Inlägg från: ventilera mera |Visa alla inlägg
  • ventilera mera

    Tårttråden del 17

    Fiansess skrev 2012-04-08 20:51:38 följande:
    Hej!

    Ska baka tårta till lördag, och ska testa chokladbotten för första gången. Blir det för mkt sött att ha vaniljmousse och hallonkompott som fyllning? Ev också chokladmousse då vi brukar köra 3 fyllningar, men då ha ljusa bottnar...
    Vad tycker ni??
    Jag brukar använda chokladbottnar till pannacotta och hallonkompott, så det borde ju gå tycker jag. Men jag gör hallonen ganska syrliga eller blandar dem med lite lime så det inte blir "för mycket".
  • ventilera mera
    Fru Indosaurie skrev 2012-04-22 23:21:00 följande:
    Nä iofs inte.. det är väl dom där 6 timmarna då ;) 
    Sen hade jag en person i helgen som tyckte att smaken var "svag" och tyckte att jag kunde ha arbetat mer med den :/ då använde jag 200 gram choklad till 3 dl grädde. 
    Använder du vanlig mjölkchoklad? 
    Jag brukar göra fluff av Riesen, den ger massor av smak. Annars använder jag Marabou Premium (pistagevarianten blir skitbra!) som också är gott. Då brukar jag ta lite mindre än 200 gram till 3 dl, och så tillsätter jag lite vaniljsocker om man vill ha det lite mildare.
  • ventilera mera
    mina12 skrev 2012-04-23 11:19:52 följande:
    Jag had fått en förfrågan om bröllopstårta. Jag har inte fått alla ingångsvärden och så än, men vill ändå börja fundera lite. De kommer ha någon form av mousse till dessert, så de vill inte ha en tårta med mousse utan mer något litet gott till kaffet. Vad tänker ni då???
    Vilken sorts mousse ska de ha till dessert då? Choklad eller typ bär och frukt?

    När jag tänker "något litet gott till kaffet" fast i tårtform så tänker jag kanske en kladdkakebotten med en tryffelfyllning, tryffeln kan man ju smaksätta på alla möjliga sätt. Pistage, hallon, mint... citrus, päron. Men ska de ha chokladmousse till efterrätt så kanske det blir lite mycket...
  • ventilera mera
    mina12 skrev 2012-04-23 21:12:30 följande:
    Nej, de ska inte ha chokladmousse till dessert, så ditt alternativ låter ju smarrigt. Hur gör man tryffelfyllning?
    Jag gjorde denna http://arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=14479 till nyårsdessert ett år, men ökade på tryffelsmeten och bytte också ut en del av grädden mot Bacardi Razz, blev väldigt gott. Man kan ju slänga i lite vad som helst i smeten, och man borde ju kunna spritsa den också om man väntar tills den stelnat nog mycket.
  • ventilera mera
    mina12 skrev 2012-04-23 22:19:41 följande:
    Oj, den såg ju hur god ut som helst! Spännande med Bacardi Razz.
    Jag gillar kombinationen hallon/choklad så jag tyckte det var super.

    Marabou Premium har en variant med pistagenötter i, kan tänka mig att den kan vara väldigt god i det receptet - den blir iallafall jättegod fluff.
  • ventilera mera
    Lilla fröet skrev 2012-05-02 06:48:41 följande:
    hittade nu the english shop, är gumpaste ungefär samma sak? ska ha det till blommor...
    Om du inte har varit på the english shop innan så kan jag tipsa om att gärna åka dit kollektivt, det är inte roligt att leta parkering i det området. Jag brukar föredra att åka till Kungälv trots att det blir väldigt mycket längre bara på grund av det.
  • ventilera mera
    Zelmilainen skrev 2012-05-06 10:12:09 följande:
    då det är gelatin i sp behöver du ej pensla med olja alls jag sparar den överflödiga sp som det inte är grädde etc på, men kastar det som d kommit grädde på.
    Fast ALL sp innehåller inte gelatin, det beror helt på vilket märke det är.
  • ventilera mera
    Zelmilainen skrev 2012-05-06 15:05:11 följande:
    jag brukar göra bärmousser med bär, snabbmarsan och grädde. men om ja behöver göra d helt mjölkfria hur gör ja bäst då? grädde vet ja ju finns, men d blir ju rinnigt utan snabbmarsan, gelatin?

    likadant, kan man göra chokladmousse som är helt mjölkfri? tips på hur? har ev en förfrågan på helt mjölkfri tårta  
    Aha, ber om ursäkt, jag läste det som "Då sp INNEHÅLLER gelatin", med betoning på "innehåller". Äsch, du fattar.

    Men, det var det där med mjölkfritt. Ska det vara mjölkfritt som i att det inte ens får innehålla laktosfritt? Typ med havre eller soyaprodukter?
  • ventilera mera
    meanwhile skrev 2012-05-07 10:59:28 följande:
    någon som gjort en spindelmannentårta? Jag har fått en beställning på en sådan när tårtan är bara ansiktet. Nufunderar jag lite på hur jag på bästa sätt ska få till det svarta spindelnätet som är över hela ansiktet. ska man använda sig av svart icing eller smöskräm och spritsa eller är det bättre att rulla ut sp i smala smala korvar.. Tacksam för all hjälp..
    Jag har gjort en spindelmannenshuvud-tårta och jag spritsade med vanlig ägg-florsockerkristyr som jag färgat med svart pastafärg. Blev väldigt bra.
  • ventilera mera
    SockerStinn skrev 2012-05-13 15:17:43 följande:
    Vågar inte, har satt eld på nog med bakplåtspapper i mina dar ändå. Sen lutar ju ena kanten på en långpanna, så där är det ju bara kört.
    På jobbet har vi en långpanna som har fyra 90gradiga sidor... tror jag ska ta och testa att "kanta" den. Får väl vara beredd med blomspruta om det blir eldsvåda...Skrattande
Svar på tråden Tårttråden del 17