Inlägg från: SockerStinn |Visa alla inlägg
  • SockerStinn

    Tårttråden del 17

    eliten skrev 2012-06-14 20:50:55 följande:
    Vad menar du? Jag bakar alltid i varmluft med samma tid och grader?
    Jag har hört massor med gånger att det går fortare i varmluft, och i många recept står det olika tider för varmluft och över-under-värme.
  • SockerStinn
    eliten skrev 2012-06-14 20:57:00 följande:
    Okej, förr brukade det ju stå i recepten både och men nu använder ju de flesta varmluft så nyare recept är anpassade efter det.
    Är det gamla recept kan man sänka ca. 25grader men tiden har jag alltid kört samma..
    Ok, jag har "fått" min första varmluftsugn nu, och knappt någon i min bekantskap har eller använder varmluft. 
  • SockerStinn
    eliten skrev 2012-06-14 21:23:04 följande:
    Okej där ser man, trodde inte det tillverkats något annat på länge men jag kanske var ute och cykla.

    Hur som helst är det inte så stor skillnad i användandet men fördelen är ju att man kan baka av flera plåtar samtidigt och få samma yta vart de än står i ugnen.

    Jag brukar i alla fall inte ändra gradantal eller tid direkt och det funkar fint för mej!
    Det låter ju bra, då ska nog jag med våga
  • SockerStinn
    eliten skrev 2012-06-14 21:25:28 följande:
    Det enda är om man bakar lättare saker som t.ex maränger eller makroner så kan man behöva tynga ner pappret så de inte börjar flyga runt i ugnen!
    Ska tänka på det. 
    Har redan lärt mig att stänga av ugnen ett par sekunder innan jag öppnar luckan för att inte bränna mig på varmluften som strömmar ut  
  • SockerStinn
    Zelmilainen skrev 2012-06-17 21:37:16 följande:
    ...

    tårtan ska fö va mjölkfri. nån som testat att smälta kakao/socker i mjölkfri visp och vet om d funkar? ja har ej lyckats få tag på plamil choklad än... 
    Jag har testat Visp innan, och den faller mig alls inte i smaken. Men nu har de precis bytt recept, den nya kanske är bättre? Annars är Airy&Creamy ett hett tips om hon tål soja, den kan jag t.o.m. äta som den är utan smaksättning. Just att smälta socker och kakao och blanda med grädde har jag inte testat. Hade jag varit du hade jag testat det innan eller om du inte hinner det ta med lite chokladpudding och havredryck i reserv. Jag vet att chokladpudding låter bäng - men jag lovar, det är gott!
  • SockerStinn
    Zelmilainen skrev 2012-06-17 22:27:45 följande:
    det finns flera olika visper, alla smakar olika, vilken syftar du på? hon verkar ej ha nåt emot smaken på d dock ej ja heller för den delen, hehe. ja vill inte ha chokladpudding i, det känns som att fuska och det vill ja ej. d enda önskemålet hon har med tårtan är chokladmousse så då vill ja verkligen ge henne det hmm... om ja åker t ikea i linköping ska ja se om kvantum där har plamil. kvantum här i stan sa för ett par veckor sen att d skulle få in för nån vecka sen, men har inget hört. hmm...



    Visp heter carlshamns havregrädde, trodde det var den du menade. Lycka till att hitta chokladen!
  • SockerStinn
    Längtandsfull skrev 2012-06-19 21:33:55 följande:
    Senast gjorde jag på valio laktosfria grädde och det gick superbra =) Ingen skillnad alls.
    Laktosfritt är INTE mjölkfritt.
  • SockerStinn
    Zelmilainen skrev 2012-06-18 22:38:30 följande:
    jo, men nu är det den mjölkfria vispen och den är jättetjock från början och långt ifrån som vanlig grädde. den är som en stor klump när man får ut den ur förpackningen. därför är jag skeptisk till att det går att smälta kakao/socker i den... det va det jag undrade, just när det blir mjölkfritt... vet du hur det är?
    Har aldrig testat att smälta den. Det går säkert utmärkt att smälta, frågan är om den fortfarande är vispbar efteråt. Nr jag gjort chokladmousse på Airy&creamy tycker jag det blivit bättre när jag smält chokladen över vattenbad och sen vispat i det i "grädden". Bara man låter vispade grädden stå framme lite och chokladen svalna fört så den inte grynar sig. Visserligen vispas just den lika bra efter uppvärmning, men sojasmaken tränger fram efter uppvärmning,
  • SockerStinn
    Zelmilainen skrev 2012-06-19 18:56:06 följande:
    ja hittade plamil choklad idag på maxi *lycka* köpte 7st så ja har hemma, haha. kostade "bara" nästan 200:- haha... så nu kan ja smälta ner den, låta den svalna lite och röra ner med mjölkfri visp t 30årstårtan



    Haha. lycka! Du gjorde helt rätt som köpte på dig. Lycka till nu, hoppas hon blir glad
  • SockerStinn
    Alfonsina skrev 2012-06-20 08:36:34 följande:
    Sonen önskade sina fröknar glad sommar imorse med en tårta. Chokladbottnar och fylld med nutellakräm och skogsbärsmousse, spacklad med chokladsmörkräm och täckt med 50/50 sp och marsipan.



    Jättefin tårta, men du vet väl om att det råder totalt nötförbud på landets alla förskolor (inklusive mandel o jordnöt), det får inte ens förekomma i personalrummmet.
Svar på tråden Tårttråden del 17