10 18:22:28 följande:
    Du kan göra rosorna en månad innan om du vill. När dom torkat förvarar du dem i lufttäta burkar. Nu skriver du att du inte vill att dom ska torka, hur ska dom då hålla ihop? Eller vill du bara att dom ska torka lite? Ska du göra dem i marsipan menar du kanske? Om du gör i marsipan eller sp och direkt lägger i en lufttät burk så hinner dom inte torka helt och hållet om det är det du menar.
    nä dom skall göras i FP men men det gör nog ingenting om dom torkar helt
    3 barns mamma Felicia 01,05 Simon 05,01 Moa 07,07
  • Bondbrud81

    Hej!
    Superlängesen jag var här nu..
    Men nu behöver jag hjälp igen så då kika jag in!
    Tänkte att jag skulle göra SP och ser att det ska vara cocosfett i receptet.. Har inget hemma så jag undrar om jag kan byta ut mot olja kanske?
    Nån som har recept utan eller vet om det går att byta ut mot något annat?
    Hoppas på snabbt svar!

  • Lenilus
    kajsad skrev 2010-02-10 09:27:18 följande:
    Tack Mae! Nu får det bli tre olika kombos i alla fall En med lime-kokos, en med lime-mjölkchoklad (gjorde du mjölkchokladfluff eller mjölkchokladfärskostcreme?) och en med blåbär-vit choklad. Så får jag själv smaka på alla tre! Och så blir det ljusa bottnar till alla.En av dem ska vara glutenfri, blir bottnarna som vanligt om man använder Sempers fina mjölmix eller smakar det konstigt för alla andra då??
    Jag tyckte faktiskt inte det kändes nån skillnad när jag åt en tårta som jag bakat och som var glutenfri. Blev faktiskt överraskad att den var så lik en vanlig. Ingen annan reagerade heller, ingen som ens misstänkte att den var glutenfri. Så det ska ska nog gå bra!
  • Missy Cat
    Mamma till Felicia och Simon skrev 2010-02-10 12:19:18 följande:
    Hej flickor kan jag göra rosorna till tårtan redan i morron om jag skall ha dom på lördag?? jag skall göra dom i fp men dom får inte torka innan lördag när jag har satt på dom hmmm hur skall jag göra?? skall väll säga att jag skall montera våningstårtan på plats kram Anna
    Fp torkar så gott som direkt.
    Vil ldu inte att de ska torka så gör du dem i sp och förvarar dem i en lufttät burk
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
  • Missy Cat
    rosa älvan skrev 2010-02-10 21:51:57 följande:
    Hej jag har ibland läst några av er nämna dulche de leche och tänkte höra hur man gör det?
    Det allra lättaste är att skjuda en burk kondenserad mjölk i ca 4 timmar
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
Svar på tråden Tårttråden del 17