Inlägg från: Ankmor |Visa alla inlägg
  • Ankmor

    Tårttråden del 17

    Längtandsfull skrev 2010-08-12 17:41:03 följande:
    Ja precis.. Jag har ju spritspåsar så man borde ju kunna ta en sån utan någon tyll..

    Men det stora probelmet är endå vad jag sall göra med mandel?
    har ingen kvarn eller vad det nu heter
    Har du ingen matberedare som du kan finhacka mandeln med?
    Eller en snäll granne som har en?
    Annars får du nog snällt ställa dig och riva med fina sidan på rivjärnet alt skita i att baka.
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    Egensinnig skrev 2010-08-12 19:56:06 följande:
    Ska jag prata m ¨Tårtdecor m jag kan lämna typ små klisterlappar i entrén? Så kan de av oss som vill bli igenkända sätta en sådan på tröjan? Typ en liten rund gul prick el ngt?
    Smart idé!

    Tummen upp!
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    mina12 skrev 2010-08-15 14:49:17 följande:
    Grrrrrrrrrrrrrrrrr! Gjorde något annat i 10sek och självklart började grädden till fluffen koka! Har hört att några har lyckats vispa den ändå. Gjorde ni något särskilt eller är det bara att kyla, vänta och hoppas...
    Ett litet tips: För att undvika att det börjar koka - smält & värm över vattenbad, då kan man i princip nästan garantera att det aldrig kokar.

    Jag gör aldrig fluff direkt i kastrullen utan alltid över vattenbad.
    Tomt här just nu...
  • Ankmor

    Jag har fått tips om att torka spritsade kristyr saker i varmluftsugnen utan värme, bara fläkten igång , det fungerar superbra - kanske kan det fungera även på FP/SP?

    Förutsatt att du har en varmluftsugn då vill säga.


    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    Januaritösen skrev 2010-08-22 13:37:13 följande:
    Hejsan!
    Jag undrar över det här med att fodra tårtan. Jag tycker inte om smörkräm, så på min första tårta jag gjorde penslade jag SPn med smält smör, men det var ju ett smärre helvete att få på den på tårtan sedan! Var ju skit svårt att att vända på SPn när man skulle lägga på den, smöret kletade och färgade av sig...ja, allt var kaos. Därefter har jag täckt och dekorerat tårtorna precis innan jag skulle iväg med dem, men det blir ju lite stressigt då...

    Så, hur gör ni när ni fodrar utan smörkräm? 
    Jag penslar på ett lager neutral matolja.
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    Januaritösen skrev 2010-08-22 18:50:35 följande:
    Aha. Men hur gör du när du lägger på Spn på tårtan? Det var det jag tyckte var så krångligt när jag hade penslat. För då måste man ju vända på den och det blev bara kladd överallt. 
    Jag har en bit plastduk som jag kavlar ut SPn på och drar av den när jag lagt över SPn på tårtan.
    Duken är genomskinlig så det är lätt att "pricka" rätt

    Jag köpte 1 meter plastduk och delade den tvärsöver och förvarar den ihoprullad på säkert ställe så att det inte blir några veck på den.
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    Mollly skrev 2010-08-28 20:13:26 följande:
    Bra tråd detta, just  nu när jag ska ha kalas:D  Hur många personer kan man täkna att två vanliga runda tårstor till?
    gör en beräkning med tårtbitsuträknaren, se TS - längst ner...
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    Zelmilainen skrev 2010-09-03 18:23:58 följande:
    jag vet att jag tjatat om en tårta med after eight fluff och päronmousse innan, med ett tredje lager, nån tipsade om att man kunde göra vanlig chokladfluff då, men skulle man kunna ta konserverade päron eller tillaga päron på nåt vis och skiva/skära i bitar och blanda i fluffet så att det inte blir för chokladigt.... förhoppningsvis har jag en anledning att göra tårta snart.
    Jag skulle rekommendera att du skivar de tillagade päronen och lägger på tårtbotten under fluffet - det kan bli lite blött/rinnigt om du blandar ihop det.
    Tomt här just nu...
  • Ankmor

    Mina12 - Vilken fantasi du har! Underbara trädgårdstårtor!


    Tomt här just nu...
Svar på tråden Tårttråden del 17