• Förtjust

    Vinterbebisar i Umeå 09/10 - #4

    Samlingsplats för blivande föräldrar i Umeåtrakten med BF ca dec 2009 - feb 2010.

    Tråd 1 hittar ni här !
    Tråd 2 hittar ni här !
    Tråd 3 hittar ni här!

    BF-/Födelsedagslista hittar ni här!


  • Svar på tråden Vinterbebisar i Umeå 09/10 - #4
  • katt tass

    Grattis Linda! Jobbig start men det verkar ju ha gått bra. Hoppas hans magont går över.


    ♥Elin 070214 & Tove 100102♥
  • Sussieluskan

    Grattis Jassi och citronmelissen, hoppas ni får landa och komma i ordning hemma. Är det någon som är sugen på en fika-träff i veckan? Hur gick det med sy-juntan? Öppen för förslag

  • VeganMaria

    Japp jag är som vanligt peppad på kombinationen fika och syjunta :)


    Senast höll vi ju till på Mekka, där det finns gott om fika, det var trevligt.
    Vill ni ses där även nu på onsdag kl 10?
  • tokhannah

    Stort Grattis Jassi och citronmelissen till era killar!

  • Knottet1

    Hade gärna kommit till mekka. Efter att ha varit instängd hemma i snart tre veckor börjar beovet av att få umgås med andra vuxna växa sig allt större. RS viruset är inte att leka med. Jag får nog vänta en vecka till innan jag vågar mig någon stans med lillan. Inte bara för hennes skull, jag vill inte att någon annan liten ska smittas.

  • TaBz

    Jag kommer gärna på onsdag! Nu är det självaste treårsdagen här hemma och bebisen håller sig fortfarande på mattan. Härligt! Vi hade kalas igår och det var verkligen kul att se lilltjejen så lycklig... Hon gillade kalaset i fjol men det är ändå en annan sak i år, hon känner sig så speciell och uppvaktad. Skönt att det kunde bli av som planerat. Jag inbillar mig att förlossningen kommer starta på natten så det känns redan som vi klarat det, även om halva dygnet är kvar... 


    Nu bara för att jag hoppats så att bebisen inte skulle födas innan eller på storasysters födelsedag kommer jag ju bergis att gå över tiden en massa bara för det! Men jag tycker fortfarande att det är ganska fantastiskt att vara gravid så jag försöker vila i den känslan.
  • lillaspindeln

    Fika på Mekka kl 10.00 låter fint. Jag ska definitivt försöka ta mig dit!

    Idag är en strålande dag eftersom vi har fått tagit bort höftskenan. Fast den viktiga dagen är egentligen på torsdag, då ultraljudet kommer avgöra om hon slipper den för gott. Jag hoppas, hoppas, hoppas!!!
    Men faktiskt ganska skumt att hålla i henne, hon har ju ingen styrsel i kroppen längre! Fast otroligt mysigt, för nu när man stryker henne på ryggen är det ryggen man stryker och inte skenan!

    Imorgon hade jag tänkt mig på öppna förskolan på Teg, babyöppet mellan 13-15:30. Är det nån som brukar gå dit? Får för mig att alla bor på andra sidan stan...

  • AnnaH

    Oj, vad länge sedan jag skrev något. Läser nästan dagligen dock.
    Stort grattis till er som fått senaste dagarna. Skickligt att pricka in dotterns födelsedag jassi.

    Lille William är 4 veckor nu så nu vågar jag nästan säga att kolik tycks vara något vi slipper denna gång också. Lider med er som kämpar er igenom det. Angående Semper magdroppar kan jag varmt rekommendera dem oavsett om ens barn har ont i magen eller inte. Probiotika är allmänt bra för hälsan. Vi har gett det till Evina från födseln och kommer utan tvekan fortsätta med det. Vi började med dem för att de tycks kunna ge ett visst skydd mot allergier och atopiskt eksem vilket jag och resten av min familj är drabbade av i olika former och omfattning. Evina är nu 21 månader och har ännu varken haft magsjuka eller över 38 graders feber och peppar peppar... ännu inga tecken på allergier eller eksem. Att det är tack vare dropparna kan jag förstås inte säga säkert men nog tror jag iaf att de bidragit till att hon varit så frisk.


    ♥ Evina 080509 ♥ William 100110 ♥
  • carrots

    Jag slapp inte BB trots tidig hemgång.. Jag och M har legat inne på BB i helgen, jag fick infektion i livmodern (några blodklumpar låg kvar och äcklade sig i livmodern) och fick ligga inne för att få antibiotika intravenöst. Nu är jag hemma och äter två sorters antibiotika i tablettform.

    Det kändes lite lustigt att ligga på BB med M, hon vägde ju 4200 vid födseln och drygt 4600 i lördags (8 dgr gammal), man märkte att folk stirrade på jättebebisen och nog undrade hur jag lyckats föda tjockisen.

    Men idag är jag smärtfri, tog första vagnturen idag (tycker det är lite läskigt med vagn för småbebisar, är mer en sjalmamma, men det gick bra), och åker gärna ner till stan på junta på onsdag.

Svar på tråden Vinterbebisar i Umeå 09/10 - #4